Pirogrecept!

Pirogdeg:
4 dl ljummet vatten 37gr
1 paket jäst 50 g
4 dl mjöl
½ tesked salt
1½dl flytande margarin
4 ägg
7-8 dl mjöl

Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om till jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Smält margarinet och rör ihop med äggen och häll ner i degen. Tillsätt resterande mjöl. Baka ut direkt och lägg i en god fyllning. Grädda mitt i ugnen 225grader ca 10-15min..

Fyllning:
bryn en en lök, en tredjedels purjolök och 2klyftor pressad vitlök i en panna.
tillsätt 800-1000gram nötfärs 10%..
Häll i en burk krossade tomater.
Hacka 2 dl feferoni och häll i..
häll i en liten burk majs.
2 st påsar med tacokrydda..
smaka av med salt och peppar..
lägg på riven ost i pirogen innan den bakas ihop..

Fyllning:
bryn en en lök, en tredjedels purjolök och 3klyftor pressad vitlök i en panna.
bryn ett paket bacon på ´sidan och häll i med löken..
hacka rökt skicka ca 400gram och häll i..
häll i en burk krossade tomater
en köttbuljongtärning.
ca 2 matskedar oregano..
smaka av med salt och peppar..
lägg på riven ost i pirogen innan den bakas ihop..

Man kan självklart ha i precis vad man vill i fyllningen men det här är vad jag hade i.. Men gjorde 2 satser deg.. alltså en sats per fyllning... Mycket gott! Tänk på att inte gör fyllningen för rinnig, då rinner det ut massor på plåten när man gräddar och resultatet blir inte alls lika knaprigt och gott.. Chao.....


Kommentarer
Postat av: Elin

JAG TACKAR =)

2009-04-13 @ 09:50:01
URL: http://tingeelliinng.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0