Dagisplats?

Undra om man ska va ute i GOD TID och skicka in ansökan om dagisplats till William eftersom vi vet när de är dax att börja.. Och de MÅSTE ju bara ordna så man får samma dagis som Lukas.. Hur svårt kan de va egentligen? De får ju säga nej till ett annat barn som inte har syskon på samma ställe.. Men i den här kommunen verkar de inte som de lägger ner speciellt mycekt tid för att försöka ordna saker och ting till bästa för barn och föräldrar.. Men som sagt söker vi nu, och han ska börja i september -11 så får de faktiskt se till att lösa så vi får på Peterslund! 

För övrigt så har William börjat sova så jäkla korta middagssovningar.. bara 30min.. Man hinner ju knappt andas två minuter innan han är på gång igen.. Men men.. Idag kommer Lukas behöva sova middag iallafall.. Han skulle promt upp kl 07 även fast han va jättetrött, fattar inte mig på honom riktigt..

Natten har vart okej, ätit två gånger men somnat om direkt sen.. skönt för mig! och honom med förstås!


Kommentarer
Postat av: sofi

Man får inte söka tidigare än 4 månader innan barnet ska börja på dagis. Inte i Nyköping iaf men det kan ju vara annat i Oxelösund =)

2010-09-14 @ 10:13:32
URL: http://sofiiin.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Vincent ställde vi på kö när han var 4 månader, man ska ha stått i kö minst 3 eller 4 månader för att vara garanterad plats har jag för mig. Vi har skickat in papper på Jonathan vi sökte plats from 1 augusti sen får vi se. Tyvärr som sagt ar man ju inte garanterad syskonplats vet en tjej i oxelösund som fick sina två barn på två olika:(



Jag frågade jenny häromdagen oxå när de skulle flytta över de stora barnen till den andra avd. Till svar fick jag bara att det kommer inte ske föräns paviljongen har kommit för det finns inte plats så tyvärr får våra barn gå kvar med "bebisarna" tills dess och de vet ine när denna paviljongen kommer. Det kommer säkert inte bli detta året iaf.

2010-09-14 @ 12:56:49
URL: http://nattisbubbla.blogg.se/
Postat av: sofi

Aha ok men då är det nog olika. Här i Nyköping är man garanterad en plats tillsammans med syskonet och det är ju jätte bra. Tokigt egentligen att det är så olika när vi bara bor 1,5 mil ifrån varandra. Man tycker ju att de borde kunna köra på samma. Linus tex är bevlijad att vara på dagis 25 timmar/veckan nu när jag är hemma. Lukas får vara 15 timmar va??

2010-09-14 @ 18:55:29
URL: http://sofiiin.blogg.se/
Postat av: Jonna

Kan inte vara säker på något när det gäller dagis i denna stad men det är bara att hoppas det blir bra. Läste inlägg från Sofi ang att Nyköping har 25 timmar per vecka, har aldrig hört förrut, mina kompisar inne i stan har 15. Skumt?? Jaja rena djungeln, hoppas det ordnar sig med plats sök direkt, likabra!!

2010-09-14 @ 19:58:16
Postat av: Sandra

Tuva ska kanske också få mer än 15 timmar. Därför att hon behöver det för att hänga med i språk och utveckling. Hon går på peterslund.

Men till saken.. Syskonförturen tillämpas bara i augusti i oxelösund. Dumt nog.

2010-09-15 @ 12:57:43
URL: http://monstermorsans.blogg.se/
Postat av: sofi

Jonna: Anledningen till att en del barn får fler timmar än andra är lätt, de är i behov av det =)

2010-09-15 @ 13:08:25
URL: http://sofiiin.blogg.se/
Postat av: Jonna

Ang fler timmar, det verkar ju faktiskt vettigt, bra av kommunerna ändå om det är så väl:)

2010-09-15 @ 13:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0