Blodgivare!

Hade en blodgivningstid ikväll kl 18 vilken ja fick flytta på, men det va nog lika bra för träningen går kasst i typ två veckor efter blodgivning, man får liksom inte tillräckligt med syre överallt just för att blodet inte räcker för att träna en massa (iallafall i min kropp, vet itne hur det är för andra).. Så nu fick ja en ny tid precis innan vi drar till Thailand.. och det kan ju kanske vara vettigt för där lär de inte bli mycket träning iallafall så då gör det inget att ja har lite blodbrist en stund =) Förra sommarn sprang ja ett löppass samma dag som ja hade lämnat blod, det va inte det lättaste ja gjort kan ja meddela.. Herre gud.. Det är tur kroppen producerar upp nivån rätt snabbt.. Men de tar nån vecka eller två (innan det går okej att träna igen, att producera upp allt blod man lämnat tar längre tid)..

För er som inte är blodgivare tycker jag nog att ni ska bli det =) inte för att det är askul att åka in till Nyköpings lasarett och få in en nål i armen för att sedan bli av med 450ml blod, utan av fler orsaker.. Självklart för att hjälpa folk som behöver blod, om man själv skulle behöva blod så känns de ju lite bra att man själv är där o lämnar.. Man får hela tiden en gratis kontroll på att man är okej i kroppen, man lämnar ju blodprover varenda gång man är där och skulle de va nått som uppkommer så syns det direkt när man lämnat blod.. Dessutom blir kroppen van vid att blod försvinner med jämna mellanrum vilket är bra om man skulle förlora massa blod nån gång, kroppen återhämtar sig snabbare.. Bor man i Oxelösund får man bensinpengar och en liten grej som man får välja själv, är bra och ha grejer som t-shirt, paraplyer allt möjligt helt enkelt..
En gång sa hon som tappade blod ur mig att det har aldrig nånsin hänt att dem har kastat bort blod som någon lämnat, och en blodpåse håller ca en månad.. Det visar ju hur mycket som egentlgien behövs..


Sådärja, nu har ni fått en lektion av fröken-Frida =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0