hörrö

m

Hemgjord pizza ikväll!

Ja Andreas bestämde igår att vi ska göra hemgjord pizza ikväll =) det blir mysigt och gott, hoppas jag =)

Va inne på Elins blogg: tingeelliinng.blogg.se och kolla vad hon och Jessica har för sig i Australien (blir ju inte lite avundsjuk).. Dem har det bara varmt och skönt.. Ja och här regnar det igen! Och det var inte direkt varmt när vi var ute och gick! Men i februari är de dax! =)

Promenad i regnet!

Då har jag och Lukas vart ute och kollat efter den där flistofflan som åkte at igår.. Men inte syns den till inte! Jaja ska ju ändå åka in o handla nya idag så, behöver några tunna vantar oxå.. Lindex brukar ha bäst utbud på sånt, i och för sig kan man ju kolla HM oxå.. jaja de visar sig..

Håller på och bakar en potatis i mcron för tillfället, ska göra nått recept ja hitta.. Men det är världens oväsen om den där i micron.. haha jaja får väl se om den blir färdig eller om den sprängs eler nått... haha det låter som den ska göra de!

Äter papper!

Ja Lukas vår lilla skrutt han äter papper.. I alla former.. Det kan ju inte vara gott alltså! Men det är bara att hoppas han tänker lägga av med de snart...

Han har typ slutat äta mat här nu i några dagar, eller han äter lite men sen ska han inte ha mer.. Får se om de bättrar sig snart.. Han vaknar ju på natten och vill äta då när han inte äter på dagarna så det får han sluta med.. Mamma blir trött! =)

Åhhhhh!!

Jag och Lukas var på promenad ner på stan igår och på vägen hem så tappa han sin ena tosse (el vad de heter) flistofflor typ, bruna.. Dem åker ju så lätt av, ändå hade jag satt fast dem så hårt det bara gick men den ena åkte av iallafall.. Och självklart så märker man ju inget förrän man är hemma..!! Får åka in till Lindex och köpa nya senare idag när jag har en bil.. Får alltså bli när Andreas kommer hem från jobbet..


08,00 idag..



Fick se att det typ är oväder på gång idag ser de ut som, och försökte få in de på en bild..
Bilden är tagen för tio minuter sen och nu öser regnet ner.. Riktigt mysväder!

Finland i jul..

Nu är det bokat, vi åker till Finland över julhelgen.. Det ska bli skönt att komma bort från allt julstök här hemma men det känns jobbigt att behöva tvinga Lukas sitta stilla i bilen från färjan upp till farmor 50mil =( han har ju blivit så himla aktiv nu oxå.. Så det kommer defenitivt bli jobbigt.. Det är ju både dit och hem liksom.. Men de löser sig väll?!
När vi ska åka flygplan till Thailand så kan vi gå omkring med honom på ett annat sätt än vad som går i en bil... jaja allt löser sig..

Nattsvart...

Klockan har inte passerat 17,00 än med det är redan kolsvart ute! =/ jag är lite kluven till den här årstiden.. Jag älskar att mysa inne med tända ljus och trevligt sällskap men när de börjar mörkna strax innan 16,00 på dagarna är det nog inte svårt att bli deprimerad.. Särskilt om man lever ensam, som tur är så har ja min familj att mysa med i mörkret!



Bingolotto ikväll =)

Okej för andra söndagen i rad ska vi spela bingolotto här i huset.. Pär och Petra kommer förbi som förra veckan och det ska bli kanontrevligt.. =) vi har vart på bingolotto jakt i nyköping på förmiddan (Petra säger att alla lotter får oxelösund är nitlotter, haha) men det verkar va populärt de där för vi fick jaga ett tag för att få tag på några.. Men nu så har vi tre lotter och det ska väl vara vinst på nån tycker jag!
Jag och Andreas håller på att försöka bearbeta dem att hänga med till Thailand i februari för det skulle va himla kul! Men Pär är lite velig.. Vi får fortsätta kämpa lite ikväll med de där =)

218 cm lång!

Alltså shit, de går nått programm på tv4 precis om långa människor.. En kille som är 19 år är 218 cm lång! Det är ju helt sjukt långt.. En tjej som är 12 år är 180cm och kommer bli högst 210 cm har nån läkare räknat ut.. Oj oj oj... Man är inte så himla kaxig med sina 161 cm här inte.. =)

Mina nya!

DS_241227_A.tif


Ja men ja hitta bild på skorna inne på din sko:s hemsida! Här är dem, mina nyinköpta =) så jäkla snygga!

Nya vinterskor!

Jag och bästaste Ida var inne i Nyköping idag på förmiddan och införskaffade oss varsitt par skor... Så himla nöjda vi är =) tyvärr har min andra hälf tagit med sig kameran ut på sjön idag så kan inte dela med mig av mina snygga skor än.. men det kommer.. Jo Andreas tog med sig plast-farsan sin och drog ut med båten för en heldags fiske efter havsöring.. Prata lite snabbt med honom vid kl 13 och det nappade inte direkt bra, inget alls för att vara exakt.. Men dem ger inte upp i första taget.. gissar på att han kommer hem när det börjar skymma... De har ju fint väder iallafall...


Ja det ska tydligen finnas såna här laxar i våra vatten, men svårfångade rackare.. Tur man kan handla färsk fisk på Ica =)

Så där ja!

Japp, här kommer bildden som utlovades.. Han är så duktig så, Lukas!


Fredag!

Äntligen fredag igen.. Ikväll blir det mys med tacos och idol, även fast ja tycker att idolerna inte är lika bra som tidigare år... Men men det är trevlig underhållning! Imorgon ska Andreas ut med våran båt och fiska havsöring hela dagen (tills de blir mörkt) så jag ska åka in till stan en sväng med Ida och kolla efter vinterskor..

Söta unge!

Ja nu ställer sig Lukas upp mot vardagsrumsbordet oxå... Så nu måste man börja tänka på vad man lägger på boret oxå.. Men det är underbart.. Skulle visa en bild men han hae ingen lust att ställa sig upp mer när jag väl fick fram kameran... Men det lär ju hända fler gången så det kommer...

Detta mörker...

Alltså jag fattar inte hur man kan blir sååå himla trött på mornarna nu när det är mörkt ute..? Jag fattar ju att man blir trättare när det är mörkt ute men ja fattar inte hur det kan vara sån himla skillnad! Fint väder idag oxå.. Får se om det blir en promenad idag oxå då.. Ska iallafall äta lunch med Ida idag =) trevligt! Imorgon är det fredag igen oxå! Nice...

hörrö!

Är en öring, a:randig, b:prickig eller c:rutig?

Långrpomenad blev de..

12 kilometer blev dagens promenad med Jonna och William.. Kanontrevligt! Skönt som bara den att komma ut i solen dock blåser det en hel del ute idag.. Har kommit på att jag måste sy fast ett resårband i kanterna på filten som Lukas har runt bena i vagnen, får ju liksom stanna var tionde meter och fixa till filten som flyger omkring så fort Lukas rör benen.. Ska se om ja har nå resår hemma annars kan ja ju ta bilen till Ica och handla, för ja har ju bilen hemma =) Så jag får nån ordning på den där filten nån gång! Återkommer....

Nice väder..

De blir en promenad ute i solen idag, skönt!

Måste ringa och beställa en ny vattenslang till vår jacuzzi som det sprack håli här för ett tag sen! suck.. Är typ ett år gammal liksom.. Som tur är har dem två års reservdelsgaranti så ska bara komma ihåg att ringa nån gång!
Måste ringa och boka servie till bilen oxå, suck va dyrt de kommer bli! Hatar allt som har med bilar och göra, dem ska bara funka prickfritt och inte kosta nånting =) haha

Nu står han oxå!

Hjälp va fort Lukas växer! för ca två veckor sedan hissade vi ner Lukas säng till nedre planet på spjälsängen för att han lärt sig att sätta sig upp själv.. Ja och i söndags morse när Andreas går in för o ge honom välling (05,00) så står han upp och är så himla nöjd och spanar över spjälorna.. =) han är ju alldels för gullig.. Men i den här takten så springer han väll snart.. Nu har han lärt sig knepet för att ställa sig upp så han står hela tiden inne i sängen =) Här kommer ett smakprov från dagens middagssovning.. Kan säga att det tog en stund innan han somna..



Begravning imorrn..

Ja det är ju en del tråkiga saker i livet som man måste genomlida och begravningar måste ju finnas med på den listan.. Imorgon är det dax att säga farväl åt Andreas kära farfar och jag vet att det kommer bli väldigt jobbigt och väldigt ledsamt, självklart! Men det finns ju inget annat än att gå vidare... Vila i frid!



Regnbågslax..

Idag blir de finmiddag här hemma.. Andreas fiska ju upp ett par stycken när han va i Dalarna här för nån helg sen.. Och jag verkligen älskar lax!! det ska bli så gott!

Match idag..

Onyx vann seriefinalen idag med 3-1.. Nu leder dem division 1.. Riktigt bra match att titta på... Bra spelat herrar!

Kladdmonster =)


Tänkte bara informera alla som inte har småbarn om hur grisigt det kan bli under deras så kallade måltider =) haha
och det här är ändå ganska okej jämfört med hur det kan se ut under stolen, på mattan, på golvet, på sina kläder: ja ni fattar överallt... Men dem är underbara ändå!

Lukas nya vagn!


Idag kom äntligen vagnen som vi väntat på ( i och för sig bara i 2 veckor ).. Och den var himla fin i verkligheten oxå =)

Superfin!

önskemål..

Har fått lite önskemål om att jag ske lägga ut bilder på vårt nyrenoverade hus, och ja det kommer.. Tänkte försöka få ihop nånting där jag visar före och efter bilder =) ska bara lära mig hur man gör... Va tycks om det? haha


Mys ikväll =)

Ikväll ska jag och Andreas gå och kolla på hans bror som ska spela innebandymatch med onyx och innan det så ska vi gå till LambduanThaifood och käka =) för er som inte varit där, jag rekommenderar det! Det är verkligen kanongott! Om jag säger så här att jag har aldrig gillar vårrullar förut, nu fullkomligt älskar jag det! Ja ni fattar, jag äslakr thai-mat.. haha

Lukas ska vara hon farfar för första gången men det kommer nog gå kanon de!

Det ska förhoppningsvis bli en mysig och avkopplande kväll för bara mig och Andreas =)

Vänner

Vänner är typ de bästa program som finns i hela världen! I love it!
tyvärr finns inge annat kul o se på TV denna torsdag kväll.. tråkigt!


Chokladbollar... mums

Igår kväll fick ja nått ryck och var så där toksugen på nått sött som man kan bli ibland, så ja bestämde mig för att göra chokladbollar.. Ja alltså sånna där som man gjorde när man va liten och höll på och kleta med.. Det var typ säkert 8 år sen eller nått jag åt sånna och det var faktiskt  gott.. Jo men alltså annars har man ju ofta en känlsa sen man var liten och vissa saker som man tyckte va såååå himla gott, men om man äter det nu inte alls är lika smakfullt.. Konstigt hur de ändras de där..

Men åhhh

Nu ska Ida oxå åka ner till Thailand i november! Så himla avundsjuk! Hoppas ni får de jättemysigt där nere alla tjejjor! Ni kanske kan skicka ett kort =) Som sagt, jag får vänta till februari....

Lukas 8 månader idag!

Japp idag så fyller Lukas 8 månader.. Och 8 tänder har han fått, det liksom bara ploppar upp tycker ja.. =)
Var nere på apoteket och nu kan man tydligen börja ge nässpray istället för dem där bägare man droppa ner i näsan, får se då om de här funkar nå bra.. har ju en liten känsla av att han inte kommer gilla att få sprut in i näsan men de visar sig..

Min egen modell



Bjuder på en elegant modellbild på min lilla älskling, som (hör och häpna) jag har tagit alldeles själv! Fast de syns nog på "rekvisitan" i bakgrunden..

hmmm

nej jag hittar inte hur man kan svara på kommentarer.. Nån som vet hur man gör, om det går?

Men jag skriver här att tapeten i vårt gröna rum är köpt på Måleritjänst.. Så får vi hoppas att du som undrade läser detta... hihi

Funderar på att åka ner till öppna förskolan en sväng.. Skulle ha gått på promenad med Jonna idag men tyvärr är ju vädret skit.. Vore kul och träffa hene och william ändå.. Men får se hur de blir med tanke på Lukas förkylning..

Morning

Lukas har blivit tokförkyld igår kväll.. Det bara rasslar i näsan.. Jobbigt nog har han ju börjat lära sig protestera så det där med näsdroppar är inte världens lättaste att få in i dem små näsborrarna.. Han förstår ju inte riktigt att det är för att hjälpa honom.. Måste förresten ner till apoteket och köpa mer näsdroppar.. Tur att Andreas lämnade bilen hemma för det verkligen spöregnar!

Såg att jag fått några trevliga kommentarer redan, tackar! =) känns bra... ska försöka se om de går att svara på kommentarer på nå vis eller hur man gör =) nu är datahackern Frida igång igen.. haha jaja men ja lär mig!


Lärt mig!

Ja som det kanske märks så har jag lärt mig lägga ut bilder.. Jiippiee! haha

Bra jobbat Frida!

Gröna rummet...


Vårt nyrenoverade datarum =) när andreas sa att han ville måla ummet grönt blev jag skräckslagen! Men nu är jag så nöjd så nöjd! Han är duktig min sambo!

Gullunge!



Lukas och pappa myser o soffan innan sängdags =) Mina underbara grabbar!

Som vanligt!

Kan inte jag inte komma till ro och somna när man äntligen får chansen.. Alltid är de nått man måste fundera över och då blir de inte att man somnar, inte jag iallafall..

Aja, får väl försöka lära mig hur man typ lägger ut bilder och sånt här på bloggen för de han jag noll koll på..

Lukas kryper!

Ja nu kryper han, vilddjuret =) har har ju ålat sig runt i några veckor nu men idag (precis när jag satt med filmkameran och filma honom) så ställde han sig på knäna och kröp en liten bit.. Fast han kör fortfarande med ålandet när han har bråttom nånstans.. Haha Han är ju bara så himla underbar! Visste inte man kunde älska någon så mycket som man älskar sitt barn, ja alla ni med barn fattar vad ja menar. Alla ni utan, hoppas ni får uppleva det!

Jaha verkar som de börjar bli dags för en tupplur för min hjälte här, och jag ska nog göra honom sällskap har nämligen sovit jättedåligt inatt...

Jag vill oxå!

RESA! Jessica och Elin ska åka utomlands till värmen om två veckor..  Ja jag är avundsjuk! Men om ja bara väntar lite så ska jag oxå få resa.. Vi ska till Thailand i februari, så himla underbart! Men de känns liksom som att vädret här hemma är precis kasst nu och det hade varit så himla mysigt och skönt att komma ifrån en stund..

Håller förresten på att försöka få den här bloggen att se lite hemtrevlig ut men det var inte världens lättaste tycker jag inte.. Men jag lär mig nog =)

Jag håller på med köttfärssås och spagetti eftersom min andra hälft snart ska vara på ingång efter jobbet, äntligen! Så skulle vi tydligen få sällskap till maten, en viss Knappen orkar inte laga mat hemma =) eller så är det för jag gör så himla gott mat kanske =) haha Lukas håller på med nått kryp-race här fram och tillbaka medan jag lagar mat...


varför?

Har dem bytt tid på reprisprogrammen av Days of our life till 7 på morgonen när min älskade son precis lärt sig att sova lite längre om mornarna? Ja jag vet att programmet egentligen är precis kasst men det blir typ som ett beroende att kolla vad för sjukt som ska hända härnäst, dessutom har man ju rätt mycker tid över när man är hemma och är mammaledig..

Nej de var bättre förr när repriserna gick 09,50 på förmiddan!

Pusta ut en sekund...

Lukas ligger och sover lite middag vilket betyder att mamma kan få pusta ut en liten stund.. Andreas har vart borta i helgen på fiskeresa så jag har haft fullt upp med Lukas hela helgen.. Men han är världens snällaste lilla kille, det är inte det, men de blir intensivt..
Idag verkar det dessutom som att Andreas ska jobba över en stund så de blir till att vänta ännu längre på honom idag..


Långpromenad idag!

Ida-Mari hörde av sig och ville gå en långpromenad med hunden hon haft några dagar så jag o Lukas hängde på.. Lukas vägrade somna när de var en rolig hund som sprang omkring runt vagnen.. Men till slut så stängdes dem små blå..
Enligt stegräknaren som finns i min mobil visade att vi gått 10,5km men tror inte man ska lita fullt på den inte.. I vilket fall som helst så var vi duktiga! =)