So long everybody!

Jahapp, precis uppstigen för dagen och sitter här en liten kortis för jag gissar att ja inte kommer ha tid att göra det om en stund.. Vi har i princip ingen frukost hemma så det blir att käka på vägen antar ja.. Lukas kollar en sista gång på Bilar som vi har inspelad på boxen och det är den enda film han kollat på senaste tiden.. Men nu blir det att klara sig utan i tre veckor.. Han har ju lite andra filmer med så hoppas det ska gå bra!

Alla i familjen hade resfeber igår, William hade svårt o komma till ro.. Han satt och klappa händer och tokflina åt ingenting efter 20 och han somnar alltid innan 19.. Sen har vi Lukas han va vaken till 22,30 innan han slockna.. Jag tog två glas vin igår så va rätt lugnt för min del och Andreas va väl oxå lugn.. Vi somna runt 00,00..

Hade Johan Wantzin här på en liten avskedsmiddag igårkväll oxå.. Han flyttar till göteborg idag.. Det va tevligt och vi önskar han lycka till på nya jobbet! =)

Nu återstår bara lite irrande omkring o kolla så allt är med.. Lägga ner sånt som man inte kan lägga ner dan innan, typ Lukas kudde, Williams nappar och välling o lite allt möjligt smått o gott.. Såg precis att disken måste köras nu oxå så det är nog det första ja tar itu med.. Andreas som sagt, han sover...........................


Hoppas alla har det bra här hemma för vi ska ha en helt underbar semester i värmen! =) får se men nån uppdatering nerifrån blir det nog..

So long everybody! =)

FÖR NU STICKER VI, ÄNTLIGEN! =) =)

The day before.....

Dagen har bestått i mestadels packning städning och tvättning.. Har dessutom vart och friserat far inför resan och sen har ja sålt overlocken.. Skönt! Bra tajming så här dan innan vi ska dra..

Det som är kvar nu är att plocka det sista ur kyln och slänga sopperna imorrn.. Sen köra en sista gång med diskmaskinen så det inte står o luktar.. Ikväll ska ja packetera in vagn, resesäng och flytvästar i ett litet paket.. Det är väl i princip det, sen tror ja faktiskt att ja är klart.. Och förhoppningsvis har ja inte glömt nått!

Fick ett jäkligt bra tips av "plast"svärmor, ja ska ta ett glas vin ikväll så ja håller mig lugn.. kan nog va lättare att somna oxå.. Hoppas de funkar =D

Nehe nu är det dax för hemgjord pizza.. ska smaka smaskens.. Sen blir det thaimat i tre veckor.. =)
so long for now!

Rolig post o resfeber?

Igår fick jag ett väldigt roligt brev på posten.. Det är inte varje dag man får ett fint kuvert där det står handskrivet namn och adress! Dessutom va namnet Fröken Raasakka =) riktigt roligt, jag hade mina aningar när ja öppna kuvertet vem de kunde va skickat ifrån.. Så öppnar jag det där det är ett jättefint hemmagjort inbjudningskort till min egen och IdaMaris fördelsedagsmiddag.. Sen stod meny och tid o plats! =) det är sånt som gör en glad =) och mina aningar va riktiga, Tack Elin o Jessica! Det ska bli kanonkul! =)

Och igår kväll infann sig vad jag tror man kallar resfeber.. =( och det kan man verkligen kalla RESFEBER! grejen är den att ja är sååå stressad över packningen.. att ja ska glömma nått viktigt till William.. för allt annat går ju i princip o köpa där nere.. Sen är det så mycket som ska göras här hemma innan vi åker, städa tex.. Det ska skina om huset när vi åker och det är långt ifrån vad det gör nu.. Helst skulle ja vilja ha tvättkorgen tom när vi åker och kylskåpet ska rensas ut o alla sopper ska ut..  Diskmaskinen ska diskas o en allmän koll genom huset att man är redo att dra..  Inatt har ja därför sovit dåligt haft lite ont i magen, mått lite illa, sprungit på toa några gånger o haft svårt o somna om.. Så nu sitter ja här med magkramp och är inte hungrig men funderar på ett kopp the så kanske magen blir lite glad.. Shit så här konstig har ja aldrig blivit förut inför en resa.. Men de löser sig, imorrn drar vi o sen ska de förhoppningsvis va lungt i kroppen igen.. Jag vill inte ens fundera på hur dåligt ja kommer sova natten som kommer =/ sen ska natten efter det spenderas på ett flygplan så Thailand kommer få välkomna ett riktigt vrak 03,00 svensk tid, natten mellan söndag o måndag.. Men som sagt, det löser sig.............................


Lycklig <3

Pratade med Andreas brors tjej idag bara lite allmänt sådär.. Hon frågar vad ja gör o säger att ja precis vart o tränar.. Hon tycker ja är duktig och ja säger att ja har inte så mycket val så som min mage nu ser ut efter två graviditeter.. Hon antyder på att hon längtar tills hon oxå har så.. Jag säger att du kan ju längta efter bebisarna men inte magen.. Då säger hon så här: "fast vet du, så lycklig som du är skulle jag inte bry mig =) " hmm.. Hon kan ju ha en poäng =) sååååå himla lycklig jag är så kan ja ju faktiskt ge faan i hur magen ser ut egentligen =) vilken fullkomligt underbar familj jag har! Jag älskar er, ni är mitt allt! <3


Jag släpar mig fram..

Jahapp.. Mitt humör eller vad ja ska kalla det, är inte bättre.. Men det beror nog på att ja har gett upp.. jag har börjat min semester utan disk och matlagning fast ja inte kommit hemifrån ännu.. Aja det är bara två hela dagar kvar nu sen åker vi..

Har blivit mat ihoprafsat från vad som finns i frysen.. Lite blandad kompott sådär, känns ju onödigt o börja handla nu när man inte hinner äta upp de.. Så snart är de tömt i kyl o frys, sen får vi äta ute sista måltiderna =)

Mia släpade med mig till gymmet idag då min motivation är på botten som allt annat.. Tack för de! Blev ett ganska vettigt pass iallafall, 5km löpning och magträning.. Så ja är nöjd så här efteråt, trots att det typ va skit tråkigt under tiden..

Imorgon när Lukas är på dagis ska ja, william o min mor åka till skavsta och hämta Bath och sen ska vi förbi nån elektronikbutik o köpa skivor till videokameran och hörlurar.. Måste göra kopior av våra pass och sjukförsäkring oxå så de står oxå på schemat..


Sååå less!!

Åhh.. varenda gång vi ska åka till Thailand så hamnar ja in nån fruktansvärd tokdepp veckan innan vi åker.. Så ja, jag är där nu.. Och allt känns skit tråkigt! jag vet att ja ska hålla truten och bara stå ut till söndag då vi drar från vinter o kyla.. Men ja har ingen ork till nått.. Ja orkar inte laga mat , ja orkar inte städa, ja orkar inte tvätta jag orkar ingenting.. (ni behöver inte tro att vi svälter eller så här hemma för även om ja inte orkar ta itu med saker så har ja ju inge val direkt, så ja gör ju allt ändå, med mycket pust o stön!)

Har precis vart o hämtat Lukas på dagis och rafsat fram nå grejs ur frysen som får föreställa middag för dagen.. suck, pust o stön!
Ikväll ska vi in till vaccinkliniken..

Imorrn ska ja in med bilen o laga den.. Sen ska ja lämna blod imorrn oxå..

Allt känns så kul............NOT


Babbel, babbel, babbel.......

William lärde sig som bekant att säga "pappa" först av allt.. Sen kom "mamma" nån månad senare.. Nu har han även lärt sig säga "titta" och "e dä"... Orden bubblar ur honom.. Sen säger har han massa obegripligt babbel oxå förstås =)

Idag har Ida vart på besök.. Hon, jag och William gick en promenad och köpte med oss salldslunch hem.. Vi åt och sen hämta vi Lukas på dagsi som hade varit ute i princip hela dan, jätteskönt att höra, och Lukas älskar o va ute!
När vi kom hem från dagis agera Ida nanny och ja låg på soffan o slumra med lite magont o grejs.. Tack för hjälpen! =) guld värt att få vila lite! =)

Nu har Andreas just kommit från jobbet och det ska bli middag så småningom.. Spinningen va ja tvungen att avboka pga magen o kroppen i övrigt..

Kommer bli en mycket slapp dag, det som är kvar av den!

Hold my hand!

Det är ju rätt bra gjort av Michael Jackson (+Akon) att ha gjort en ny låt trots att han är död, bra gjort kan ja tycka ;) skämt o sido, låten är ju ruskigt bra! ja får nästan rysningar när ja hör den! mmmmmmm

Hold my hand
Baby I promise that I’ll do
All I can
Things will get better if you just hold my hand
Nothing can come between us if you just hold,
hold my, hold, hold my, hold, hold my hand.


Satt o kolla lite efter en biografi av honom och det hitta ja direkt.. skriven på slutet av 80talet men ändå.. kan va riktigt intressant att läsa.. Nu hinner ja förmodligen inte få boken innan vi åker så då beställer ja den inte nu..

Moonwalk    


Klassfest - 10 år sen vi gick ut nian!

Fick i veckan en inbjudan till klassåterträff med högstadieklassen.. Andreas fick oxå en inbjudan eftersom vi gick paralellklass.. Trodde det va alla nior som gick ut det året som va bjudna, alltså 2001, och breviks niorna oxå.. Och s visst är alla dem bjuda + en himla massa andra:

INBJUDNA

Breviksskolan åk 7-9: 1996 9b
Breviksskolan åk 7-9: 2001 9a 9b
Frösängsskolan: 1991 9a 9b 9c
Ramdalsskolan: 1991 9e 9f 9g 9h
Ramdalsskolan: 1996 9e 9f 9g 9h
Ramdalsskolan: 2001 9e 9f 9g 9h

Jag vet inte riktigt om ja tycker att det blir så himla kul.. Aja man kan hålla koll på (på hemsidan) vilka som anmäler sig från sin egen klass så där får man väl hålla lite utkik och bestämma sig utefter det.. För kul om man betalar 400kr och kommer dit så är ingen från ens eget år där.. hmm ja jag och Andreas gick ju olika klasser så vi kan ju hålla koll på vilka som anmäler sig från våra klasser.. Så får se hur de blir men det där.. Hade ju verkligen vart kul om det bara varit alla paralellklasser, inte massa andra avgångsår!

För övrigt: 10 år sen! ok nu börjar man bli gammal.. men va gör de, egentligen?





Sista veckan med träning...

Imorse körde ja och Mia på hyllan.. Jag sprang på löpbandet 5km.. Sen körde jag armar.. Innan vi drog till hyllan körde jag mage på hemmaplan för att vi hade lite tajt med tid på hyllan idag.. Men det gick kanon! =)

Imorrn blir det spinning, ons blir det friskgympan och sen spinning fredag.. Så ser veckan ut..

YES!

One week to go!

Idag är det exakt en vecka tills vi sticker till Thailand.. Hmm.. Är ganska lugn än så länge.. Dessutom har ja packat i princip allt redan o kollat hur det får plats i resväskan och så.. Vagnen och resesängen ligger redo och ska plastas in med flytvästar till barnen.. Så det blir som ett litet paket och sen fick jag ner allt i en resväska, så vi har en som vi alla delar på.. Känns helt okej, och då har ja lagt ner ett paket blöjor oxå som tar upp typ halva väskan.. Välling, gröt, fruktpuré lite mariekex och ja lite allt möjligt.. Och förstås lite kläder (betoning på lite) och massa mediciner och sånt grejs.. Så ja är väldigt lugn faktiskt.. Det som måste handlas är nya skivor till videokameran.. Sen är det bara o sticka! =) ska bli hur underbart som helst!


Imorgon blir det myyyyyys.....................

Ja vi brukar ju alltid mysa på fredagar men imorgon ska jag och Andreas vara barnfria för att gå ut och fira min födelsedag lite (eller typ bara en ursäkt att gå ut på mysmiddag för vad är det att fira egentligen?) Men barnen ska iallafall sova hos Ylva och farfar och vi har bokat bord på Fik@ där det kommer bli förrät och hela faderullan =) det ser jag verkligen fram emot! även om vi är väldigt bortskämda med barnvakter så är det alltid uppskattat med lite vuxentid.. Så blirdet nog att hyra en film och glo hemma =) myyyys! =)


Ett år äldre..

Idag har ja haft födelsedag här och har fått en himla massa bra saker.. Av mina kära föräldrar fick jag en gelesadel till spinningen (superbra) och en skitsnygg träningsväska och en jättefin orkidébukett.. Sen fick jag ett kort där det stod " grattis till barnvakt och sovmornar i Thailand", det där kortet kommer jag nog ta med mig som bevis att visa när halva tiden gått =) haha nejdå men de kommer bli himla uppskattat! =) vilken underbar semester vi kommer ha allihopa!
Av Andreas fick jag en bukett med rosor och ett par ursnygga träningsdojjor! Nice! Så nu är ja rustad för träning (var de en pik från typ hela släkten eller ;)
Sen fick jag tre matlagningsböcker av Matilda och Fredrik, en orkidé av bror med familj.. Blommor av Nathalie, och av Mia fick jag blommor och två humoristiska böcker =) Har säkert glömt att nämna nått =)

Tack allihopa! =)


Hipp Hurra för Mig idag!

Idag fyller ja 26, inte så mycket o fira kan ja tycka.. Men men.. För den som vill finns tårta på eftermiddan efter 16.. och ja har tagit mitt förnuft till fånga och avbokat spinningen som börja 17 vilket va en kass tid just idag.. Blir träningen imorrn istället, spinning 15,45!



Hipp Hurra för Frida idag... yeeeeiii (eller inte, haha)



19 januari 2011

Har sovit hela natten, underbart! Åkte och lämna en mycket nöjd Lukas på dagis, han älskar att vara där! Sen hem och Andreas kom hem på frukost.. Sen kom Jessica och Sam på dejt med mig och William.. Vi klädde på oss och tog en promenad på 1,5timme.. Hämtade min bok som ska med till Thai (bara ja kan hålla mig ifrån boken tills vi kommer iväg) och handlade lite i frösäng.. Sen hämta vi lite varsin sallad till lunch och gick hem o käka.. Sen fick småkillarna oxå mat =) Sen va klockan så mycket att de bara va att klä på sig och hämta hem Lukas igen.. Sen har jag förberett lasagne till middag och nu sitter ja o myser med Lukas i soffan.. HAn kollar på Kalle Blomkvist, tydligen bra skit.. =)

Ikväll är det föräldramöte på dagis, sisådär lagom kul men nödvändigt känns de som..

Körde spinning igår, vilket va ruuuuskigt jobbigt, ujujujuj.. aja det är bara på´t igen imorgon =)

PS.. imorgon fyller jag år, tjohoo, typ... DS


Leka!

Idag blir de Busiz på förmiddan =)

Meeeen ååhhhh!

Va uppe på hyllan nu på kvällen.. men fy fasiken vad de va mycket folk där! suck.. det fanns i princip ingenting som va ledigt där, man fick stå och vänta på maskinerna och de va folk överallt.. suck! då är de inge kul o träna inte! men men, ja gjorde de ja hade tänkt och det får jag väl vara nöjd med.. Men imorrn blir de bättre, då blir de spinning! =)

Det blev succé!

Lukas va mer än nöjd med biobesöket igår.. Vi åkte in och han tog en liten powernap i bilen och sen kom vi fram.. Hämta ut biljetterna och köpte popcorn och läsk! Han ÄLSKAR popcorn =) tyvärr va alla kuddar slut när vi kom så vi satte oss ganska långt fram ute på en kant så Lukas skulle ha så kute framför sig som möjligt.. Sen börja filme och han myste och myste, åt popcorn & drack läsk.. Helt plösligt fick pappa en kram för han va så himla nöjd mitt i allting =) så åkte vi hem med en mycket nöjd kille! =)
William va hos mormor o morfar och vi åkte dit och fick stek och potatis, muuums!

ikväll blir det träning.. tjoooheeej..

Hans livs första..

Imorgon tar vi med Lukas på sitt livs första biobesök:




Det kommer bli ruskigt uppskattat av lille herrn! =)


Bil-jäkel och böcker..

På förmiddan idag lämna vi barnen his mina föräldrar en stund och drog till Nyköping för o kolla lite (jag fyller ju år på torsdag hihi) men vi hitta inget ja ville ha.. synd för mig... Köpte lite pixiböcker till Lukas som han ska få på planet och lite pyssleböcker med klistermärken.. Sen har ju Andreas fixat den där bärbara dvd:n somhan kan ha oxå.. Så köpte Andreas en bok till resan o ja kolla efter Robert Gustafssons bok men den va förstås slut.. Så nu har ja beställt den på nätet så ja kan ta med den till Thai..

Jaha och när vi va klara och skulle åka hem, ja då funka inte nyckeln till bilen.. Det gick inte att låsa upp bilen.. man blir så trött.. Vi försökte och försökte, men nej den funka inte! faaan så jobbigt.. Då låste vi upp med nyckeln i dörren som man gjorde på 1700talet (typ) men då när vi öppna dörren så larma bilen som en galning.. och eftersom vi inte fick nyckeln att funka så kunde vi inte heller stänga av larmet.. sååå störigt.. Så där står vi, med vår bil som tjuter o blinkar och vi kan inte få tyst på den.. Men det gick att köra med den.. Så vi hoppa in och åkte ivög i en larmande bil som blinka med varningsblinkers:en.. Larmet tysta snart och efter stund sluta det även att blinka.. Men så fort man öppnar en dörr larmar den, så den måste lagas.. Faaan så jobbigt! Självklart va inte verkstan på söderbergs i nyköping öppet så det va bara o åka hem! suck.. den bilen som aldrig brukar strula! trött man blir!


I got I good feeling =)

Ikväll känner jag mig glad.. Har liksom en skönt glädjekänsla i kroppen.. Vet inte riktigt vad de beror på.. Möjligtvis att ja träffa en väldigt gammal vän idag och pratade en massa roliga minnen.. Riktigt kul! =)

Sen känner ja mig riktigt inkörd i träningen nu ÄNTLIGEN efter alla sjukdomar under hösten.. Så äntligen känns det som man på riktigt försöker göra nånting åt bullmagen som kom efter andra graviditeten (vilket ja inte såg skymten av efter första).. Att man kan satsa på att försöka va i någolunda form till sommarn.. Det känns kul och inspirerande.. Sen att ja inte har kunnat träna så mycket ja hade velat inför resan är ju kanske lite tråkigt.. Men mina medresenärer får helt enkelt leva med att morsan har en degmage fortfarande.. Men den ska bort! och den kommer försvinna, I promise!

Är inte speciellt länge kvar tills ja börjar jobba nu.. Eller det beror ju på hur man ser det förstås.. Börjar i maj.. Så det är ju 3,5månad kvar.. Men med tanke på hur fort tiden går så säger det bara svisch så är ja tillbaka i soten på SSAB igen.. Det känns rätt så bra när ja tänker på det nu.. Det hinner säkert ändra sig.. Men Andreas ska ju va hemma hela sommarn med barnen så vi kommer få en helt underbar sommar, jag är ju långledig så det blir ju små minisemestrar hela tiden, sen ska ja ha lite vanlig semester oxå =D kan ju inte börja med att hård jobba inte ;)






GAAAHHHHHHHH!

Lukas har hostat tills så han vaknat tre gånger sen han somnat, hmmm, inga bra odds alls inför natten.. Varför ska barnen alltid va förkylda? och alltid samtidigt? åhh ja orkar inte med allt hostande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! är ju förstås synd om barnen.. ja blir bara helt tooookig av att höra på det heeeela tiden.....

åååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!



Friskgympa och mera förberedelser...

Idag va det utvecklingssamtal på dagis för att Lukas ska gå över till den större avdelningen.. Allt som sa va bara kanoners.. Så det känns bara fint.. Lukas går sista dan på fredag på småbarnsavdelningen..
Efter samtalet förljde jag och William med pappan för lite frukost på ica.. Ja och William va sällskap medan Andreas åt frukost..
Sen gick ja in på Ica och handla lite.. Gick sedan bort till apoteket och inhandla en jäkla massa som vi ska ha med på resan.. Nässpray, alvedon, inotyol, vätskeersättning mm.. Kollade solskyddsfaktor och de hade jättedåligt utbud på apoteket, kollade ica och de hade bättre men inte vad ja ville ha.. Så åkte hem o kollade på nätet och hittade det ja ville ha, nivea invisible protectio spray 20 och 10 och after sun.. Så nu är det kirrat =) köpte solskkyddsfaktor till barnen häromdan faktor50 ska väl räcka.. När vi åkte när Lukas va liten så glömde ja ju soldräkten hemma vilket kändes lika bra, för hur skönt kan de egentligen va för barnen att springa runt i långkläder i solhetta? jag skulle inte vilja göra det och då behöver heller inte mina barn göra det.. Lukas brände sig inte en enda gång på tre veckor förra gången så de ska inte bli några problem..

På kvällen blev de ett friskgympa pass, vilket va ett friskis & svettis pass men fick inte heta det utan va bara omdöpt.. Jag vet inte vad ja tyckte om det egentligen.. Det va verkligen jobbigt, svettigt och dant.. Men nja.. inte jättekul, och min koordination är väl sådär.. Jag vet inte riktigt vad ja tycker.. Vad jag vet däremot är att ja verkligen har börjat gilla spinning, vilket är askul! skulle dock behöva inflrskaffa en sån där silikongrej till sadeln men det får bli efter Thailand.. Fredag blir det spinning innan myset och skräpmaten =D


Sååå himla bra!



Lukas fick den här boxen i julklapp.. Åh det är ju sååå mysigt att sitta o titta på.. Dels för att det är sommar, men det är ju så himla mysigt barnprogram.. =)

Det bästa är ju när Melker lagar fisk.. och saltar efter behag...... hahahaha


Ungen skriver..

Alltså igår trilla min haka typ ner till fotknölarna.. Lukas gick och hämta papper och bad mig hämta pennorna.. Så sa han att nu ska ja rita pappas bokstav.. Jaja tänker ja, han kan väl sitta kluddra bäst han vill.. Så det första han gör är att skriva ett klart och tydligt A.. ofan.. Så säger han mamma kolla här är pappas bokstav.. ehhh jo precis det där ÄR ju pappas bokstav????!! Ja tänkte testa honom lite och frågade om han kunde skriva Emmys bokstav, och mammas.. och myckter riktigt så gjorde han det!! jahapp.. ungen har inte fyllt tre än och sitter och skriver bokstäver.. ja inte vet ja.. men ja blev ganska förvånad och mycket stolt förstås! =)


Back on track..

Då va vi tillbaka i den vanliga vardagen igen.. Men vi är inte dystra för det inte, utan vi kommer närmare och närmare avresa =) det är tre hela veckor kvar.. 15 arbetsdagar för Andreas.. Och ja går omkring och funderar över vad som ska packas.. Tror vi ska införskaffa lite nya pixiböcker tillflygresan, Lukas älskar att läsa..

Ikväll har ja bokat in mig på spinning igen, dock ett annat pass än ja brukar gå på: cykel puls 60min heter det.. Får se hur det passet är.. Känner för övrigt att ja kommit tillbaka en bra bit i träningen igen, TACK O LOV! Sprang 2,5km på bandet igår (kände mig lite förkyld så ville inte ta ut mig fullständigt) och när ja va färdig kände jag att ja hade kunnat kuta hur långt som helst.. SKön känsla.. Hoppas att mina coreövningar ja kör hemma ska hjälpa min slappa mage att sluta vara slapp.. Ska köra på nu så hårt ja kan fram till resan och så får vi om ja håller i med coren där nere (brukar inte bli så att ja tränar trots att ja planerar de innan).. sen blir det hårdkörning när vi kommer hem så man är fit till sommarn.. haha

Håller på med mat.. Blir lax potatis o kall sås..



Thailandspackningen..

Ja de närmar sig och jag måste komma ihåg allt viktigt som ska med, och då menar jag jag för Andreas han kan för det första inte packa, och för det andra så tänker han inte så himla långt (inte illa menat utan det är bara så) så ja måste lösa det mesta på egen hand.. Men han har skaffat en bärbar dvd som Lukas kan ha på planet, pluss i kanten för det =)

Nu kommer ja göra en typ lista för mig själv som säkert är skit tråkig för er som läser att läsa, men jag tvingar ingen att läsa klart detta inlägg.. Men annars så tar ja gärna emot tips och idéer på komplettering till min packlista..

Till William:

-ett paket blöjor
-vagn
-2paket gröt plus fruktpuré
-välling (vet inte hur mycket)
-nappar
-nappflaska
-snuttefiltar + lite kläder
-våtservetter
-resesängen?

Till Lukas:

-hans kudde och häst
-lite kläder
-skor

Till mig och Andreas:

-lite kläder (bikini,badbyxor och några enstaka ombyten)
-pass, mastercard
-solskyddscreme till hela familjen
-hygienartiklar
-miniapotek

Hmm.. det känns som väldigt lite saker.. Har säkert glömt massa viktiga saker men då får ja skriva till de när ja kommer på de för nu är ja nollställd i skallen..




William- vilda barn..

Han lärde sig typ krypa ordentligt i förrgår, idag står han utan att hålla i sig, för att sedan ramla men han verkar tro att han kan trampa iväg hur som helst, att det här blir inga problem.. Han ställer sig upp mot allt som är möjligt och som sagt, han verkar inte förstå att han inte kan komma längre än så än så länge.. Så de här blir intressant... hmm.. Det som känns lite sådär är flygresan till Thailand då han ska sitta still i våra knän hela vägen.. ja jag tror nog inte de kommer hända.. men men det blir som de blir..





Ni ser ju själva i den blicken, Emil i Lönneberga.. Hmmm...

Underbar barn! <3


Nyårsraketer!

Det här va vad vi lyxa till med på nyårsafton.. Lukas va mer än nöjd över dessa tomtebloss som mormor o morfar kom förbi med..


Snölek igår..

Igår gick vi ut i snön en stund och hade de mysigt i solvädret.. Lukas lekte i snöhögen bredvid vår häck och William satt i pulkan och kollade läget..





Men idag så töar det och regnar.. Tror dock att det tar ett bra tag för all denna snö att töa bort.. Men vem bryr sig egentligen??? för om tre veckor drar vi till Thaaaaaiiiiiiiiilllllaaaaannnnddd!!!!!!!!!!!!!!!! =)


Privat plogbil check!



Ibland är det skönt att pappa har en del bra maskiner på sitt jobb.. Och när man tröttnat på att skotta uppfarten för hand kan man ringa ett samtal och få de gjort på nån minut =) suveränt! Tack för hjälpen kära far!


Det va de ja!

OKej nu har jag setat själv här i soffan i typ en timme.. Eller själv, Andreas ligger här o sover.. Och barnen sover i sina sängar.. Så ja sitter o fördriver tiden med Götakanal på tv:n och snokar runt på nätet.. Nu känns det som jag gått igenom hela internet =D iallafall det jag är intresserad av =)
Det va den myskvällen de! Men ja ska inte säga nått för ja somnar varenda kväll i Andreas knä i soffan så då får han minsann sitta själv..

För övrigt tror ja att Andreas precis landat i Thailand eller nått.. Han sa nyss till mig:
- Jävligt bra landning eller hur? (ironi, han tyckte landningen va kass, vart han nu har flygit egentligen hihi)
Jag säger då:
- Landning?
Han säger:
- Ja landningen, den va ju jävligt bra eller hur?
Jag säger:
- Vilken landning då?
Han säger:
- Jag vet inte..

Hmmm.. Han måste vara riktigt trött =)


Ikväll är de fredag (typ iallafall)

Idag känns det som fredag, Andreas kommer lite tidigare från jobbet och sen blir det mys hela kvällen.. Hemgjord pizza blir de till middag oxå, kan det blir bättre? =)

Lukas har äntligen fått en plats på nästa avdelning på dagis, där de lite större barnen går.. Där han har passat in läääänge lääänge, men det har inte funnits plats för honom.. Men den 10januari börjar han där, och det känns bra!

Får se om vi ska hyra nån film till kvällen eller om vi ska kolla på GötaKanal som går på tv ikväll.. får se hur de blir.. kanske går nått mer bra, vad vet ja..

Blir ett pass med pilatesbollen ikväll oxå..


LatinMove-passet

Det va okej.. Alltså det va inget fel på passet, det va kul, annorlunda och ganska jobbigt.. Men när ja tränar vill ja att svetten ska rinna och ja vill känna mig totalt utpumpad efteråt.. Det gjorde ja itne idag.. Sen måste man ju träna ett par gånger för att lära sig stegen och då kan man nog ta ut sig mer.. Men tror ja håller mig till lite mer tempo i fortsättningen.. Satsar på core och spinning på fredag....

Ikväll börjar Bygglov =) det ska ja kolla på, får se om Andreas hinner hem, han är o tränar för tillfället....

Nu lite energipåfyllnig.........


Önskelista

Jag fyller ju inom en snar framtid 26år.. Önskar mig en bok att ta med till Thailand:

Från vaggan till deadline
Så får man hoppas att man har tid att läsa en sida ibland, det kan man ju aldrig veta...



Dancing queen...

Inte jag då =) men ikväll ska ja prova på LatinMove på ramdalen.. Ska bli intressant.. Men först förbereda middag, äta o mysa lite med vår pappa när han kommer hem från jobbet..  =)


Blodgivare!

Hade en blodgivningstid ikväll kl 18 vilken ja fick flytta på, men det va nog lika bra för träningen går kasst i typ två veckor efter blodgivning, man får liksom inte tillräckligt med syre överallt just för att blodet inte räcker för att träna en massa (iallafall i min kropp, vet itne hur det är för andra).. Så nu fick ja en ny tid precis innan vi drar till Thailand.. och det kan ju kanske vara vettigt för där lär de inte bli mycket träning iallafall så då gör det inget att ja har lite blodbrist en stund =) Förra sommarn sprang ja ett löppass samma dag som ja hade lämnat blod, det va inte det lättaste ja gjort kan ja meddela.. Herre gud.. Det är tur kroppen producerar upp nivån rätt snabbt.. Men de tar nån vecka eller två (innan det går okej att träna igen, att producera upp allt blod man lämnat tar längre tid)..

För er som inte är blodgivare tycker jag nog att ni ska bli det =) inte för att det är askul att åka in till Nyköpings lasarett och få in en nål i armen för att sedan bli av med 450ml blod, utan av fler orsaker.. Självklart för att hjälpa folk som behöver blod, om man själv skulle behöva blod så känns de ju lite bra att man själv är där o lämnar.. Man får hela tiden en gratis kontroll på att man är okej i kroppen, man lämnar ju blodprover varenda gång man är där och skulle de va nått som uppkommer så syns det direkt när man lämnat blod.. Dessutom blir kroppen van vid att blod försvinner med jämna mellanrum vilket är bra om man skulle förlora massa blod nån gång, kroppen återhämtar sig snabbare.. Bor man i Oxelösund får man bensinpengar och en liten grej som man får välja själv, är bra och ha grejer som t-shirt, paraplyer allt möjligt helt enkelt..
En gång sa hon som tappade blod ur mig att det har aldrig nånsin hänt att dem har kastat bort blod som någon lämnat, och en blodpåse håller ca en månad.. Det visar ju hur mycket som egentlgien behövs..


Sådärja, nu har ni fått en lektion av fröken-Frida =)




Sadla om kanske? (nej)

Idag sov vi till 08 efter williams vällingpaus 05,30.. Och Andreas jobbar idag.. Så känner mig hyfsat utvilad måste ja säga.. Det blev lite stressigt till dagis imorse men de gick bra ändå (säger ja nu, hade ja inte sagt strax innan 09 haha).. Lukas va överlycklig att få gå till dagis och ja och William ska fördriva lite tid här hemma för att sedan åka bort till Mia och Oskar en sväng innan barnen ska hämtas på dagis.. Ska laga mat till familjen och sen åka iväg o käka middag med tjejjorna i Nyk och gå på bio- Änglagård.. Ska bli nice..

Igår hade ja frisersalong här hemma.. William, Lukas och Andreas fick sig en ny frisyr =) och alla va jätteduktiga och satt still (tänker främst på barnen då ;) Man kanske skulle satsa på ny karriär?? NOPE! ja är en amatör och meddelar alltid innan ja klipper att ja inte kan lova att det blir bra.. =) konstigt att ja får klippa ett flertal personer iallafall hahaha


Lite roligt är det..

Jag tycker det är lite kul att man ser en trend sm återkommer VARJE år.. När man tränar på hyllan och sen när de börjar bli nyår och januari innfinner sig så upptäcker man hur folk bara strömmar till som aldrig förr.. OCh självklart är det alla som gett sina nyårslöften att börja träna.. Och likförbannat varje år så är de sjukt mycket folk i början av januari för att sedan trappas av mer och mer och till slut återgå till det normala igen.. Vissa håller säkert i men de flesta ger upp eller nått, för sen syns de inte till mer sen..

Och det är samma sak varenda år...


Så jäkla nice!

Idag har jag kört ett riktigt skönt träningspass.. Började med att springa 5km på löpbandet för att sedan träna igenom rygg och axlar.. Såå skönt efteråt man känner sig så rörlig =) Känner även att mitt egna träningspass som ja körde här hemma igår med min pilates boll och massa coreövningar satte sig precis där det skulle.. Har lagom mycket (läs massor) träningsvärk i magen idag.. Såå skönt..

Så Elin, släng dig i väggen =) hihi nu kör vi hårt så de blir en riktigt match i vårruset till våren =)


1 januari - 2011

Kvällen igår var mysig och lugn =) Lukas fick tomtebloss av mormor o morfar som va en riktigt hitt.. Så det roade vi oss med udner kvällen =) Vi titta på raketerna som smälldes för tidigt innan LUkas somna i soffan runt 22.. Andreas somna vid strax efter 23 och ja låg vaken fram till tolvslaget och trodde barnen skulle vakna av alla bomber o granater.. Men icke.. Sen somna ja gott.. Sov hela natten och fick sovmorgon... Nu har vi precis käkat frukost och vet inte vad vi ska hitta på idag.. Blåser rätt mycket ute så gå ut känns ju inte speciellt mysigt idag..
Vi får se vad som händer idag helst enkelt..

Thailand närmar sig.. 29 dagar kvar............... =) =) =) =) =) =) =)

RSS 2.0