4 veckor to go..

Jag har precis 4 veckor kvar att jobba nu.. Känns bra men samtidigt känns de t väldigt avlägset.. Men de är det ju inte.. Hoppas så innerligt att denna bebis har lika bråttom ut som Lukas.. två veckor tidigare än beräknat datum.. Eftersom ja redan har lessnat så vore de underbart! Vi får se hur de blir med de...


Skön helg..

Här har vi haft en väldigt lugn och skön helg.. I fredags hade vi tv kväll med massa OS och tacos.. Mums! I lördags åt vi mysfrukost, sen gick vi på promenad.. Skulel gå till Ramdalshamnen och mata fåglar tänkte vi.. Synd att Lukas somna i vagnen innan vi ens kom fram till hamnen.. Så vi passerade bara, kollade på de båtar som legat i sjön över vintern och inte ser ut att må jättebra i all snö och is.. Så gick vi hem igen.. Lagom när vi kommit hem började de regna som fasen.. Så vi myste ner oss i sängen med en sovande Lukas.. Lördagsmiddagen blev en hemmagjord pizza.. Blev okej men inte hundra..
Idag blev de oxå mysfrukost.. Sen sov ja och Lukas lite middag vid elvatiden.. När vi vaknat åkte vi in till IITTALA Outlet och köpte en ny stekpanna som behövdes.. Så den blir säkert kanonbra! Nu på eftermiddagen har vi varit på mat hos mina föräldrar, blev matlåda oxå =) nice!

Lukas har inte varit riktigt hundra i helgen.. Varit lite slö emellanåt och har varit gnälligare än vanligt, inte ätit knappt nått heller.. Men de visar sig om de kommer nått..


Lunch.. FREDAG!

Sitter just och inväntar att klockan ska bli lunch.. Ska träffa bästaste Ida som kom hem från Thailand i veckan.. Fy fan va hemskt o komma hem till arton meter snö liksom.. Men hoppas skiten töar bort nu!

Så är det ju fredag idag.. De känns ju lite nice.. Blir tydligen tacos ikväll tyckte Anreas.. Inte mig emot.. Orkar inte bry mig om mat för tillfället så de blir va de blir..

by the way så somna vi kl 20 igår.. haha helt sjukt..

dax o dra..

......

Har inget vettigt att säga.. Jag är bara SÅ LESS..... suck

Bastu och tunnbad i snöstormen!

Igår blev vi bjudna på mat och bastu och tunnbad hos Pär och Petra! Riktigt trevligt va de.. God mat, lax och ungsbakade rotfrukter som ja älskar.. God efterrätt, choklad som ja älskar =) och sen gick vi ut för att bada tunna och bastu.. Värmde oss i bastun en stund innan vi hoppa i tunnan.. va riktigt skönt om man inte hade nån kroppsdel ovanför ytan för då stack de av snön som kom yrandes.. Men de va riktigt mysigt!

När vi skulle ta bilen hem hade de kommit mer än en decimeter snö, helt sjukt! Bilen va insnöad o bilvägarna va bara sörja.. Så imorse när Andreas drog iväg klädde jag och Lukas på oss och gick ut och skotta uppfarten.. Tog inte så lång tid innan Lukas frös (konstigt med -15) så ja skottade av så fort som möjligt så gick vi in igen och sattte på Pippi LÅngstrump på de sju haven.. Mys i soffan och efter filmen gick ja o la Lukas för middagssovning..

Nu sitter ja o inväntar Andreas, vi ska få mat hos mina föräldrar kl 14.. Nice! =)


Shutter Island!

I fredags hade jag och Andreas myskväll och gick på restaurang och bio.. Vi käkade på Thai i Nyköping, mycket gott som vanligt! Vi brukar inte vilja gå på bio i Nyköping för det är ju sån sjuk skillnad att gå på Heron City, sitter ju som en gud i de stolarna där uppe om man jämför med Nyk.. Men alternativet va antingen Nyköping eller inte alls så då fick de bli så.. Och ja kan säga att de va länge sen ja såg en SÅ bra film! Riktigt nöjd är ja! =)


Lukas nöjd!

Ja Lukas verkade nöjd efter födelsedagen och alla paket iallfall och de är ju bra.. =) sjörövarskeppet vi köpt blev en riktig hit! den leker han med hela tiden och den är riktigt rejäl i trä o lär hålla ett tag.. det känns ju bra..

fan va underbart med fredag imorgon!

Less Less LESS!

Jag är så sjukt LESS på vardagen! ALLT känns tråkigt.. och då menar jag allt.. De enda som får mig positiv är min underbara sambo och son!

Andreas kom på de idag att de är inte så konstigt att vi är så deppiga (ja för Andreas är är lika deppig han), vi brukar ju vara i Thailand den tiden varje år, men inte iår.. Och de protesterar kroppen mot kan ja säga.. Vi har börjat tokspara till resa nästa vinter.. Men de är ju en hel evighet kvar!

Lukas födelsedag..

Idag ska jag och Andreas smita hem lite tidigare från jobbet för att fira vår stora kille.. Andreas ska köpa tårta på lunchen, så måste de inhandlas lite glass till folket som inte tål gluten.. Sen blir de paket och bara massa mys hela eftermiddagen.. Kanske en sväng till pulkabacken? ja de får vi se..

För övrigt ska ja äta lunch med Elin (elsabelsa.blogg.se) och Hanna T (varför har inte du nån blogg), ska bli mycket trevligt.. Blir birgers på stan och då får de nog bli en bakad potatis med skagen eller nått.. aja de blir bra iallafall.. =)

Hoppas de ska gå lite lättare att få me sig Lukas hem från dagis idag, eftersom vi ska hem och öppna massa paket.. Igår fick Andreas bära ut honom till bilen i t-shirt och utan skor, ja så bångstyrig är han när han ska klä på sig.. Det är som en liten djävul som uppenbarar sig i hans ögon när han får de där anfallen och grymtar och vrålar som jag vet inte vad.. Lite läskigt ser de ut men han lugnar sig väl med tiden..


Min lilla kille börjar bli stor!




Utelek i eftermiddags..

Ja imorse hade jag och Lukas krig.. Andreas va och tränade och ja tänkte åka med Lukas till mina föräldrar en sväng.. Men Lukas ville itne klä på sig.. Ja försökte lura honom att ja skulle åka själv så satte på mig alla ytterkläder och gick ut för att starta bilen.. det resulterade i att Lukas kuta ut på trappen iförd en blöja och ett par byxor, sår ganska kallt ut om fötterna där han stod tokungen.. Skrek som stucken gris gjorde han.. Bra tänkte jag, nu kommer han klä på sig men icke... så efter ytterligare lite gnäll och skrik inne bsetäme ja mig för att skippa att åka och gick ut för att stänga av bilen igen, då gör han samma sak igen, står på trappen utan strumpor och skor i snön o vrålar.. ojojojojoj.. man undrar ju varför dessa vredesutbrott kommer och vad han tänker under tiden egentligen, för efter en stund så märker man ju att han själv inte vet varför han skriker?

Men nu eftermiddags klädde vi på oss o gick ut på tomten.. Lukas grävde i snön och hoppa runt och hade jätte kul.. klättra i snöhögar och åkte ner för trappen på rumpa och mage och allting.. Skönt o komma ut lite.. Andreas skottade av snön från båten...
Sen gick vi in och tog ett varmt bad <3 helt underbart! nu ligger vii alla utslagna i soffan och kolla på små einsteins.. hmm kunde ha vart nå roligare på tv:n men snart somnar nog Lukas.. Andreas verkar ta en powernap redan nu för han snarkar lite lätt här i soffan bredvid oss =) de tog hårt på honom att vara i Kungsberget igår och åka snowboard..

Känns ju sådär att det nu väntar en veckas jobb igen innan de blir helg igen.. Fast myser gör vi varje kväll så de är lugnt =)

Muuums...

Idag blir de tacos till middag, blev så sugen när ja prata med min kära bror igår och han lagade tacos.. Så snart blir de tacos-dax =) gott!


Äter bebisen upp dig?

Haha ja jag va hos barnmorskan i torsdag på rutinkontroll.. Hon frågade om bebisen åt upp mig, tyckte att ja såg så smal ut.. haha förstår det inte riktigt för själv känner ja mig som en flodhäst.. Vågen visar oxå plus så där va hon ute o cykla lite.. men känns ju skönt att ja kanske inte ser lika fet ut som ja känner mig..


Lukas födelsedagspresent..

Jag fick tipset av Hanna T om en sån här, och en sån fick de bli!

Micki, Pippi Långstrump, Hoppetossa

Köpte även dessa gubbar till eftersom inga gubbar ingick:

Micki, Pippi Långstrump, Pirat Pippi, Tommy och Annika
Micki, Pippi Långstrump, Efraim, Herr Nilsson och skattkistan

Micki, Pippi Långstrump, Sjörövare och Rosalinda
(bilderna lånade från lekmer.se)

Så fick han syn på alla inslagna paket i bilen och blev lite grinig när han inte fick öppna de redan nu direkt.. Men de ska bli kul på tisdag och se hur han reagerar.. =)

Fanns även fler gubbar till som man kan köpa till i efterhand men de va ganska dyra så fick bli några stycken bara.. Finns ju poliserna och prusiluskan, sen bovarna, sen hästen oxå..





Två-års TROTS!

Jahaja, helt plötsligt, alltså verkligen helt plötsligt, så har vår underbart glada lilla son blivit en lite trotsunge! som vägrar saker hit och dit och är allmänt grinig emellanåt? man är ju lite chockad faktiskt.. Men de går väl över.. Det värsta är på mornarna när han verkligen VÄGRAR klä på sig några kläder alls! Och han skriker som en galen gris och flaxar som en tokig fågel, och jag klarar inte av att hålla i honom o klä på honom så de är en väldans tur att vi båda är hemma.. Andreas får hålla i den skrikande ungen och jag får försöka klä honom.. man tycker ju att han borde ge upp eftersom vi änå klär på honom, men NEJ! det roliga är sen att på kvällen när han ska sova så ska han istället INTE klä av sig kläderna.. hahaha roliga idéer de där..


Lukas ska till badhuset..

Ja idag blir Lukas hämtad på dadgis av morbror Fredrik och Anna som ska gå till badhuset och bada =) hoppas att hämtningen går bättre än förra gången, då han blev helt vil och gallskrek.. Men nu är förberedelserna bättre hoppas vi.. men de visar sig..

Han tyckte iallafall att det a kanonkul i badhuset sist, så de ska nog bli bra! =)

Ska till barnmorskan idag kl 15,30 så blir lite tiigare hemgång idag, skönt.. Sen blir det en sväng in till Nyköping för att kolla lite födelsedagspresent till vår STORA kille som fyller 2 år på tisdag..
Får se hur pigg han är efter lite badande i badhuset, men en liten sväng ska vi nog kunna ta på stan iallafall...


VILD är förnamnet! INSANE är efternamnet..

Jag har kommit på namnet på bebisen i magen.. Vild Insane blir namnet.. haha

Jag vet att jag tjatar om det men asså emellanåt så känns det verkligen som bebisen har bestämt sig för att sparka sig ut genom min mage.. skulle inte bli asförvånad om en fot sticker ut snart =) haha
Man undrar liksom vad den har för sig, är det verkligen så trångt redan att den måste försöka sig genom magen? jag vet i fasen.. önskar de ska bli april nu så man får träffa den lilla vildingen..

Back-race igår..

Ja igår va i en sväng i backen och Lukas körde snowracer som en galning.. Roligast va när pappa åkte med och de körde ner och ramla i diket =)







Min rygg tillåter inte mig att ens hjälpa till attt dra upp snowracern för backen så ja fick snällt stå och se på..
Men de gör inget, jobbigt för Andreas bara som får dra upp snowracer och Lukas på varje gång för backen..

sådär ja..

Lukas var hur duktig helst.. Satte honom i en barstol framför tv:n och Små einsteins med en liten påse godis (muta jag vet, men va gör man inte).. Och de va knappt några protester alls under klippningen, nått litet gnäll kanske men han va hur duktig som helst.. Sen gick ja in och tappa upp vatten till honom i badkaret så fick han bada själv.. Ja satt bredvid och sorterade fotografier, har ju fått hem senaste beställningen på över 1000 bilder som ska sorteras och sättas in i album.. Lukas hade hur kul som heslt med vattenballonger studsbollar och fisakr och allt vad han har i badkaret.. =) hanhar blivit så duktig så han i princip dyker under vattnet själv.. förut har han varit väldigt resverad och hatar att få vatten på huvudet..



Mys unge!


Klipp-försök..

Nehe ja ska nog ta och försöka klippa håret på Lukas nu när han sitter så snällt och tittat på tv.. får se hur de går =)

Middags katastrof..

Jaha då va den helgen slut.. SUCK! varför går helgerna så fort för.. Ja vill bara mysa med min killar hela tiden =)

Helgen har vart bra.. Fredags tog vi ett bad och hade en lgun kväll med Lets dance (vilket ja egentligen inte tycker om men va fan finns de o se på tv nu för tiden, på helgen alltså??).. Lördag va Lukas lite grinig hela dagen.. vaknat på fel sida eller nått men nu är de över.. Idag har vi vart hos mina föräldrar och ätit.. Min far fyller år idag.. så de va nice o slippa laga mat o så..

Igår förresten så blev middagen ett fiasko.. Skulle laga ugnsbakad oxfilé med potatisgratäng och sås till.. Finns nig inget som inte gick fel.. Köttet lyckades bli torrt????? Potatisgratängen blev torr.. Såsen smakade illa och blev bränd.. Sen hade jag en ostfylldtomat med bacon runt som jag tyckte blev okej iallafall.. Andreas tykte tomaten blev för hård.. hahahaha snacka om att ja blev arg när ja märkte att allt bara gått åt skogen..
inte nog med det så rök de in så sjukt mycket från ugnen hela tiden så hela huset såg ut som en inrökt bastu typ och luktade bränt.. kul!
men sen när vi ätit (för ja vi åt ändå) så skratta vi bara åt det... de brukar oftast aldrig bli tok när ja lagar mat, och de här har ja ju lagat flera gånger förut, men men.. ja vaa inte på topp så att säga.. haha

De positiva blev iallfall att man fick ju i sig mer snacks =) när magen inte va så full på mat.. haha

Seeeeegt...

Asså sitta på ett kontor hela dagarna, hur kul är det egentligen? fast egentligen har ja nog inga problem med det heller.. bara det att det är lite för lite att göra emellanåt.. och de som jobbar på avdelningen är ute och reser i princip hela tiden med jobbet.. så när de väl är här har de häcken full då med.. Men försöker få lite hjälp när de har en sväng in på kontoret..

Jag längat efter min lilla kille nu! Han ville inte gå till dagis imorse.. Förstod att de skulle bli så idag för nu har han vart hemma 4dagar och tycker de är mysigt.. Som räddning kom hans favvo på dagis Emmy precis samtidigt så de drog iväg hand o hand och lekte.. SKönt! Hade hon inte kommit hade både han och jag gråtit när vi gick därifrån.. Så de va tur de..
Fröknarna säger att de två är som ett par.. De håller varann i händerna och håller ihop hela tiden.. Mysiga ungar! =) sen är det ju Nils förtås.. Oxå en favorit!

Nu ska vi åka till mina föräldrar och äta mat.. Nice att slippa laga mat såhär mitt i veckan.. Dock blir de inga matlådor men då har vi en orsak att luncha ihop på Delfi imorrn.. =) det är mysigt.. och god mat!

Nehe snart dax att pallra sig ut i snön för att pulsera till bilen och ta sig hemåt..


Lukas favoriter..



Dora utforskaren är en tokfavorit hos Lukas.. Men han tycker mest om Boots.. Han ap-kompisen som är bredvid
för er som inte vet de =)



Lukas andra favorit är Små einsteins.. Här är hans favorit den mörka killen som heter Quincy.. =)

Tur att vi har en inspelningsbar digitalbox så vi har en massa program lagrat när de blir kris efter nått program =)

Kolla mina bilar!



Skulle ta ett kort på Lukas och då ville han visa upp sina bilar han kör omkring med =)


MYS!



Häromkvällen satt Lukas och Andreas och myste i soffan.. De tog inte jättelång stund innan Lukas sov.. =)

SÖT!

Andra dagen hemma..

Lukas och jag fick bli hemma idag oxå.. Igår kväll va han inte alls kry så de va lika bra.. Men han har piggat på sig en hel del idag så imorgon blir de dagis och jobb igen.. Jag blir lätt uttråkad av att vara hemma så har städat och grejat en hel del och det resulterar i att min rygg strejkar.. Men men..
Igår när Lukas låg i feber mestadels av dagen så va de jättelugnt.. han låg i soffan och kolla Emil i Lönneberga och massa annat så de va rätt skönt..

Nu har vi precis vart ute en sväng.. Tog vagnen ner till Sunda för att handla inför middage idag.. Vilket fick bli lax med täcke av kräftstjärtar, creme fraiche och dill.. Lite ost på oxå.. Sen potatis och nån smarrig sås som ja hittat på i huvudet så får se om den blir god i verkligheten.. =)

Det kommer snö från himlen.. SUCK! Kan inte våren bara infinna sig så man slipper kyla och snö nu! ÅHHHH!

Vab idag..

Igår va och tog andra vaccinsprutan för svininfluensan på Lukas.. Så inatt har haft feber och legat och yrat i sömnen.. Så idag är vi hemma och tar det lugnt han och jag..

Jag har fått dille på foton.. Håller på och ska framakalla massa foton som man bara har ligger på skivor och som man aldrig tittar på.. Så de är lite kul.. Men mycket jobb.. HAr väl en 15-20st skivor proppade med bilder som ja ska gå igenom och välja ut för framkallning.. Så säkerthetskopierar ja bilderna igen på ett usb.. Har blivit livrädd att bilderna ska försvinna helt plötsligt.. Köpte en 16GB usb i helgen men de räcker inte jättelångt så blir minst ett till, kanske två..

Helgen har vart bra.. Va i Norrköping och köpte en begagnad Brio Sitty vagn.. Lite slitna däck men annars kanonfin.. så den är vi nöjda med.. provkört flera gånger i helgen.. Så blev de lite annat handlat i norrköping oxå.. fotoalbum till exempel som ja fixar med som tusan..


RSS 2.0