Tisdag

Natten har inte varit bra.. William ville äta både kl 01 och kl 05, sånt strunt får han sluta med.. Han har ju tillräckligt med hull att ta av så han behöver inte äta på nätterna alls egentligen.. Sen sov han iallafall till 09 så de va ju skönt, Lukas ville upp 07,30 så slumra ja lite på soffan en stund.. skönt!

Sen kom Ida och vi tog en LITEN sväng med vagnen, fy fasen så varmt de va.. Vi gick till Sunda och köpte resurser till kycklingsallad.. Gott som tusan blev de.. Blev att sitta i solen när barnen sov, och en himla massa snack =)

Nu har ja en vansinnig bebis att ta hand!


hmmm, solbränd..

Efter dagen ute på havet så har min rygg fått en lite rödare färg än innan =D haha.. undrar varför man inte fick pappas pigment? (som blir svart i huden efter 2sekunder) aja de röda ändrar nog nyans till de brunare hållet under natten..

Lukas verkar ha fått Andreas pigment iallafall så honom behöver vi inte oroa oss för i solen.. Det är skönt..




Midsommar på sjön..



Så här fin va ja på midsommar =)



Lunch på berget, gott, trots att potatisen till sillen aldrig blev färdig =D



Jordgubbstårta måste man ha på midsommar, gott som fasen!



Barnen hade jättekul tillsammans och badade om vartannat i den gröna båten, alla vi andra frös utan att bada ;)



Grillade till kvällen..



Mys med brasa, underbart!



William hade de skönt i mammas famn..



Sen somna vi gott i båten allihopa.. Mysigt!


Återigen..

Jag satt nyss och kolla igenom lite kort när Lukas va ungefär lika gammal som William är nu, något äldre va nog Lukas, men ändå.. Och ja konstaterar än en gång att det är så sjukligt lika! Ja kan i princip inte se vem som är vem.. Ja har bytt ut lite bilder på våran vägg i hallen som är proppad med bilder och när Andreas stod o kolla så frågade han på vissa bildern vem av ungarna de va.. Sjukt hur de kan va så.. ska bli väldigt intressant o se hur de blir i fortsättningen.. snart måste ju skillnaderna börja komma tycker man..



Lukas..



William..

Tjejjorna & Lukas!

I måndags hade vi Gralbergarna (jag vet inte hur man länkar så där snyggt men www.mrsgralberg.blogg.se) här på tacos.. Ungarna lekte som galningar vilket va kanon eftersom de ska tillbringa midsommar ihop ute på sjön =) Här kommer lite bilder på tokarna =)









=) söta barn!

För övrigt är jag i bakar-tagen igen.. Brödet i frysen va slut och eftersom ja va lagom solbränd igår så håller ja mig lite undan idag.. En liten sväng i solen blir de nog =D

Nu måste ja byta plåt i ugnen..




OH YEEAASSS! =)

Idag vägde jag mig efter en och en halv veckas viktväktar-batning.. Har dock syndat lite i helgen med en kebabtallrik och riktig grädde i såsen till oxfilén, men va gör de när ja ändå gått ner TVÅ KILO!!!!! =) faaaaan va nice! inte för att de syns utanpå (ja glömde förstås mäta med måttband så man kunde utläsa vart kilona suttit) men ja är såå nöjd ändå.. Ska ha uppehåll över midsommar sen blir de batning igen.. Men förmodligen inte så länge då eftersom ja bara har nått kilo kvar =D om ja nu inte går upp över midsommar men de ska ja väl försöka hålla mig ifrån...

Duktiga jag!


Lukas bästis!

Idag på förmiddan har vi varit hos familjen Lilja.. Lukas har lekt med sin favorit Emmy!



Väntar på äpple!



Fruktstund =)



Två "små" bebisar =) Emmys lillebror Oscar är 5dagar äldre än William..



Alla barnen =D

Imorgon blir de en sväng till lekparken med alla barnen.. För imorgon skulle väl sommaren komma!? =)

Lagom avslappnad..



Såg ut som William ahde de skönt i vagnen igår.. =D

Mina fina...



Så här kul tyckte William att det var att kolla fotbolls VM igår kväll =)



En glad Lukas =)



Busunge!


Tillbaka igen..

Hämtade tillbaka min mobil idag som vart på lagning.. Och hör o häpna; den verkar fungera! =) hoppas de kommer fortsätta med det bara!

FotbollsVM

Angående fotbollen som sänds på tv, inte mig emot.. Ja tycker de är trevligt att titta på VM =) Tycker för övrigt att de va jättekul att Mexiko slog Frankrike igår.. haha

Jag tippar på att Tyskland kommer vinna.. Hejjar absolut inte på de, men ja tror de blir så..

Vet inte vilka ja hejjar på, får väl säga grannarna Danmark..


Plötsligt..

Från ena dagen till den andra så har william helt ändrat ät-system.. Han har i princip kunnat bli hungrig när som helst, även om han åt för bara två timmar sen så kunde han vara hungrig igen.. han åt defenitivt mer än va som egentligen behövdes, men va ska man göra när han skriker tills han får mat? Men så en dag, så behöver han bara äta typ 3-4 mål mat på dagen, förvånad man blir... Vet inte om det är nått som är pga förkylningen, om han har ont i halsen eller om de bara är så att han insett att han faktiskt inte behöver äta HELA TIDEN =) ja kommer inte klaga =) men han närmar sig ju faktiskt 12 veckor (REDAN) de är ju inte omöljigt att han börjar ändra beteende..

Undra när kvällsböket försvinner helt oxå ;)


VA??!!

Är de nån som ska gifta sig???? Det måste jag missat!!!!!!! (precis som att de går att missa)



hihihihi


Tips från coachen..



Rotfrukter i ugn KAN vara bland de godaste som finns i matväg.. Och de passar till de mesta, kött, fisk, korv, kalla såser, varma såser.. ja de mesta =)

Idag har ja valt potatis, palsternacka, broccoli, paprika och lök.. så lite olivolja och salt på.. Till de blir de fläskfilé.. Mums!

Mister BÖK..



Så här vill lillen i huset bli buren när han är bökig och allmänt missnöjd.. Man blir lite trött i armarna..
Tur att Andreas är hulken ;)

Fika..





I lördags va vi ju på marknad i Trosa.. Vi kunde bara inte låta bli att köpa lite fika från augustas fabrik..
Ruskigt gott! Lukas höll med.. =D

om ni nånstans får chansen så smaka på nått från dem.. kolla in hemsidan: augustasfabrik.se

Kolla in Lukas ursnygga tröja =) köpt på kappahl typ 59kr eller va de va..

Redan....

Idag har jag fixat självscanning på Ica =) haha Ja jag vet, typ flera år efter alla andra men man har ju aldrig tid när man är där inne och börja fylla i massa papper och grejer.. Men idag hade ja tid =) och de är ju hur smidigt som helst! skönt att få de gjort =D

Min mobil är fortfarande på lagning.. Hade ju den på lagning för ett tagt sen och då fick ja ju en ny tel för de andra inte gick o laga, problemet va ju bara att de va mer fel på den helt nya telfonen än den gamla typ.. så fick skicka in den igen.. och har fortfarande inte fått tillbaka den! hoppas de är en ny igen, men kan ju hoppas att de TESTAR telefonen innan de skickar den, men så håller de väl itne på.. Ringde dit idag och fråga va som händer egentligen och den är tyfligen klar så kunde åka in och hämta den.. Men va fan! varför får ja inte veta de då?? får se när man har tid att åka in till stan och hämta den.. suck! tycker ju om den telfeonen så himla mycket så vill verkligen ha den! Är en sån här:

Sony Ericsson W595

Hoppas de kan funka som de ska när ja fått tillbaka den!


Kompensation?

Undrar om William inatt ville kompensera för gårdagens helvetesnatt? Han sov nämligen från 21,30 igår till 05 imorse, åt lite och somna om till 08! HELT UNDERBART! man tror inte att man kan bli så glad över att få sova, men när man tvingas vara vaken mot sin vilja och känner hur sjukt trött man är så blir man otroligt glad =D

För övrigt går de bra med vikväktar-ätandet.. Ja har inte vägt mig och kommer inte göra de förrän dagen innan midsommar, alltså sista batningsdagen.. Man kan ju inte banta på midsommar ;) så de ska bli spännande o se va som hänt under en och en halv vecka.. =D hoppas på lika bra framgång som sist ja gick på denna diet.. men de visar sig..

funderar på att dra på springtur om en stund... Men jogersö spåret är tydligen avstängt den här veckan pga trädfällning el nått?? störigt.. ja får ont i benhinnorna när ja springer på asfalt.. dessutom vet man inte hur långt man springer när man bara springer runt lite.. de gillar ja inte riktigt.. men idag får de väl bli nått sånt..
Väntar för övrigt på en förkylning som borde bryta ut i min kropp.. Alla i familjen är förkylda utom jag, men ja går och nyser och de känns som de är på gång men de händer aldrig.. Aja får ja springa en sväng ikväll så är den garanterat här imorgon!


Helvetesnatt...!

William är riktigt genomförkyld vilket resulterar i att han har svårt att andas emellanåt när han ligger ner.. Så inatt vakna han kl 00,30 och va ledsen.. Två timmar senare somnar han.. Hmmm... ojojoj va trött ja va.. Så kl 05,30 vaknar Lukas och vill ha välling, som tur va somna han om direkt sen.. MEN då väljer William att vakna vid 06,30 och äta lite för att sedan vara missnöjd en stund igen.. Somna kanske vid 07,30 och ja får sova till 08,30.. Hmm..

Andreas skulle köpa med sig näsdroppar åt lillen hem, förhoppningsvis hjälper de! Ja orkar inte ha de så här på nätterna kan ja meddela..


Söndagen..

Inatt va Andreas matar-natt så ja har sovit bra, plus att ja fick sovmorgon, nice! Efter frukost gick vi på långpromenad, ca 1,5 timme.. sen drog vi till Willys o storhandla.. Nu på eftermiddan har vi skyfflat grus på uppfarten, håller på att lägga markduk under gruset för att SLIPPA RENSA OGRÄS, vilket vi i och för sig typ gjort en gång men såg ju lika jävligt ut efter en vecka så då ger man upp rätt fort..
Ska bli skönt att få lite ordning på uppfarten som ser ut som "hej kom och hjälp mig", så japp nu ska vi hjälpa den att få lite ordning ;)

Nu är Andreas och tränar och ja laddar för springtur med Matilda =)

För övrigt så drog Andreas ut allt i hela sin garderob på golvet imorse för att han skulle rensa plus fixa lite ordning, för ja kan lova att ni aldrig sett dess  like i en garderob, herre gud! Men vad ja skulle komma till va att  allt ligger kvar på golvet och ockuperar i sovrummet, hmm... Undra hur länge de kommer ligga där? ja gissar på... en vecka, el två.. haha

Shoes..

Va inne på VincentShoeStore o köpte sandaler till Lukas.. Självklart va de för små så skulle in o byta de idag, då fanns de inga i rätt storlek utan fick köpa ett par dubbelt så dyra typ, för ja kunde inte lämna tillbaka de för de va reaskor.. aja de vi köpte blev bra iallafall..


Från och med imorgon..

kommer jag köra viktväktarnas recept.. sist ja gjorde de gick de ju som tåget =) så hoppas på lika bra framgång denna gång.. ska köra stenhårt till midsommar så får vi se hur de går..


Snackpåse..

Nu har Lukas börjat med nått ytterligare ang språket, han byter ut U mot Y..

"Vart är min kydde?"

"Jag kynde.."

Låter tokroligt =) vet som vanligt inte vart de kommer ifrån..

Jahapp..

Har ägnat förmiddagen åt att leta ramar.. Hmm har gått okej men inte kanon.. haha

Hittade EN ram på coop, frågade om de hade fler men icke, och de skulle inte få in flera heller.. Köpte den iallafall..
Drog till CityGross, där hitta jag TRE, tänkte att här kommer de finnas fler om ja frågar, men nej! inte skulle de få in fler där heller.. Så nu har ja iallafall fyra stycken och det är ju alltid nått..

Nu dax för lunch, Andreas kommer hem på lunch.. Hej hopp

Soffan!!



Har ju lovar en bild på vår UNDERBARA nya soffa och här kommer den! Köptes på MIO och vi är HELNÖJDA =)

De vita ramarna som står på tavellisterna på väggen ska inte vara där, det ska istället stå svarta ramar som är större men har inte köpt det ännu..

Fick även med Lukas som ligger och myser i sin saccosäck i hörnet framför TV:n, han älskar verkligen den där saccosäcken =)

Pilot!



Lukas har fått ett par solbrillor av "plast"farmor =) coola som tusan =D


Hallen!



Nya tapeten i hallen =)

Pastagalning!

Lukas är ganska kass på att äta hemma.. På dagis äter han tydligen allt, men hemma äter han typ ingenting förutom pasta.. De kan han äta hur mycke som helst.. Torrt ris utan nånting till är oxå Lukas favoritmat.. haha




Yeeaass!

Skatteåterbäringen på kontot, kanoners! =D



Fick inte riktigt så här mycket, men nästan =D haha


Efterlysning!

Förra året köpte ja en himla massa ramar som hänger på en o samma vägg, nu behöver ja flera men hittar inga nu.. De ja har köptes på eurostore i oxelösund men där finns de inte kvar.. Ramarna är svarta, de är lite "djupare" än vanliga ramar, sen är det som en bred vit ram av papp eller nått, innanför den svarta ytterramen..







Nån som har nån idé vart man kan hitta sådana? Har som sagt kollat eurostore i oxd, karlssons på Pål Ljungs hage så skulle ja kolla eurostore på Pål Ljungs hage men de hade visst stängt..

Funderar på IcaMaxi, Citygros.. hmm..


hmm..

Har lämnat Lukas på dagis, han va överlycklig att få åka dit o cykla med kompisarna =) Nu sitter ja med William i famnen och han sover tror ja.. Vågar inte lägga ifrån mig honom för då vaknar han oftast, men snart måste jag göra ett försök för måste röja upp här i vårt hus, är typ disk överallt, suck!

Skönt att det inte är så fint väder idag eftersom ja ska städa..


Middag i hamnen..

När vi kom hem från sjön drog ja ut till jogersö för att springa 5km.. Sen fick vi ett infall och vi bestämde att vi skulle äta middag inne i Nyköpings hamn.. Så vi åkte och lämna av barnen hos mina föräldrar och drog in och hade en himla lugn, skön och mysig stund bara ja och Andreas.. den behöver man ibland =)

Nu sover Lukas, William kör lite kvällsbök så vi kör skift och går omkring och bär runt på honom för att han ska vara nöjd.. sen när han somnat blir de nått glas rödvin innan de är dax för liggläge, och jag får sova hela natten plus sovmorgon imorgon för det är Andreas natt .. yeeaass! =)


Snygging!



Lukas snygga keps och short som är köpt på H&M.. Kan meddela att Lukas är riktgit duktig på att vara utan blöja nu för tiden.. Han är till och med på dagis utan blöja och säger till när han msåte på toa.. Duktiga kille!


Trodde vi ja!

Hmm.. Ja vi hade PLANERAT att sova i båten, blev inte direkt så! Allt gick åt skogen kan jag meddela.. Först gick de bra då vi grillade och åt kanongod mat.. Sen skulle vi byta ö för att de va ingen bra terräng för en liten Lukas.. Så blåste de ju som attan så de va inte lätt att lägga till, sen dog båten (batteriet urladdat, men vi hade ett till med).. När Andreas skulle slå i kilen i berget så slår han sig på stortån så nagel spricker och de tokblöder, samtidigt sitter ja i ruffen med en helt vansinnig bebis som gallskriker och tystnar inte! Lukas va dock helt otroligt snäll och lekte och va jätteglad och busig.. Efter ca 2,5 timmars skrik bestämmer vi oss för att åka hem! Då bestämmer han sig för att somna, hmmm.. Men vi åkte hem ändå och herre gud va skönt de kändes att komma hem!

Vi åkte ut över dagen idag isället, med mina föräldrar som lite extra stöd =) idag gick allt mycket bätte.. William sov mestadels och Lukas va en kanonkille som alltid.. Men de va liiite kyligt i vinden, annars helt ok!



Positiv mamma och positiv son (NOT)



Så här mysigt hade William hos mormor på sjön..



Lukas äter korvbröd i ruffen..



Va lite kallt att sola när solen gick i moln..



Idag har dagen varit bra =) men vi har insett att båten är för liten för oss och ALLA grejer man måste ha med sig när man ska ligga över med barn i båten.. Men men, till nästa år blir de nog en större båt..


Helg på sjön...

Eftersom det verkar som de ska bli bra väder i helgen så planerar vi en helg på sjön.. Ska bli helt underbart mysigt att grilla och sova i båten och allt de där =) vad vi har längtat efter de här under hela vargavintern..

Äntligen är sommaren här!!





Förra året på sjön..


Mys på vallarna =)

Efter en promenad från Isaksdal kom vi till vallarna runt 11 på förmiddan idag.. Vi slog oss ner under ett träd tills ungarna somnat i vagnen, då drog vi oss ut i solen, Ida och jag..



En liten brödbit att tugga på, på vägen till vallarna..



William iakttar Lukas som leker med pinnar..



Ida & Lukas har vart nere vid dammen och kollat läget..



Snälla Ida hade fixat makaroner till Lukas, och till och med ketchup.. De va uppskattat! =)



En skön tupplur i vagnen..



Ballerina kakor är gott!



Lukas busade mycket med Ida medan William sob gott i vagnen i skuggan..

Underbar dag i solen!


Kidz..



Så här vill William ha sin filt när han ska sova.. =) haha



Snyggingen i hatt =)

Picknick idag..

Idag blir de picknick på vallarna med Ida =) mysigt.. Ganska perfekt väder för de måste ja säga.. Får leta upp lite skugga under nå träd till barnen..

Jag får verkligen inte glömma kameran!

För övrigt fick ja sova till 07,45 idag.. Lukas har börjar sova längre på mornarna, hur skönt som helst.. Så när William vill upp är de bara att kliva upp..



Vi kommer inte dricka nå vin men mysigt blir de =)


RSS 2.0