Det drar ihop sig.. =)

Håller på att försöka ta fram allt som ska packas ner till resan, men de är så himla svårt att veta att man fått med allt.. Klart att det i och för sig går att köpa det mesta där nere men bättre att ha allt med sig tycker jag.. Undrar bara hur jag ska få plats  med allt =) fast det kanske inte blir så himla mycket ändå.. Mest stora grejer, som resesängen och vagnen..

Missa inte bygglov tisdag 3feb!

Japp för då sänds det från vår underbara stad Oxelösund =) Jogersö rättare sagt.. ska bli jättekul att se tycker jag =)

alltså: tisdag 3 februari kl 20,00 i TV4.........

Lukas nattäter-igen!

Lukas slutade ju äta på nätterna när han var 3 månader.. Sen kom de tillbaka igen vid 6 månader och höll i typ 2 månader.. Sen dess har han sovit bra, ätit morgonvälling vid 5-6 och sovit till 8-9.. Och det är ju vekligen GULD! Nu har han fått för sig att äta en gång på natten igen, oxå.. SUCK! Jag vet ju att det går att trotsa bort nattätandet men jag är sååå himla trött att ja bara fixar välling så jag får somna om igen, fort.. Igår testade jag faktiskt för han vakna redan 22,30 och vill ha välling.. Så han fick skrika sig tillsöms igen (hur ont det än gör i mitt mamma-hjärta).. Men efter en timme så vakna han igen och då va de bara o gå o göra välling.. Får se hur de blir med rutinerna men nu drar vi ju snart utomlands så då blir ju alla rutiner rubbade iallafall.. jaja de visar sig hur de blir..


Jämnviktsprogram..

Ja som sagt så har jag slutat banta för jag nådde min målvikt.. Då ska man ju gå på ett så kallat jämnviktsprogram i 6 veckor och hålla vikten där för att typ lära sig hur man ska äta för att inte gå upp igen.. Nu har jag vägt mig 2 ggr efter det att jag nått målvikten och båda gångerna har jag gått ner 0,3 kg.. Har alltå gått ner 0,6kg fast jag slutat banta.. Jag har inte ens räknat points de här veckorna så fattar inte riktigt hur det kommer sig.. Men snart är det dax för Thailand och där lär de väll inte bli 1,5mil i veckan på löpband som jag hållt på med ett tag så då lär det jämna "upp" sig igen.. Jaja de visar sig.. =)

usch...

ingen lust att blogga alls... ingen lust att göra nånting alls faktiskt! =(

jag vill BARA åka till Thailand.........!

Lukas sover sen middag..

Idag blev de lite sen middagssovning för min lilla prins för det har kommit lite folk och firat födelsedagen idag istället och då vill ju självklart Lukas vara med och busa med alla som kommer.... Först var det Ida, Jessica och Elin som hade ansvaret för att Lukas hade kul, och tro mig det hade han! =) och tjejjorna blev lite trötta... hihi men det är bra att dem får vänja sig lite med tempot som småbarnsförälder..
sen kom bror med familj och tog över lekkaoset =) det tyckte Lukas va kul oxå, och han blev lagom glad när ja la honom i sängen för o sova.. Men det gick fort att somna ändå, han va sååå trött..
Så nu blir mitt löp-pass oxå lite sent, men får ta det när han vaknar.. Får se hur långt ja ska springa idag.. =)

Idag blir det laxkotlett med potatis och paprikasås till middag, plockat ur viktväktar-kokboken.. Blir första gången ja testar de så de ska bli intressant.. =)
Andreas ska åka till sin mor en sväng och hjälpa till med lite underabete i ett rum.. Så får se hur sen middagen blir..? Och det är inte bra kan ja säga, för en Frida utan mat är inte den roligaste personen att träffa...

Klantskalle idag!

Ja idag har jag skurit mig kan man säga.. Jag hade satt ner bestick i diskmaskinen och vissa av våra grill-bestick är väldigt vassa i toppen, och jag skulle ställa ner nått annat bredvid där coh sviss så hade ja skurit upp långfingret! Och det bokstavligt talat sprutade blod.. Det var första gången jag såg det spruta blod i verkligheten.. Och de var väll inte att rekomendera kanske.. Jag har aldrig nånsin haft problem med sår eller blod eller nåntin, är blodgivare oxå, men av det här blev ja lite yrskallig faktiskt.. Konstig känsla.. dessutom blev de ju blod i typ hela diskmaskinen innan ja fick ordning på kaoset.. Usch vilket otrevligt inlägg det här blev.. jaja

Vaccinering idag, igen..

Hade tid hos Dr Wigertz vaccinmottagning idag på förmiddan och Lukas var världens duktigaste kille =) han sa inte ett ljud.. Inget alls! Och det kom som en chock med tanke på förra veckans bravader på bvc.. Men ja är glad att det gick bra.. =)

Snart så...

Det närmar sig verkligen med stormsteg nu, idag är det 18 dagar kva tills vi åker =) yeeeeiiii!


Snygging!



Så fort man sätter på honom mössan sliter han av den på nån sekund.. Man undrar ju om det verkligen är SÅ himla jobbigt att ha mössa på sig..? haha
Söt är han ju iallafall i julklappen från mormor och morfar, en ashet McKinley fleece =)

Smaskens!



Det här har jag åstakommit idag, plus en himla massa mer saker.. Dem blev riktigt goda och jag har bara tagit EN.. Det tycker jag är bra jobbat av mig =)
Nu väntar jag på att Lukas ska vakna så ska vi åka till mina föräldrar och ja ska ta ett löp-pass, känner egentligen inte alls för det, men så får det bli ändå!

Bullbak imorrn!

Jag måste se till att baka lite bullar för jag fyller nämligen år på tisdag, 24.. Så måste ju ha nått att bjuda på när det kommer hit folk.. Blir nog ingen tårta, inte tänker jag baka nån iallafall =) vi får se hur de blir....

Söndag hela dagen..

Blev ingen vidare sovmorgon idag, Lukas vakna 07,30 och fick komma och mysa i vår säng en stund innan vi gick upp och åt frukost med färskt bröd, muuuuuuuums!
Sen drog Andreas till sin mor en sväng för att hjälpa henne att fixa ett rum där..

Sen drog vi till mor och far, Andreas sprang en sväng (jag vilar idag sprang 5,5km igår, gick kanon!) Lukas fick busa en stund och äta nybakat bröd, namnam =) det är så bra att man råkar åka förbi mamma precis när hon bakat bröd tycker jag =) haha

Har nyligen käkat lunch/middag här, kyckling med wok i tortillabröd.. Tortilla bröd är ju riktigt onyttigt men nån gång går de ju bra... Tycker för örvigt att det är rätt skönt att man bantat klart så man har fått några extra points varje dag att smaska i sig.. bra på helgen iallafall när man vill gotta sig lite, men jag har VERKLIGEN blivit duktig på att hålla mig från snacks och godis och sånt, det är bra!

Resten av dagen blir lugn... tjoho

Lukas väggmålning...



Tänkte bara visa upp vilken fin målning Lukas har på sin vägg i sitt rum.. Hans duktiga farmor har målat den..!

Dagen Fredag...

Idag klev vi upp skapligt och gjorde oss iordining för att gå ner till öppna förskolan med Hanna, Hilma och Alma.. Kommer inte ens ihåg när vi var där sist, men Lukas tyckte nog att det var riktigt kul att få träffa lite andra barn... =)
Har nog vart lite för dålig med att Lukas ska få leka med andra barn, brukar inte tycka öppna förskolan är såå himla jätte kul.. Men idag kändes det bra och man märkte att Lukas tyckte det va kul! Och det är ju huvudsaken...
Sen blev det bums middagssovning för alla barn i vagnarna och vi vuxna tog en fridfull lunch =) sen va de promenad hemåt igen..
Får se hur vi ska få resten av dagen att gå..? Andreas är hos sin farmor och hjälper henne tapetsera om sitt sovrum så vi ska dit på middag sen kl 17,00.. Men Lukas behöver väll sova en stund till innan det gissar jag, men man vet aldrig vad den här lilla mannen bestämmer sig för..Tänkte kanske ta en sväng till min kära föräldrar men Andreas har bilen och tror inte Lukas är jättesugen på att åka ännu mer vagn idag, han tycker inte att det är så kul.. Så får se hur det blir.. Skulle va skönt att ta ett löp-pass om man ändå ska dit men har inte bestämt mig ännu.. Sprang ju igår 6 km.. Gick sååå himla bra,.. =) Undrar om det är så här det känns att ha bra kondition....? HAr jag aldrig haft det förut då el..? Inte ens när ja spela fotboll.. jaja jag är glad att det går så bra, punkt slut!

Me & I Zoo Khaki-solhatt

Någon som har just en sån hatt till salu? Jag såg en på tradera men i för stor storlek och tycker den är kanonsnygg! Så om nån vet nån som har el liknande hör av er!! =)


Tapetsera om??



Ja jag lever ju då med en målare (vilket är helt underbart hihi) och innan vi flyttade in så satte vi den här tapeten (tapeterna) i vardagsrum/kök.. Resten av väggarna är vita... Nu har Andreas tröttnat på den här väggen och allt det vita.. Så han tycker vi ska tapetsera om till en grön tapet.. Liggande ränder med olivgrön, sen mörkare grön och ljusare grön.. Lite svårt att förklara =) Sen vill han måla dem vita väggarna i den ljusaste gröna som kommer finnas i tapeten.. Ja inte mig emot, det är ju liksom han som får göra arbetet.. =) Men första ska vi hitta den tapeten oxå, vi har sett den på tv en gång =) hihi

Vår städare.. =)



Ja vi har tydligen en egen liten städare här hemma i huset.. =) Det blir säkert jätte rent... =) Duktig är han iallafall..!

Orka.......!!

Ja känner inte för att ta tag i nånting här hemma just nu! usch det är så tråkigt.. Känns som de enda man gör är att diska, städa, laga mat, tvätta.. Jag vet att det inte är så men blääää... Tur att det snart är dax att åka på tre veckors semester och då ska jag vila upp mig såååå himla mycket.. det behövs ju eftersom ja börjar jobba 4 dagar efter vi kommit hem...



Det här är inte vårt porslin men det skulle gärna få va det för det va riktigt snygga... =)

Vad var det med Lukas igår?

Jag tror att Lukas på nått vis vakande på fel sida av sängen så att säga, igår.. På morgonen va han som vanligt, åt frukost och busade en stund.. Började gnälla vid halv elva så försökte lägga honom en stund, men han tvärvägra! okej.. sen kom Ida och vi snodde ihop en kyckling med nudlar-lunch, så vi åt allihopa.. Sen skulle vi gå ner till stan för Lukas skulle få två sprutor.. Jag tänkte att han kommer ju somna direkt i vagnen eftersom han va så trött.. Inte då.. Han tvärvägra att ligga ner, vred runt sig till mage och ställde sig på knä typ 5 ggr.. Så det var bara att ge upp och sätta honom upp.. Då var det bra.. Vi hann komma ner och gå på banken och gick en extra sväng innan han stängde igen sina blå, och då kunde ja lägga ner honom.. sen sov han typ 20 min innan det var dax att gå till bvc.. Väl där börja han skrika direkt när ja skulle börja klä av honom och skrek sig igenom hela besöket hos doktorn tills vi kom ut i vagnen igen.. Då blev de lugnt tills vi kom hem och busade en liten stund.. sen skulle han sova igen eftersom han sov så lite innan.. då skrek han sig till sömns.. sov 40 min och skrek och gnällde om vartannat tills han la sig för kvällen.. Snacka om jobbig dag.. Blev ju inte direkt bättre av att Andreas va borta hela dan och kom hem 30 min innan Lukas gick o la sig.. Men det är tufft ibland...

Snälla föräldrar =)

Mina kära mor kom förbi med en bukett tulpaner och nån blomma til (?) som luktar jättegott, till mig idag... Tack tack!! =)



Sommarbild..



Ja bjuder på en sommarbild så här i mörka tider.. BIlden är från i somras på min farmors baksida i Finland..
Längtar sååååååå tills vi är i Thailand.. =)

Vaccin-dag..

Lukas har tid hos farbror doktorn idag för att ta ettårs vaccinationen eftersom vi är i Thailand när han fyller ett.. Sen ska jag frågs om det går bra att han tar vaccinet mot hepatit A idag oxå, för dem har tydligen drop in ikväll.. Så de vore ju skönt o få det oxå avklarat.. Men vi får se om de blir så...
Nu väntar först en lunch med Ida sen en promenad i det äntligen SOLIGA vädret =)

mmm


Bantat klart, yes!!

Japp på vägningen idag visade det sig att jag nu ligger 6hg under min målvikt... Det är ju underbart! Så nu är jag färdigbantad.. Nu får jag lägga energin på att hålla vikten där den ska vara istället.. Så det får vi se hur det går.. Men nu när jag börjar springa så pass mycke så borde det ju gå bra, tycker jag..
Så nu har jag fått att saker som man får när man lyckas i viktväktarna, en nyckelring, en guldnyckel sen kanske nå mer...? kommer inte ihåg.. Har gått ner 7,5 kilo sen jag gick med i viktväktarna den 26 oktober...
Förresten gick det kanonbra att springa dem 5 km idag, så det känns oxå kanon!

Bygglovspremiär idag!!!!!!!!

Idag börjar mitt favoritprogram, och nej det är INTE för att Matte är snickarn, tycker inte han är speciellt snygg.. Fast jag måste dock meddela att när jag var på Laides Night i september förra året så visade han upp en LAGOM snygg överkropp!! =) Men det är faktiskt allt... haha
Sen sökte vi ju faktiskt till programmet till den här omgången för att få vår källare iordninggjord, men så blev det ju inte.. Dock så kom dom ju till Oxelösund och fixa ute på jogersö... Så det programmet vill man ju inte missa, men förmodligen är ju vi i Thailand då... Men det löser sig på nått vis.. Don´t miss it Tv4 kl 20,00... =)

Tisdag...

Fick sovmorgon idag oxå, 08,45! Helt underbart.. har haft så ett par mornar nu och det är VÄLDIGT uppskattat =) Sen kom Andreas hem på frukostrasten och käka, mysigt! Lukas blir alltid lika glad..
Nu på förmiddan ska jag förbereda köttfärssåsen till middagen eftersom jag ska på vägning kl 16,00 blir det så sent att börja med maten när jag kommer hem efter 17.. Men de blir nog bra.. Sen blir det en lätt lunch (kycklingsallad) för att sedan promenera bort till mor och far och hinna med ett löp-pass oxå.. Det blir skönt!

Lukas packar.. =)



Ja Lukas har börjat packa i vår resväska som vi har har tagit fram.. Han har en hel del viktiga saker nedpackat som ni kan se.. Tex: en guldig julgranskula, en bandyboll, en tom cocacola flaska, en tom genomskinlig platsburk och lite gosedjur.. haha han är bra söt alltså.. Dessutom har han ju packat ner sig själv oxå och det är ju bra =)

Busunge...



Häromdagen när vi skulle gå ut på promenad så hade jag lagt fram alla kläder som jag och Lukas skulle ha på oss.. Lukas hittade halsduken som var framplockad och drog iväg som en avlöning haha =) in under köksbordet där han vet att inte mamma kommer under.. Söta skruttunge!

Vägning imorgon...

Ja imorgon är det dax för första vägningen sen innan jul.. Får se hur det  går...?! Har ju vägt mig här hemma så har ju en liten aning men det visar sig imorgon klockan 16,00.. Mer info om det imorgon..

Promenix...

Tog en långpromenad med Anna och Molly och Lukas självklart, men han fick sitta och gosa i vagnen =) Blev först en sväng ner till måleritjänst och lämna Andreas matlåda som jag har lagade iordning på förmiddan.. Fick bli falukorv och makaroner, han älskar det men jag vill aldrig ha det så det passar bra till lunchlåda.. =)
Sen gick vi ut till färjeläget och stenviksvägen hemåt.. Blåste en dl men va riktigt skönt att komma ut.. Sen blev de en smaskig lunch med kycklingsallad, nice!
Ska strax börja förbereda för middagen idag.. Kycklinggryta med ris..

Senila jag!

Skulle ha vart med och bjudit på en ashäftig solhatt till Lukas på tradera idag.. Auktionen slutade 13,30 och det totalglömde jag bort! Faaaasiken.. Men jag får väll köpa en ny istället (var en me & i).. Det gör ju inte så mycket.. Kanske man hittar nått mer kul att köpa med till Thai =)

Löp-pass idag oxå!

Igår var vi på hyllan och jag sprang 5 km.. Men alltid när jag springer på bandet på hyllan så går det sjukt tungt! Vet inte om det har med luften att göra eller om jag helt enkelt väljer fel dagar, för när jag springer på bandet hos mina föräldrar går det nästan alltid MYCKET lättare! Igår på hyllan var det sjukt jobbigt men idag hos mina föräldrar gick det RIKTIGT bra! =) men luften på hyllan är riktigt segt att andas, speciellt om man springer.. trodde det skulle va jobbigt idag eftersom jag sprang igår oxå men icke =)


Mys!



Han har blivit så stor min lilla kille! Här sitter han oh käkar kex i pappas knä i köket hos min farmor i Finland...
Mina underbara grabbar! =)

Lukas i kökslådan =)



Jo då han kasta ut allt innehåll i den nedersta kökslådan och klättra upp helt själv och satte sig i lådan.. Söta unge!
Blev dessvärre lite mer problem när han skulle försöka komma ur den, så mamma fick komma till undsättning... Men det är ju inte så ofta man hittar en liten underbar kille i sin kökslåda direkt.. =)

schema lördag..

Vi väntar för tillfället på Lukas farmor som ska komma och va barnvakt för vi ska dra och träna.. Ska spriga 5km har jag tänkt.. Va ju i tisdags ja gjorde de sist.. Lite för länge mellan men men, man har ju annat ilivet och göra också..

sen blir de väl nån lunch kan ja tänka och kl 15 ska vi in till nyköping och kolla på innebandy.. Hoppas att de blir en bra match.. Lukas får nog åka till mormor och morfar och busa under tiden.. =)

Sen blir det en lugn kväll hemma med nån god middag och tv.. Nice..

Lukas kräk-natt, usch..

Igår kväll vi tio gick ja in till Lukas på hans rum för han gnällde lite, då hade han spytt ner hela sängen plus sig själv.. Stackarn! Men han va inte speciellt missnöjd för det (konstigt nog).. Så det blev duschen för hans del och tvättmaskinen fick ta hand om hela sängen.. Så han fick sitta med oss en stund vid tv:n och det blev ett par kräkningar till under en och en halv timme.. Så vid ca halv tolv efter ett flertal besök i duschen var han helt slut och vi testade att lägga honom men räknade med att han skulle vakna och kräkas igen.. Han somna som en stock och har inte kräkts nå mer sen dess.. Välling som vanligt imorse vid 07,00 och somna om igen till halv nio.. Och man märker ingenting från igår på honom förutom att ha vid frukosten inte åt nånting, bara drack.. Men så skönt att det gick över så fort! Man får ju ont i hjärtat när han kräks och man kan inte göra nånting för o hjälpa honom.. =/

Badar isvak...!!!



Ja alla vet väl att finnar äte lite tokiga!? (räkna inte in mig, jag är bara 50%) Så som varje gång vi är där på vintern så badas det isvak nere i ån på farmors baksida.. Här på bilden är Andreas på väg upp och Lukas kusin Rasmus på väg i.. Efter kommer plastkusinen Rasmus2 =) och min bror.. De enda som var vettiga nog att inte bada var jag, Lukas, min mamma och gammelfarmor (typ 84 år).. Fy faaaasen så kallt.. Jag frös av att stå bredvid och fotografera.. haha
Luften var närmare - 10 grader!

Julafton!



En liten men naggande god liten tomtenisse med en massa paket på julafton i Finland!
Fast de fina papprena och snörena var roliga är det som fanns i =) sötunge! Nästa år blir det
julfirande hemma..

Finklädd



Så här fin var Lukas när vi fira "lilla" julafton ett par dagar innan jul, hemma hos farmor...
Snygging!

Promenad och lunch =)

Idag har vi vart på promenad ute i snövädret.. Jag Lukas och Ida =) sen blev de en lunch här hemma i värmen... Blev frusen när vi kom tillbaka... Vi körde runt Lukas i sin bobbycar ett par varv runt köksön (han älskar det) men man blir helt anfådd så de varade inte så länge.. haha Sen var Ida tvungen att åka och jobba eftermiddag.. Snart är jag tillbaka där jag med... Det känns fortfarande helt okej.... Nu ska ja invänta att mamma slutar jobba så ska vi åka in och STOR-hanlda på willys.. Får se hur mycket det kommer kosta... hua! Men mat måste man ju ha liksom... Får se om de blir nån löpning idag..? om det finns tid och ork... Skulle behöva det känner jag..

Promenad i solen..

Jag tänkte på en och två gånger innan jag gick ut idag, som sagt så hatar jag att frysa.. men jag klädde på mig och Lukas och gick ner på stan och skicka iväg ett REK.. Det var kanonskönt.. Det börade blåsa lite på hemvägen men det gick bra.. Var vekligen jätteskönt att komma ut på promenad o det fina vädret!

Solhatt till Lukas..

Håller på och letar efter nån häftig solhatt till Lukas, han behöver ju det till resan.. Har en hittat en som ja verkligen tycker ät toksnygg på tradera... Men så har jag fått lära mig att storleken mäter man runt huvudet.. och det finns inga hattar som är så små.. Men man kanske kan köpa en lite större och sno ihop den lite om det skulle va så... Vi får se hur de blir..

Tahi-mat i helgen!

Vi ahr bestämt att vi ska äta Thai-mat i helgen.. Det är ju så sjukt gott! =) dessutom måste vi ju börja vänja oss vid det.. haha Beställer från Nyköping Lambduan Thaifood, har ni inte testat det, för det! Ni kommer inte bli besvikna.. Hoppas ja... haha

Trettondagen...

Idag har vi inte gjort speciellt mycket.. Lukas väckte oss 08,20 och vi hämta in honom till vår säng och låg och myste ett tag.. Fast Lukas är mer vild än tam när han hamnar i våran säng =) dessutom älskar han kojor.. Så vi lyfter upp täcket och han kryper in helnöjd! =) me blir skogstokig när man inte orkar hålla up täcket längre, och kojan försvinner.. haha busungen! Efter frukosten gick ja in i vårt "övriga rum" som är proppat med massa grejer som inte får plats nån annanstans.. Har tsgit upp lite grejer från källaren eftersom vi tänkt börja fixa den nån gång efter Thailand.. Så jag tog tag och städade iordning lite därinne så man hittar nånting.. För övring är det snorkallt där inne för värmen är avstängd.. Men de blev bra iallfall.. Sen kom Andreas mamma hit och skulle va barnvakt medan vi drog och träna..Jag skulle springa 5 km.. Det gjorde jag oxå ioch för sig men det var riktigt jobbigt.. hua! Sprang nämligen i förrgår oxå 5km så mina ben va lite trötta idag tror jag.. Men de gäller att hålla i nu, bara en månad kvar tills vi drar till Thailand och då vill jag att jag har gått ner de sista kilot! Har för övring gått ner 7 kilo nu sen jag gick med i viktväktarna.. Och de har inte vart såå himla jobbigt.. Men de har inte vart lätt heller... Sen har vi typ inte gjort nånting alls idag... Bara vart hemma och grejat och busat med tokungen.. =) Kommer lite nya bilder här nån dag när ja har lite tid över.. Igår hitta ja honom i nedesta kökslådan, där satt han oc babbla.. haha

-14 grader!!

Jag tänker inte gå ut i onödan idag inte.. Nog för att vädret är kanonfint men jag hatar arr frysa och det finns en viss risk för att jag kommer göra det om jag vistas utomhus för länge idag...

Håll nyårslöftena!

Har ni några nyårslöften? Mitt är att gå ner till min målvikt.....

Bort med julen!

Jag tröttnar direkt på julpyntet när nyåret passerat så idag åkte allt ner och bort... Men nu kommer jag gå och störa mig på alla som har kvar sina julstakar och allt va det är långt in i januari =( men men alla är vi olika...

Lukas älskar iallafall alla julgranskulor.. Dem är så fina och roliga att kasta runt med....

Lördagkväll..

Lukas har precis lagt sig för natten och han ligger och sncakar lite för sig själv inne på sitt rum som han alltid gör innan han somnar.. =)
Andreas är iväg och hämtar mat, kycklingsallad för min del.. Det ska bli gott..

Idag var jag och Andreas uppe vid Heron City och käka lite och gick runt och kolla lite.. Det var kanonmysigt! Det behövdes efter gårdagens tråkdag när Andreas mådde kasst.. Hoppas fortfarande att jag och Lukas ska slippa kräksjukan!
Det var världens olycka på E4:an södergående när vi var på väg upp... Var tio bilar som hade krockat med varann eller hur de va.. Vägen va iallafall avstängd och det stod bilar i typ en mil och vänta på att få börja åka, stackarna! Som tur var åkte vi åt andra hållet och när vi skulle hem hade det ordnat upp sig... Det är de här jäkla snön!

Snöig lördag..

Det snöar ute.. Men de känns rätt onödigt tycker jag... Snö är mysigt till jul, annars kan de va! Vi hade massa snö i finland över jul.. Men de va kallt oxå...

Idag är alla friska hemma i huset iallafall.. Får hoppas ja slipper bli dålig jag med..

Lukas säger mamma nu, tydligt alltså.. Me bara när han är gnällig och ledsen... Mamma,mamma,mamma,mamma.... Man kan ju inte låta bli att mysa med honom när han säger så =)

Förberedelser inför Thai-resan..

Ja nu börjar det verkligen dra ihop sig nu =) det känns så underbart! Det känns inte riktigt lika jobbigt att resan dit är rätt lång för Lukas har visat sig vara ett mönsterbarn att resa med.. (peppar peppar, ta i trä) När vi åker över till Finland så är det först bilresa härifrån till Stockholm, sen väntetid innan man får pka på båten med bilen.. Sen en båtresa på 12timmar.. Sen en bilresa på finska sidan som är 50 mil.. sen samma procedur hem igen.. Och Lukas den duktiga killen han gnällde inte en enda gång på resan!!?? fattar typ ingenting.. När vi skulle åka hem från Finland så pkte vi 12 på dan, bilresan tod 7 timmar och han va vaken 5 av dem och gnällde ingeting.. Hoppas resan i flygplanet går lika bra.. Där behöver han ju inte sitta fastspänd hela tiden heller,, =)

Ja huset som vi hyrt är betalt nu oxå.. Så det behöver vi inte tänka på där nere.. Håller på och kollar på sån där soldress oxå.. Försöker hitta nån begagnad eftersom det bara handlar om en resa och dem är ganska dyra nya.. Men de löser sig..

Behöver inte ha med så mycket kläder tll honom heller.. Han lär ju vara typ naken eller i blöja mest hela tiden.. Sen ska vi ju handla nya käder till honom där nere.. Det ska bli sååå kul! =)


Nej nu måste jag ta hand om min magsjuka sambo.. Ja stackarn har spytt hela natten.. usch.. hoppas verkligen att man slipper bli smittad.. Och hoppas ännu mer att Lukas lipper bli smittad..!!!!

Det visar sig!


Hej hopp


Lukas går!..typ =)

Lukas utvecklas för varje dag som går nu.. Det är nästan läskigt vad fort det går.. Men det är ju så himla kul! Några dagar efter Lukas tio-månadersdag så tog han sina första steg.. han tar några steg om dagen, men bara när han inte tänker på det.. för är han kommer på att han står och går utan att hålla i sig så sätter hans sig ner direkt.. Gullunge!

Idag satte han sig själv upp på sin snygga bobbycar som han fick i julklapp av oss.. Men han har fortfarande inte kommit på hur man tar sig framåt på den.. men det är nog inte långt bort det heller..

Han förstår om man säger "dansa" , så gör han det.. Sen klappar han händer åt sig själv.. Han kan vinka oxå fast han trixar lite med fingarna ingen riktigt vink-rörelse än.. Frågar vi var lampan är så pekar han på lampan och sen klappar han händer åt sig själv =) underbara unge!

Nått han lärde sig i Finland var att trolla =) han slänger iväg nått över axel sen håller han ut händerna när vi säger "borta".. Ser sååå himla kul ut.. =)

Nytt år -09

Jag har vart hel-slö med att skriva den senaste tiden.. Men det är ju inte så konstigt.. har ju vart i Finland i en vecka över jul.. Sen är det ju så mycke hela tiden.. Nyår och sånt =)
Nej men den va skönt att vara i Finland över jul faktiskt, men nästa år blir det garanterat jul här hemma! Det ska bli himla msyigt.. Ser redan fram emot att pynta och baka med Lukas och ha mycket julstämning inför jul (det var ju typ  mer än 10 år sen man kände nån riktig julstämning, iallafall jag)..

På nyårsafton hade vi en kanontrevlig kväll.. Ida var här och vi käka trerätters =) nice.. Andreas mor och bror var förbi en sväng oxå =) Lukas somna som en stock kl 19,30 (som alltid) och sov sig igenom alla raketer.. Duktig kille! =)

RSS 2.0