Tips på fotoalbum..

Jag bestämde mig för ett tag sen att jag ska framkalla  massa bilder och sätta in i album.. För som vi har det nu, på cd-skivor så tittar man ju aldrig på de.. Så nu blir det en himla massa bilder som ska framkallas och då måste ja ha en hel del fotoalbum.. Så frågan är om nån har några tips på fina album/pärmar? Inga svindyra saker utan rimligt pris och fina..

Vidriga väder!

hatar snö och vinter! vill ha sommar...

sjukgymnasten hade inte mycket att komma med, vilket var väntat.. en del som är gravida får ont i ryggen så är det ju.. så det är bara att stå ut tills bebben kommer..

Andreas har fått ryggskott.. sjukt.. han kan typ itne röra sig.. ligger i soffan o är helt orörlig.. jobbigt..

Lukas har vart i badhuset med Anna idag.. det va uppskattat =) mysigt!

Kollar Robinson.. helt sjukt känns de att kolla robinson på en onsdag.. men men..

Snart är veckan slut! skönt!

hej hej

Sjukgymnasten imorgon..

Igår somnade jag och Andreas innan 21.. Ja de är helt sant! Skönt om fasen va de! Hoppas man orkar hålla sig lite mer vaken ikväll..

Imorgon bitti ska jag till sjukgymnasten med min rygg.. Får se om de har några förslag på va ja ska göra för att lindra fanskapet.. är väldigt skeptisk till att nått kommer hjälpa men man kan ju alltid testa..

Fasiken så mycket ja saknar Lukas under dagarna på jobbet! Är ju helt sjukt! Men han älskar ju att vara på dagis så de är ju bra iallfall.. Han ska ju inte ens följa med hem knappt när vi är där och hämtar honom.. Hellre det än att han inte trivs liksom!

nehe inget vettigt att förtälja..

hoj


Lunch..

Arbetsdagen har gått bra fram till lunch.. Matlådan va okej, stek från igår.. Men inte jättegod.. haha ja är så pepplig nu för tiden.. Ingen mat duger.. Så nu är det upplopp kvar sen får ja träffa min underara familj igen <3 vill bara hem och mysa!

igår hände nått sjukt.. Eller vaddå.. Jo men asså mina hormoner är ju inte att leka med ibland kan ja säga (övertygad om att Andreas håller med, utan invändningar).. Så jag blev arg på Andreas, av en helt självklar orsak tyckte jag.. Sen bjäbba ja lite och gnällde som fan, sen helt plöstligt typ blixtra det i mina ögon, SÅ ARG BLEV JAG! helt sinnessjukt.. sen gick de bara över.. Vilken sjuk känsla att liksom sen blixten i mina egn ögon?? skumt..

som sagt, ska bli skönt när kroppen blir normal igen.. v massa olika orsaker som ja nämner hela tiden..


Åhhhh..



Nått att längta till.......... SOMMARN!

3 MÅNADER!!!!!

Har insett att det är lite lite mindre än tre månader kvar till beräknad förlossning! Ja orkar inte så länge.. Efter att ryggen börja strula ungefär vid halvtid och lite annat smått o gott som inte alls har vart lika frid och fröjd som förra graviditeten så känns de som de är sjuuuuukt länge kvar.. Hoppas så innerligt att denna bebis har lika bråttom ut som Lukas,, alltså 2 veckor tidigare.. Vore underbart! Men känns som ja kommer gå över två veckor istället bara för ja redan är less..

Men men, det är bara att gilla läget..

Söndag, uttråkad...

Jaha.. En okej morgon som ja fick sova till 07,10 till slut.. Lukas bad om att få gå upp först kl 04 sen kl 05,30.. Men ja sa snällt till honom att det är fortfarande natt, nu sover vi.. Sen strax efter sju gick det inte längre men de gjorde inget.. Ja va typ pigg då.. Sen låg vi och myste i soffan i ca en timme med Små einsteins på tv:n.. Vi har ju spelat in typ 15 avsnitt eftersom det är de enda Lukas vill se.. hahaha.. sjukt dåligt tycker vi..
Sen förberedde vi lite frukost, Lukas hjälpte mig att koka ägg.. =) sen gick vi in och väckte far i huset, ca kl 09.. så blev de mysfrukost lugn och ro en stund..

Sen klädde vi oss och gick ut i snön och lekte.. Andreas skotta lite.. Lukas hoppa runt överallt.. åkte kana i trappen till altan =) haha utan fordon, bara sig själv.. själv försökte ja plocka iordning lite överallt men min rygg strejkar verkligen idag.. liksom strålar i den.. så ja får hålla mig lugn idag.. vilket gör mig ännu mer uttråkad..

Nu är Andreas o tränar.. Lukas sover.. Jag har stek på spisen som är färdig om några timmar.. De ska bli gott..

Kanske åker förbi Andreas farmor en sväng sen.. Oskar är där och tapetserar =) haha kom hem som ett vrak vid 11 efter att ha vart på efterfest till 06,30 imorse.. så han va säkert JÄTTE-sugen på att jobba hela dagen.. Men imorgon börjar han jobba igen och idag ska han flytta hem till sin mor..

njaaaaaaaa!

Snabba Cach va inte bra.. Alla andra som ja gick med tyckte att den va bra.. Inte ja.. Seg och rörig och man fick inte veta nått vesäntligt i slutet så antar att det blir en uppföljare..

Nu väntar ja på att Andreas ska vakna så vi kan åka o mysa med vår skatt =)

Bio ikväll..

Ikväll blir det Heron City och bio, Snabba Cash vilket kanske inte va en vidare nyhet.. Känns som alla ser den hela tiden.. Men de skaa bli mysigt.. =) Blir ja och Andreas och Fredrik o Matilda.. =) Mat innan oxå.. Lukas sover hos mormor och morfar =)

Först ska ja bara försöka slå ihjäl den här dagen på jobbet...

Texten is gone!

La ni märke till nu att texten längst upp på sidan är borta!? =) en vänlig själ (Mr Sulonen) tog sig tid att förklara för en halvt puckad Frida hur man skulle göra.. =) De tackar vi för! Tack tack..

Frukosten ner, sen upp..

Imorse fick ja kuta till badrummet från köksbordet för att spy..??????? Why??? Mådde inte dåligt innan sen helt plötsligt fick ja en kväljning vid bordet men trodde ja skulle klara mig.. sen vara marathon till toan och allt kom upp! SUCK! ja fattar inte varför det blir så där?????? ONÖDIGT!

Kort dag..

Idag går ja hem till lunch =) nice! Bara för att jag känner för det liksom.. Ska äta lunch med Andreas på delfi kl 12 sen tar ja hans kontokort och drar o storhandlar på willys.. Sen hämtar ja Lukas som är orsaken till att ja går hem tidigare.. Känns som man inte hinner träffa honom sen man börja jobba dagtid.. Hinner ju bara hem o laga mat sen sover han typ.. =( men idag blir de hämtning tidigare.. Kan inte hämta honom direkt efter lunchen för då sover dem så de känns smartare att han får sova kalrt där sen hämtar ja honom.. Så passar ju kanon o handla mellan..

Sen ska vi hem o mysa =) skulle gärna gått till backen och åkt lite snowracer men de orkar ju inte min kropp.. Släpa Lukas upp för backen.. Ryggen säger ifrån omgående.. Så vi får hitta på nått annat..

Undra vad man ska laga för middag idag? Kan ju vara bra o bestämma de innan ja handlar så inget blir glömt!

Billig vagn att sälja?

Jag är ute efter en billig vagn.. Sittvagn men helst som man kan lägga ner ryggstödet i viloläge..

Nån som kanske har en gammal hög som står o skräpar och vill bli av med.. Men den ska ju fungera =)
Lukas börjar nämligen bli för lång för den kassa vagnen som vi har till honom nu så han sitter med massa störiga grejer längs smalbena.. Och känns onödigt att köpa en ny vagn för vet ju inte hur länge han kommer vilja åka vagn..
Använder inte vagn så jättemycket nu heller..

Hör av dig, lägg en kommentar eller nått...

Karate Kid?

Alltså ja kommer bli riktigt förvånad om bebisen i magen INTE blir idrottsintresserad eller nått i den stilen.. för så himla tokig som den är i magen emellanåt är helt sjukt! va inte i närheten när Lukas låg där inne och sparka..

Ibland känns de som den liksom tar sats och sätter fötterna mot revbenen och trycker ifrån så huvet liksom trycks ner i höftbenet på nå vis.. helt sjukt.. Va håller den på med liksom? Sen kan den köra några sparkserier några gånger om dagen så hela magen flyger omkring.. haha man vet att den lever iallfall..

Nu har den iallfall börjat vända dygnsrytmen lite normalare.. Förut var den ju typ vaken på kvällen när ja skulle somna och de kändes ju lite lagom oroväckande.. Men nu är det mer normalt.. Vaken på dagen och inte så mycke på kvällen.. natten vet ja ju inte så mycket om..

Men de är ju hela  3månader kvar! Känns som en evighet.. men men


25 idag då..

Idag fyller jag 25 år.. Yiiihoooo.. eller nee.. Eller vaddå? det känns ju ingen skillnad från igår liksom.. de brukar det ju inte göra heller.. hhaha fan va mycket skit snack de blev här nu!

Andreas ringde nyss, han har iallfall köpt en tårta till eftermidan om de tänker komma nån på besök.. Och itne vilken tårta som helst utan en White Lady! Mummmmmmmms! Det är den godaste som finns med maräng och grejs i.. så de blir nog bra.. undra va de blir till middag bara för ja oorkar nog inte ta tag i nån matlagning tror ja inte.. aja de visar sig...

Min duktiga lilla kille! =)

Igår kväll så tog vi ett bad hela familjen, mysigt! Lukas tycker de ät så mysigt när vi badar allihopa tillsammans.. det tycker förresten vi oxå =)

Vi vet att han kan räkna, eller asså han kan säga siffror.. Sen att de har kommit i lite konstig ordning och lite hur som helst är ju inget man bryr sig om, han har ju liksom inte fyllt 2 år än.. Men så igår så bevisade han en gång för alla att han kan räkna till tio helt själv! Och det gjorde han typ fem gånger på rad så de va inget sammanträffande! De tycker ja är lite häftigt.. Han är ju så duktig på att prata säger fröknarna på dagis.. Han kan berätta precis vad han menar och om han råkar ha ont nånstans kan ha förklara vad felet är, vilket tydligen inte många av de andra barnen gör.. Hemma så finns det i princip ingenting vi inte förstår av vad han babblar om..

Nu kändes det lite skrytigt men ja är en stolt mamma!

Jobba, äta, sova...

Känns som det är det enda man hinner med just nu när man jobbar dagtid.. går upp 05,30 äter frukost lämnar Lukas på dagis vid halv sju.. Sen jobb hela dagen till 16.. Hämta Lukas på dagis, laga mat, äta, halvdö....

Igår kväll somna ja kl 21.. skönt är de men tråkigt oxå.. Känns som man inte hinner träffa Lukas alls (han somnar ju runt 19).. Men så är ju livet.. ser fram emot mammaledigheten snart =)

Förresten så har de INTE gipsat brorsan ben, utan de har istället lagt in skenor o grejs i skelettet eller nått.. ja vet inte riktigt.. får väl se när han kommer hem från sjukan..

Nehe dax för lite frukost kanske..


Myskillar..



På flygresan från Finland i somras.. Trötta killar =)

Först bajs överallt, sen mys!

Ja Lukas är ju lite skum i magen, han får ju liksom ont precis innan han ska bajsa, magknip typ.. Sen kommer det och då blir de bra.. Igår kväll kom de en HEL DEL kan man säga.. så blöjan räckte inte riktigt till utan de blev lite överallt.. Så vardagsrumsmattan ligger för tillfället ute i snön på altan och ska kastas =) men allt annat blev rent..

Sen somna Lukas i pappas knä i soffan... =) hur mysigt ser inte det här ut liksom!




Man vill ju äta upp honom när han är så här mysig!!! Och vovven är med oxå.. =)

Nyare, ljusare...

Jag börjar tröttna på allt mörker överallt, dels vintern, suck! Dels på min mörka design på bloggen.. Så nu blev de lite ljusare med lite trevligare färger.. Dock kom ju problemet tillbaka med den där satans texten som hamnar längst upp på sidan men de skiter ja i nu!

Hmm händelserik helg, typ..

I fredags efter jobbet baxade vi över Lukas till mina föräldrar för att dra in till Rosvalla och spela bowling med mina bröder och lite folk för att fira min yngsta storebror som fyllde 30 i veckan.. Så spelade vi i två timmar, för att sedan ha tok ont i fingrar och ryggen., Men de va kul, är ju inte varje dag man bowlar liksom... Efter det skulle de andra gå ut vilket ja och ANdreas inte hade nån lust med så vi drog hem till Andreas bror Fredrik o Matilda för att bara sitta och snacka skit o ha de mysigt fram till midnatt.. ANdreas va sedan hungrig o de blev Mc donald´s till honom på vägen hem.. Sen sova för en riktigt underbar sovmorgon! Vaknar till ett mess på mobilen att bror som fyllde 30 brytit benet på två ställen på dansgolvet på Tellus.. Aha, stackarn! Jaha så han blev opererad igår och gipsad HELA benet.. Fy faaaaan.... Igår blev annars en slappar dag, gick till björntorpsbacken och åkte snowracer med Lukas.. Idag får vi se va de blir.. Kl 15 ska vi på mat hos mina päron, vi skulle fira bror, dessvärre vet vi ju inte om han kommer komma eftersom han inte är utskriven från sjukhuset än.. annars blir de middag utan honom.. nehe nu måste ja ta lite frukost..

Tårta, grädde, nånting!!

Sitter på jobbet och är toksugen på nått sött.. Nått riktigt sliskigt från ett bageri vore hur gott som helst =) Allra mest skulle ja vilja ha en jordgubbstårta, men nej.. Blir inget alls istället.. hahahahaha

Back in buisness..

Jag klarade mig inte heller från magsjukan Lukas drog med sig hem från dagis.. Men som tur var så kräktes även jag bara en gång.. Sen mådde ja lite knasigt så va hemma igår, men idag är i alla på banan igen.. Blir ju en liten kortvecka detta oxå så de känns ganska skönt.. Idag har ja i princip haft fullt upp på jobbet vilket är skönt.. Tiden går snabbt som fasen.. Lukas tog en ledig dag från dagis och va hemma hos farfar och Ylva istället.. Det tycker han mysigt =) även fast han va riktigt trött imorse när vi skulle klä oss och allt, han ville inte vara med o göra nånting.. Men han drog upp imorse att han faktiskt ville till dagis och hoppas från ribbstolarna med Emmy och köra bil med Nils.. =) Så imorgon blir han nöjd med att vara tillbaka på dagis.. =) Tur att han tycker om dagis så mycket =) Undra vad man ska laga för mat till middag idag..? får fundera ut nått....... suck! Passar på att gratulera min bror som fyller 30 idag.. Grattis! =) alltid kul att fylla år.. =)

Nästa sjukling..

Ja inatt har Andreas spytt.. men bara en gång?? konstig sjuka de där.. Så nu ligger han deckad på soffan men inga mera spyor.. Så nu är de väl bara o räkna timmarna innan ja börjar spy ja med.. usch!!!

Frisk...?

Ja i torsdags så kräktes Lukas två gånger.. Sen har det varit lugnt.. Han har inte ätit så mycket.. Men lite frukt har gått ner coh vällingen fungerar lika bra som alltid.. Så ja vet inte, magsjuka? Kan de ha vart de? känns som de gick över i samma veva han blev smittad.. Men de är ju självklart kanonskönt att han inte behövde kräkas mera än så.. Aja vi får väl se om de kommer nått bakslag eller om han är frisk.. Hämtade paket från Ellos igår.. Min bikini satt som smäck =) nu kan de bli sommar.. Ska bara föda ut en bebis oxå så magen blir lite mindre =) Lukas fick 8 nya t-shirts, el ja två linnen va de och 6 tröjor.. Så de är bra.. Beställde storlek 98, visste inte hur de skulle bli men de vart bra.. Lite för stora men inte så han inte kan använda dem.. Så de blev perfekt.. Sen ska ju mina föräldrar åka till Thailand här snart så då har ja lagt in en beställning på t-shirts till Lukas, ja typ så många de kan (och har lust) att släpa med sig hem =) De vi köpte förra året vi va nere har Lukas använt flitigt så de går verkligen åt kan man säga.. Synd som faaaaan att vi inte kommer iväg till thailand i år.. Men vi ska spara ihop så åker vi nästa vinter istället.. Men egentligen, vem vill åka till Thailand nu? Är ju knappt kallt här..... hahahahahaha brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Typiskt!

Jaha det är helg, vi är lediga hela familjen samtidigt, solen skiner, och så självklart så visade termometern -19,5 imorse.. Vem har lust att gå ut då? Finns ju typ inga kläder som håller den kylan borta.. Särksilt inte på en liten kille som helst vill sitta på en snowracer och åka både ner och upp för backen.. Ja så vi får väl se vad de blir resten av dagen.. Andreas är och tränar och Lukas sover middag.. Jag sitter och små kollar lite på repsien av Let´s Dance som vi ratade efter första dansen igår.. Vilket skit.. Men de blir väl kanske roligare när de har lärt sig lite mer..

annars bra..

Annars så mår ja rätt så skapligt i kroppen nu.. Ryggen är fortfarande inte bra men har inte kräkits på ett tag.. Hormonerna svänger från och till men är relativt lugn och snäll tycker jag.. (vet inte vad Andreas säger om den saken) =) Har beställt massa kläder till Lukas från ellos och lindex som ja väntar på.. och en bikini till mig själv =) ja längtar till sommaren...

Nya jobbet..

Har inte haft nån lust och inte mycket tid att uppdatera här på bloggen senaste veckan.. Har ju börjar nya jobbet.. Vilket känns BRA! Chefen är toppen! Och resten av arbets-laget oxå.. Och alla är jätte hjälpsamma och säger hela tiden att jag va så efterlängtad så att ja inte ska känna mig ivägen... Så det känns ju KANON! =) Och det jag håller på med är fakturor.. Knappar in fakturor i datasystem och godkänner belopp från leveransföretag som leverar plåtar åt oss.. Är inte det lättaste för de är en hel del småknep o lära sig men de går bra tycker jag! Det är när man jobbar på såna där ställen på fretaget som man inser vad saker och ting kostar för SSAB.. Är ju helt sjuuuuuukt dyrt att leverera plåtar runt hela världen.. Men väldigt intressant!

Vab..

Igår när ja va på jobbet ringde dagis och Lukas hade specis spytt och pekade på sin mage och sa AjAj.. så de va bara att dra hemåt och hämta upp honom på vägen.. Så igår kväll spydde Lukas ner hela sängen, så de blev tvättmaraton som fortsätter nu på morgonen.. Men han har inte spytt sen 21 igår kväll och han har ätit välling på morgonen som har stannat kvar.. De känns skönt iallfall, men man vet ju aldrig.. Hopaps för hans skull att han slipper kräkas med, för man ser verkligen hur han lider när kräks, vem gör inte det i och för sig?

Se till att missa...

GötaKanal3.. Har precis vart o kollat på den och den va pinsamt dålig, precis kass! Så undvik den! tips från coachen =)

Sommar sommar sommar!



Kolla in vilken ljushårig liten kille =) hela kroppen full av ztatziki =)

Världsförälder!

Nu har jag och Andreas blivit världsföräldrar.. Känns skönt för varje gång den där reklamen kommer på TV börjar ja tjura.. Stackars barn! Vad har de gjort för ont för att få födas till fattigdom och elände.. Tänk om de skulle vara ens eget barn.. Nej nu hjälper iallfall vi till!

Drömmer..



Jag längtar till Thailand.. inte helt oväntat kanske.. Men asså åhhhhhhhh! Nästa vinter blir det iallfall en resa nånstans.. Kanske Thailand, kanske nån annanstans.. De blir nog iallfall med ett riktigt barnhotell så vi kan njuta riktigt av semester! Aja det är ju ett litet tag kvar kan man säga.. Men men snart är det ju sommar oxå! =) eller?
Jag har iallfall beställt en bikini =)

Gravid= TRÖTT!

Jaha, jag som oroade mig lite över hur Lukas skulle orka med gårdagskvällen när vi inte va hemma så han knde sova när de behövdes.. Lukas va hur pigg som helst.. Själv låg jag som en dö fisk och slumra redan vid 22.00.. Måste klaga på graviditeten för så svårt har ja inte för att vara vaken annars.. Så beslutet blev att vi gick ut och smällde lite raketer, vilket Lukas inte uppskattade speciellt mycket och sen åkte vi hemåt..

Jag och Lukas låg i sängen strax innan elva och de tog inte 2 sekunder så sov Lukas.. Själv kunde ja itne somna, skumt nog! Andreas kom in precis vid tolvslaget och de blev ett jädrans liv på alla raketer  där ute men Lukas vaknade inte.. Så de va ju bra.. Efter det somnade jag gott..

Idag har vi haft en mysdag som alltid.. Tog de lugnt på morgonkvisten med frukost och mys i soffan.. Sen bökade vi på en jäkla massa kläder och tog snowracern med i bilen och drog till La´gårdsbacken... Mycket uppskattat från Lukas som lärt sig åka själv och är såååå duktig.. Sen åkte vi hem och tog fram piroger ur frysen som lunch.. Smidigt och gott =) Nu sover båda min underbara och ja ahr en liten lugn stund..

Jag och Andreas ska gå på bio ikväll.. Blir GötaKanal3.. Så en smaskig middag nånstans i Nyköping innan.. Så det ser vi fram emot.. Lukas ska sova hos mormor och morfar.. Så då blir de bara MASSA BUS!
Gissar att LUkas kommer säga ett par gånger att: -moffa ä bråki! =) haha precis som pappa är hela tiden här hemma oxå.. : - Mamma. pappa ä bråki igen! söööööööta unge!

Kvällen igår förresten va lugn och skön.. Blev kalkonmiddag, kanongott! Sen va de  bara en evig väntan på tolvslaget som slutade ja, ni har ju läst hur.. =)


RSS 2.0