Fredagkväll o inget på tv!

Varför finns det inget att se på en fredagkväll? nått bra borde de väl finnas att visa.. Men icke.. Annat blir det imorrn när det är final i Robinson! Men om tv4 har tabbat sig så vet jag redan vem som vinner, Jarmo.. Jag vill att Anna ska vinna så jag hoppas att tv4 inte har tabbat sig.. För övrigt så har jag noterat två tabbar hittills under robinson-säsongen.. Men de orkar ja inte gå in på nu..

Laddar för att åka o jobba natt (vill inte ju).. Kan ingen bara ge mig ett dagtidsjobb, fast med 5 dagars ledighet =)
Inga dåliga krav jag har inte =) men långledigheterna är ju underbara!

Lukas på dagis, Andreas i kloten...

Ja vad ska jag göra? Har precis vart och lämnat Lukas på dagis, sista inskolningsdagen.. Andreas gick upp 03,45 imorse för att åka upp till Kloten och fiska.....? Ja han är knäpp =) så han kommer väl ikväll precis innan jag drar iväg och jobbar natt, jag har ju tre nätter som väntar... usch! jaja ser fram emot semestern som inte är så långt borta..



Jag får väl gå ut och plantera om lite blommor i de fina vädret.. Men måste vika en massa tvätt oxå, suck.. Ska försöka sova oxå innan Lukas ska hämtas vid 14.00.. Sen ska vi till min morfar som fyller 75 idag..

vår ruset...

Ja som väntat så kunde jag inte gå runt dem där 5 km så jag laddade fullt och jag och Jessica ställde oss rätt långt fram i startklungan.. Starten gick och vi kom iväg rätt sakta pga alla dessa damer som va överallt.. Första kilometern gick på 6,20min, inte alls bra.. Men sen fick vi lite plats och kunde kuta på lite.. När de va 1km kvar va ja jättepigg i bena så jag ökade líte.. Ungefär 10m innan mål hör ja Jessica vråla nånting och vi´kuta in i mål samtidigt.. 26,11min.. Rätt bra tid tycker jag! Iallafall för att vara förkyld, vilket jag inte alls kände av-skönt!



Picknincken blev väl inte hundra lyckad kanske med regn och blåst och rätt äcklig picknick , tyckte jag..  Men kvällen blev helt klart lyckad! Måste vi göra om tjejjer! =)

Lukas inskolningsvecka..

Inskolningen har gått kanon.. Inget som har strulan än så länge.. Så på måndag börjar Lukas gå på schema eftersom Andreas börjar jobba oxå (skönt med två riktiga löner igen!)
Efter dagarna på Lukas så har Lukas blivit så himla trött så han har somnat vid 18,00 på kvällarna den här veckan.. Dessvärre så vaknar han strax efter sex på  morgonen, vilket känns liiiite tidigt men de funkar bra.. Igår kväll fick vi leka med Lukas sista timmern så han inte skulle somna.. Men när han är så där trött så ber han om att få gå och lägga sig.. HAn liksom hämtar oss och leder oss in i hans rum till sängen och vill lägga sig, SÖTA UNGE!

springa eller gå- thats the question?

Jaha jag hade bestämt mig igår för att jag skulle gå runt vårruset idag eftersom jag snörvla som bara den.. Idag känns det bättre men absolut inte bra.. Men är så himla sugen på att springa.. känns ju värdelöst att ha tränat sen i april så måste man gå runt pga en puckad förkylning som kom helt fel tidpunkt! Vore himla kul att slå Jessica oxå =) hihi


Jag antar att jag kommer försöka springa, sen om det inte går så får jag väl promenera istället.. Ja vi får se hur det går.. kl 19,00 kan ni ju tänka på mig iallfall =)

Tjoho

Lunch ute..



Lukas kunde inte hålla sig tills vi skulle åka till mina föräldrar för att äta sån han fick äta sin lunch ute på uppfarten =) blev en toastad macka med ost,skinka och oregano... Mums, han åt upp alltihopa.. Men allt är ju godare att äta utomhus.. Så fick han syn på flygplan uppe på himlen som han va tvungen att hålla koll på.. UNDERBARA!

Fast vädret har ju varit väldigt lustigt idag.. Först regn sen sol och jättevarmt.. Sen typ skyfall igen.. Sen sol???? what?

JAja imorgon är det dax att börja jobba igen,suck! Förmodligen inte ett skit att göra... Hoppas det regnar oxå.. =) Lukas och Andreas ska till dagis, och imorrn ska dem äta där oxå.. ska bli spännande..

Nu ska vi gå igenom filmkamrena och kolla det vi filmade i Thailand.. =) kul!

Dagen blev så här:

         

Dagen började tidigt som sagt så dagen har varit lång.. Vi har hunnit en del faktiskt.. Andreas har nästan byggt klart altanen... Skönt!
Grönsakslandet blev ju klart igår kväll...
Jag har hunnit måla ungefär halva friggeboden.. plus en hel del av mig själv, suck!
Lukas har hjälpt Andreas att plocka med skruvarna =) söt!


Nu väntar Robinson! =)

Göra idag då?

jaha då börjar långledigheten lida mot sitt slut igen, usch! Känns ju inte så himla lockande att komma tillbaka till ett jobb där vi sitter av 8timmar per dag, SUCK! Och vad ska man då hitta på idag då? möjligtvis att vi hämtar lite färg så ska jag måla om Lukas tripp trapp stol till svart.. tror det kommer bli snyggt faktiskt.. sen kanske man kan påbörja att måla friggeboden en vända om regnet tänker hålla sig borta... Andreas ska väl snickra altan så den hinner bli klar innan han ska tillbaka och jobba (en vecka kvar nu,stackarn)... Gissar att Lukas kommer pyssla med det mesta, det roligaste är att plocka med skruven som pappa har när han donar.. SÖTA UNGE! (imorse vakna han för övrigt 06,07, på tok för tidigt!) Lukas blev förkyld här om dagen och nu börjar den krypa sig på mig känner jag, suck! Så lagom till torsdag när vi ska springa vårruset så lär jag vara dyngförkyld, så jäkla onödigt! Nehe dax att göra nått av dagen..... bye

Första inskolningsdagen..

.. och det gick supebra! Lukas lekte från första stund vi kom dit och brydde sig inte ett dugg om att jag och Andreas gick omkring och kollade läget lite.. Han lärde sig till och med att åka framåt med inne-cyklarna som dem har på dagis.. Så när vi kom hem så kom han även framåt med bobbucaren.. Duktig! =) Efter två timmar på dagis med mycket lek och stoj så va Lukas så trött att han knappt orka hålla ögonen öppna.. så vi drog hem och han somna på två röda... På kvällskvisten har jag och Andreas vart lite effektiva.. Jag har planterat jordgubbsplantor i mitt land, så satte jag runt en sarg som förhoppningsvis håller en liten Lukas borta där i från.. =) Andreas lade in golv i vår friggebod som nu är färdigbyggd.. behövs bara lite färg så blir den tipp topp =) Bilder kommer så småningom... Dax för film, undra va de blir för film?

Långledig igen =)

Så himla underbart! Skiftcykeln gick faktiskt fort som fasen, även fast vi inte gör NÅNTING på jobbet, håller med Elin om att krisen måste ta slut så vi får göra nått vettigt på jobbet igen!


Andreas bygger som vanligt... Nu bygger han en friggebod på vår baksida... blir hur bra som helst att trycka in massa saker i som man inte vet var man ska göra av.. =) (slänga kanske vore en idé) sen får vi se om vi ska ta tag och gjuta ett golv i vår källare (för er som inte vet så är det sandgolv för närvarande, haha)


Har vart iväg och sprungit 5km på jogersö idag oxå.. Brukar ta tid men självklart så dog mobilen (måste verkligen köpa ett vanligt tidtagatur) precis innan vi sprungit klart och inte hann man se nån tid.. Vet att första varvet gick på ca 12min.. Det var ju okej men sen fick jag typ håll i hela magen så andra varvet gick långsammare.. strunt samma.. =)


Resten av långledigheten är oplanerad.. Förutom fredag då första inskolningsdagen på dagis är... 2 timmar ska vi vara där och leka lite.. =) det ska bli spännande.. =)

Nu laddar jag för Greys Anatomi! Höres..


Mums mums!



Ett litet kladdmonster =) så här snygg blir man om man äter en mumsmums.. =)

Lek & Lek

Häromdagen kom Gustaf förbi med barnen.. Snacka om att Lukas tyckte det var roligt! Han och Tessan hade jättekul ihop och Lukas ville hela tiden hoppa in i tältet och mysa =) Såå himla underbart med ungar alltså! David kröp omkring på gräset och iakktog busungarna... =)


Lukas har väldigt kul åt nånting =) Tessan verkar liiiite skeptiskt =) haha


Lukas tyckte inte att det va jättekul när Tessan drog iväg med hans bil (dock har han inte lyckats ta körtkort på den ännu, bara baklänges).. Men sen kom han på att han kunde ta snålskjuts och sitta på släpet.. Man får ju inte vara dum =) Men återigen är han lite närgången och Tessan säger åt honom att släppa hennes tröja =) SÖTA!

Lukas nya kläder..




Imorse när vi vaknade bestämde vi oss för att åka till Norrköping och kolla lite nya kläder till Lukas.. Han växer ju så det knakar så plagg efter plagg blir för små.. Dessutom börjar ju dagis i veckan och då behövs ännu mera kläder.. =)
 Vi var mest ute efter byxor för vi beställde 5st långärmade tröjor från NameIt igår..Dem har riktigt snygga killkläder faktiskt! Hoppas att allt fanns i lager bara! Kläderna på bilden köpte vi på Cubus.. Brukar aldrig gå in där annars men det va ju tur vi gick in där.. Hitta två riktigt snygga byxor på rea, dessutom tröjan så bara är STEKHET! =) Han är så himla rolig at ge nya kläder för han liksom går och kollar in dem hela tiden och pekar och är toknöjd!

Nyfödd krabat!



Tänkte lägga in nån ny bild med kamrena är visst oxå ute på fisketur idag så letade på datorn bland bilderna och hitta den här fina bilden! En jätteny liten kille (ca en timme) i en stolt pappas famn! Åhh va mysigt! Tänk att Lukas blivit så himla stor!

På´t igen..

Jaha då gick man på en helt sprillans ny skiftcykel idag.. Känns så där kan jag säga.. Men va ska man göra? Bara att pallra sig dit och avverka timmarna så fort det går.. Idag har vi till och med producerat litegrann wow! Jäkligt skönt för tiden gå sååå himla mycket snabbare...

När jag kom hem från jobbet drog Andreas ut och fiska så jag och Lukas har haft en riktig myseftermiddag =) vi cykla hem till mina päron och busade en stund.. Lukas älskar att åka med på cykeln! Nu har han precis gått och lagt sig och jag njuter av tystnaden en liten stund tills jag börjar sakna både Lukas ståhej och Andreas!

Mycke mys i helgen!

   

I den här otroligt mysiga stugan sov vi i helgen! Vi grilla och åt kanongott hela kvällen... Lukas har fullt upp med att hinna med att golfa och spela innebandy samtidigt.. Blir nog någon form av en boll-spelare av honom skulle ja tro.. Bollar är bland de bästa som finns!



Har ni sett världens sötaste lilla kille!? =) han är tokbusig innan sovdags... =)

Kreativitet på hög nivå =)



Igår snickra jag ihop den här blomlådan och satte ner stycken tomatplantor i! Blev riktigt fint tycker jag.. Nu gäller det bara att det blir mycket tomater =)

Idag har vi dessutom hämtat en rosbuske hos mina föräldrar som vi har satt ner i jorden nu på kvällskvisten.. Hoppas den oxå överlever,men jag är ytterst tveksam...

Underbara.. =)



                                              <3   KÄRLEK  <3

Lukas snackar o snackar! =) börjar bli dagisdax!

Han babblar verkligen på nu som bara den... Ord som han säger rent och tydligt är: Mamma (självklart hihi), pappa, titta, vovov, ajaj, dää, bajs.. Sen finns en del ord som är lite svårare att förstå som typ: baaaa = varmt , gugge=kudde... Det kommer ljud ur hans mun heeeela tiden och det låter sååå gulligt! Kommer lite nya ord och läten nästan varje dag.. =)
Älskade unge!


Börjar bli dags för att skola in Lukas på dagis snart oxå.. Andreas är ju pappaledig maj ut sen ska Lukas börja gå på schema.. Den 18maj ska vi ha inskolningsmöte sen ska vi börja skola in den 21maj tror jag det va.. Tror det komer gå hur bra som helst men de vet man ju aldrig...


Lukas fick en morgonrock av sin snälla farmor idag.. Han älskade den direkt och ville ha den på sig! SÖT!

Långledig i sex dar, massa planerat! =)

Ja efter att ha jobbat två dagar dagtid istället för nattskift (underbart) så är jag nu långledig och får en hel dag extra att lägga till på långledigheten.. NICE!
Idag har jag planterat ner kryddor i mitt land som jag och Andreas grävde iordning igår... Har även satt potatis, lök och morötter i landet... ska sätta lite jordgubbsplantor oxå så får vi se vad det blir av allting =) hoppas de växer såde knakar...
Skulle ju inte va fel att äta sin egen potatis till sommarn =)

Imorgon ska vi kanske åka en sväng till Norrköping och kolla lite.. Egentligen är det bara för att köpa nya blöjpåsar till blöjhinken som bara går att få tag på babyproffsen, dåligt tycker jag! Kan ju åtminstone kunna beställa på nätet iallfall tycker jag!
På kvällen imorgon blir det tunn-bad! Med trevligt sällskap och lite vin kanske man kan få i sig (måste ju lära mig det där nån gång)...

Sen på Lördag morgon ska vi åka till Ökna och kolla när korna släpps ut på sommarbetet.. Jag har aldrig sett det faktiskt och tror att Lukas kommer tycka det är kul, han älskar djur! Han kan låta som många djur redan!
Blir väl en sväng ner på OxelöMarknad oxå.. Men ingen lång sväng, det är ju såå sjukt mycket folk.. Jobbigt!

På eftermiddag kvällen blir det att åka ut till Stäringe området igen och träffa Pär och Petra i stugan och den här gången ska vi sova kvar, kommer bli jättemysigt.. Lukas älskar ju att vara ute så han kommer älska det där stället! =) Ska försöka komma ihåg kameran så blir det bilddokumentation... =)

Kanon mysig kväll igår och sovmorgon imorrn, underbart!

Igår blev vi bjudna ut till närheten av Stäringe, till Pär och Petra.. De har en jättemysig stuga där som vi var vid och grilla god mat och hade en kanonkväll.. Hade ju vart ännu lite roligare kanske om man hade kunna ta ett glas vin som de andra men ja va ju tvungen att köra hem så ja kom i säng nångång eftersom ja jobba förmiddag idag igen.. sista som tur är! Kvällen måste verkligen göras om snarast, när ja inte ska jobba!
Vi smög iväg och kollade på vildsvin oxå..haha de va ju en upplevlse det oxå.. Var typ 10m ifrån..


Imorgon ska ja få sova hur länge jag vill, tackar! Hoppas bara att ja inte vaknar tidigt och är pigg..


Förresten så slipper jag jobba natt den här skiftcykeln.. Det blir dagtidsjobb istället, 07-15..vilket betyder att jag blir långledig torsdag 15,00 istället för fredag 06,00 (plus massa sovning på dagen oxå) så det känns bra!


Inbyggda tunnan!





Andreas har vart sååååå duktig och byggt in vår tunna i altanen! Blev kanonbra!

Bra dag faktiskt!

Dagen började redan 04,30 imorse med att en jäkla massa måsar hade nått skrikparty utanför vårt sovrumsfönster så jag kunde inte sova ända till klockan skulle ringa kl 05,10.. Men va gör det när solen skiner? =)
Cykeln till jobbet, ganska kyligt ändå.. Sen väntade en rätt seg dag på jobbet pga den här FÖRBANNADE EKONOMIKRISEN! Fan så tråkigt det är... Inte bara för at dagarna på jobbet blir sjuuuukt sega utan oxå för att man ska gåoch oroa sig över hur länge man kommer att ha jobbet kvar....? suck!

Efter jobbet blev jag hämtad vid utsläppet av Andreas med båten.. Utsläppet ligger precis där ja jobbar, fast utanför förstårs.. Kändes lite sjukt att bli hämtad med båt från jobbet inne på ssabs område.. hehe
Vi åkte ut till Romholmen där Andreas mamma och man ligger med husvagnen.. Går typ dubbelt så fort att åka båt dit.. Vi var där i går kväll oxå och grillade och hade mysigt.. Lukas fick sova kvar i husvagnen.. Lukas har haft det så kul under dagen, eftersom han älskar att vara ute så blir det inget gnäll eller tjafs, han bara leker och leker med precis allt! underbara unge!

Nu har vi precis tagit ett skönt bad innan Lukas somna på typ två sekunder.. Har ju fortfarande två tidiga mornar kvar så jag blir nog inte speciellt sen i säng jag heller! Ha de!


RSS 2.0