Julstämning..

Igår tog vi fram julen här hemma.. Vi har inte så himla mycket krimskrams, tycker inte om det.. Utan stjärnor i fönstren, ett litet porslinsland med pepparkakshus, några julkrukor och lite mjukistomtar på golvena.. Men de är såå himla mysigt! =) Igår gjordes pepparkakshuset, ja försökte först mig på ett eget, alltså baka delarna sjlälv.. Hmm, de blev sådär.. Andreas va smart och hade köpt en reservplan, vilket va tur för mina egna delar rasa samman.. aja skit samma de blev ett hus och mysigt blev de..

Men vad har hänt med vintrarna i detta land? från att det knappt finns snö nån gång under hela vintern så kommer snön redan i november och inte direkt LITE heller utan typ en halv meter på en gång.. Sjukt ju! Men oj va mysigt.. Och det är ju klart mysigare med snö än slask =) och Lukas fick åkte snowracer i helgen, de va uppskattat.. Men de är ju så jobbigt att dra honom UPP för backen, så man orkar inte så länge trots att ja och Andreas turas om.. aja..

Alla julklappar är klara och julen firas som sagt här hemma.. Lukas sa idag att han tycker de ska bli spännande när tomten kommer och se vad de finns i paketen =) söta unge.. Så här är det lugna gatan fram till jul, de enda som inte är riktigt klart är alla småpaket till Lukas kalender, fattas rätt många som ja måste köpa typ idag..? (kom ja på nu)

Lördag idag..

Idag ska Lukas få åka lite snowracer.. Så ska vi plocka fram julen.. Ikväll verkar de som de blir tunnbad.. Hmmm de känns lite ruggigt.. Men de blir säkert bra..


Honey I´m home...

Igår vid strax innan 16 klev jag innanför dörren hemma med tre kassar från GekåsUllared med mestadels julklappar och lite småplock.. Några tusen fattigare blev jag förstås och vi hade det kanonmysigt! Men.. det va ju inte så speciellt som man fått höra.. Asså de va ju som ett stort Ö&B fast med lite mer sortiment.. Men de va kul och mysigt att komma iväg trots att vädret inte direkt var på våran sida..

Det funka!

Idag läste jag saga för Lukas i sin säng och sa sedan god natt och gick ut i soffan.. Inga protester från hans sida, han låg snällt kvar där inne.. Tog en stund för honom att somna pga han sov 10min på dagis idag.. TIO MINUTER, hur fanken kan det göra så mycket på kvällen, men nu sover han iallafall och har somnat själv i sin säng,.. yeeaas! Bra gjort av mig att ta tag i det och bra gjort av vår stora kille som somna själv i sin säng utan napp, utan något motstånd! Stolt mamma är jag till världens finaste och duktigaste Lukas!


Imorgon drar vi =)

Jahapp, nytränad.. Känns bra att man är på gång igen!

Nu återstår massa småpackning inför imorrn, till barnen och till mig.. Så får väl springa runt här lite i alla pauser under kvällens tv-program för det är ju allt bra på tv ikväll.. Får ju inte glömma inköpslistan till ULLARED =) hoppas att vägarna är bra så det inte är massa kaos med bilar överallt!

Nehe, en macka i magen innan dusch och packning..
Chao Bella

zzzzzzzzzzzzzz!!!

Natten har varit precis värdelös, =( William har vaknat, jag vet inte hur många gånger! Kanske 15ggr, och jag är INTE utsövd.. Idag blir de att sova middag när lillskiten sover om ja har ro att göra de.. Måste ju packa allt idag inför Ullared.. Alltså inte det jag ska ha med mig då utan det barnen ska ha med sig till Ylva och farfar där de ska sova imorgon natt.. Sen har jag kommit på värsta bra idén på ett par byxor till Lukas som ja gärna vill sy idag oxå.. Men ska försöka sova iallafall..

Just äts de frukost här innan Lukas ska till dagis och leka av sig.. Snöar visst nu igen så de blir vinteruniform på när vi drar till dagis..

Ryggen är rak!

Nyss hemkommen från gymet där jag avverkat 5km på löpbandet och så har ryggen fått sig en riktigt genom körare.. Så skönt efteråt.. Känns kanon att ja orka springa 5km trots att de va läääänge sen ja sprang den sträckan, iallafall nån månad om inte ännu mer.. Så bra gjort av mig! Är ju så skönt att träna rygg, efteråt känner man hur man liksom sträcker på sig mer och känner sig rakryggad..

Imorgon blir de tokköra på crosstrainern och träna bröst..

Torsdag ULLARED =) hoppas dock att vädret ger sig en HEL DEL! orka med massa snökaos när man ska åka 37mil eller hur långt de nu va..

Snööö..

Snön yr utanför.. Och ja har ingen bil så kommer nog hålla oss inne mest heela dagen idag.. Vi bestämde att vi skjuter upp vaccinkliniken till nästa gång de har öppet, dels för att ja ska hinna träna idag och för att både jag och Andreas är rätt trötta idag då natten vart lite skum.. Lukas låg vaken vid 04 och babbla, han va jättevaken.. Sen när han tystnat börjar William att skrika.. Så känner oss lite sega idag..

Ullared närmar sig med stormsteg =) kul ska de bli =) måste ju ta med en kamera.. haha =D


Polisstationen..

Idag när Andreas kom hem från jobbet käkade vi middag och sen drog vi in till Polisstationen i Nyk för att fixa pass till lillherrn.. Innan vi åkte sa vi till Lukas att vi skulle åka till polisen, jag vågar inte sa han då =) söta unge.. Men där inne gick allt kanon.. William fastna på bild och om ca 2veckor får vi hämta ut hans pass =) Lukas satt och lekte med duplo som de hade i ett hörn där inne, jättebra =)

Imorgon ska vi åka in till vaccinkliniken och vaccinera familjen Selander, ja jag kan ju skriva så för jag ska inte ha nån spruta.. Utan bara resten av familjen, dem som heter Selander.. Så får vi se vad vi ska besluta om minsta mannen efter en diskussion där inne.. Men öppettiderna känns ju lite sådär kan ja tycka; öppet 18-20 på kvällen.. Hmm.. William somnar ju runt 18 på kvällarna så de är ju rätt kasst men de får gå ändå..

Sen har ja hittat en vagn på blocket som vi nog ska slå till på att släpa med till Thailand.. 300kr är ju rimligt för en vagn vi ska lämna kvar där och de är liggläge och stora hjul på så vi hoppas de blir bra.. Lite långt blir de att åka men de får vi ta, Gnesta finns den.. Det får bli en tripp i helgen om vagnen finns kvar då..

Efter de här tre sakerna är vi jäkligt mycket med på banan inför Thailand.. Allt viktigt är då fixat och de är bara bekymret om vad man ska ta med sig när man ska va borta tre veckor med barnen.. Men de ska inte va några problem..


Kladdkaka beställt....

Andreas drog o tränade, ja sitter i hallen o väntar på att Lukas ska somna, han somna en kvart efter dagis idag, vilket märks tydligt i nattningen.. Inte hade de gjort så mycket om ja sluppit sitta och vänta tills han somnat, annars får spelar de inte mig nån roll att han ligger och snurrar i sängen.. Men nu är ja riktigt less på att sitta här ihallen.. Vill inte ta nästa steg i förflyttningen från honom heller nu när nappen precis försvunnit.. Så får snällt stå ut ett tag till...

Andreas beställde en kladdkaka innan han drog.. Ja är oxå sugen men inte alls sugen på att baka den! Suck.. jag är inte alls på humör, har inte vart de på hela helgen.. tråkigt är de! Men man kan ju inte alltid va på topp.. =/


Två röda..

Två sekunder efter godnattsagan sover nu min underbara Lukas.. Utan en enda fråga om nappen.. Duktiga pojk! Nu är de bara att han ska somna själv i sitt rum kvar, men de är snart fixat de med.. Sitter ju i hallen så ska förflytta mig ett steg till innan ja säger godnatt och sätter på ute i soffan.. Det kommer bli kanon även om de inte är speciellt jobbigt att sitta på en stol i hallen några minuter eftersom de går så fort att somna, han har ju slutat sova middag vilket gör de sjukt enkelt för honom att somna på kvällen.. Kanon skönt för oss alla!

William har idag haft 40,1 i feber, hur är de ens möjligt att ha så hög feber? stackars liten.. Förberer mig åter igen för en skit natt, känns som det är standard att säga så, men ärligt talat, hur ofta är han egentligen frisk???!!!!

Till Jessica; Sams mamma =)

Jag har läst din(a) kommentarer =) haha du är så rolig.. Och jag har lustläst de du länka till och nu är jag ännu mer laddad =) och så ska vi ju ses imorgon och då lär man bli ännu mer laddad =)
Och till din fråga, jag vet INTE vad ja lurat med dig på.. HHAHAHHA men de visar sig!
På torsdag drar vi..........



jahapp, vi får se hur full våra vagnar blir =) de här se dyrt ut! =)


Så bra det gick..!

Inte en enda tår som sagt, inte inatt heller, inte på morgonen.. Utan Lukas bara konstatera att du behöver inte jag nån napp mer! =) Och de va ju inte dåligt att Nappfen hade lämnat ett paket inatt, och det va en RADIOSTYRD BIL, och Lukas blev såååå himla glad =) han har kört hela morgonen som en galning med bilen.. Och tro det eller ej men pappa har oxå kört en del.. Ni slulle hört hans kommentar när vi leta present igår och han får syn på bilen: "Frida, där är blir helt perfekt" haha jaja, ter nöjda grabbar för William atår och vrålar i gåstolen och vill springa och hämta bilen hela tiden.. Söta ungar =) För övrigt är ju självklart jag oxå nöjd, att allt gått så himla bra och att resten av familjen är så nöjda =D


Skulle aldrig tagit sovmorgon idag har ja märkt, ja för ni kan inte gissa va som hänt på morgonen.. jo Andreas har lurat på William att lära sig säga "pappa" klart och tydligt! åhhhhh, mamma då? =)

Inte en enda tår..

.. har fallit från Lukas ögon ikväll trots att nappen hänger i trädet.. Han har bara frågat en gång varför han ska sova utan napp? Jo för att du är stor kille nu, Okej svara han då.. Fina fina Lukas! Kvällen har blivit på tok för sen för hans del, men han föll i en sen middagssovning efter badhus och nappträd och allt va de blev.. Så blir de ibland.. Den lilla stacakrn gick och la sig kl 18 med 39graders feber, hoppas på en okej-natt.. Det är i och för sig Andreas natt men ja vaknar ändå alltid före honom och får väcka honom för att han ska agera.. Ibland undrar man hur han KAN sova när det är en bebis som ligger och gallskriker, men men, alla är vi olika ;)


40,0

William har idag har 40,0 graders feber.. SUCK! Men nu måste ju bara tänderna va på gång?!?!?! Han kan ju omöjligt vara sjuk igen liksom.. Kan tändera bara titta fram så vi får ha vår lilla bebsi frisk och glad igen!



SkruttNils!


Mina fina <3



Skapligt nappmärke William haft, de ser mycket bättre ut nu..



Lite kvällsmys i mamma och pappas säng.. =)



Stekarn! =)

Finast i världen! =)

Lukas har blivit STOR! =)

Idag på morgonen bestämde jag och Lukas att vi skulle hänga med familjen Lilja och bada i badhuset som frågade igår om vi skulle hänga på.. Lukas blev tokladdad och vi packa ihop och drog iväg till badhuset.. Barnen hade jättekul synd bara att vattnet är så kallt i Oxelösund så de började frysa efter en stund, vi med förresten.. Efter badet satt vi i cafét och käka korv =) jättemysigt och Lukas åt upp hela korven och brödet, kors i taket! Emmy berättade för mig att hon skulle till nappträdet och hänga sina nappar efter vi fikat klart.. Ojoj va du är duktig och va stor du har blivit sa jag då.. När vi sedan kommer hem säger Lukas att han oxå vill hänga sina nappar där.. Visst tänkte vi, vi hade ju genetligen tänkt att tomten skulle på dem men vill ha så vill han.. Imorgon passar väl bra tänkte vi, men de tyckte inte Lukas, de skulle ske NU.. Så vi klädde oss och åkte ner till nappträdet och nu hänger de där! SKa bli intressant att se hur de går ikväll =) Nu har Lukas verkligen blivit stor.. De va lite med gråten i halsen jag tog bilderna på min "lilla" kille som redan blivit så stor *snyft*.. Stolt mamma är jag iallafall! =)









Såg att de andra som hängt hade skrivit namn på sina nappar vilket vi inte gjort, så kanske blir att ta med en spritpenna och skriva Lukas på napparna, kan ju va kul att kolla om man går förbi nån gång =) Vi såg att Emmys nappar hängde så fint i trädet oxå! =) söta unge..


Dagens bestyr..

Jag och barnen har varit vakna i cac en och en halv timme, Andreas har sin sovmorgon idag och imorgon är de min tur =) Lukas och William leker, eller Lukas leker och William kollar på och vill väldigt gärna vara med.. Idag ska vi åka till Byggmax och handla material för att fixa lite här hemma.. Sen blir de väl massa fix som ska göras och sen ikväll har vi bestämt att äta trerätters, eller typ iallafall, kanske skippar förrätten men de visar sig..

Igår sydde jag klart ett par byxor på min nya maskin, de gick kanoners, fast byxorna blev sådär, men Lukas gilla dem och de va ju huvudsaken.. Han kalla dem spindelmanennbyxor, de va rödaoch svarta.. De blir kanon de haha..
Nästa projekt är svarta och turkosa velourbyxor till båda barnen, inte likadana dock! Men väntar på massa tråd som kommer på måndag så de får avvakta lite.. På måndag kommer även fleecetyg, av de ska ja sy en tröja med en dragkedja som man drar ner en bit (va de nu heter =) ) och fleecebyxor..

Undra ve de ska bli till frukost, svälter typ ihjäl och Andreas ska få sova till 09, och ni ska inte tro att han kommer upp tidigare ÄVEN om han vaknar och känner sig utvilad.. För det mina vänner har aldrig nånsin hänt, han ligger tills han MÅSTE kliva ur sängen, så är de varje dag i och för sig..
Tror att dessa bistra toner kommer från min tomma mage.. suck!

Jag vill åka till Ullared nu!

Måste ha!

Har kommit fram till att jag MÅSTE skaffa mig ett förkläde! Jag är nämligen expert på att skvätta ner mina kläder med massa sörja när jag lagar mat.. Häromdan när ja gjorde lasagne så skvätte ja körrfärssåsen på ett av mina favoritlinnen, och det va tomatpuré i så den blev ju så klart INTE REN! suck.. Så nu är de på son plats att jag syr mig ett förkläde..



Den här va fin, men ett vitt känns ju sådär, hur rent kommer de va efter lite användning?



De här färgern känns ju mer okej, men modellen vet ja inte..



Fin fin, men ja är inte mycket för volanger.. Men den va mycket fin!

De här va väligt puttinuttigt, fint, men absolut ignet ja vill ha =) (bilderna lånade från google)



Fint de här med..

Jaha de blir att leta upp ett fint tyg och ett vettigt mönster, finns ju tydligen en del modellen på förkläde som man kna välja mellan..


Inför Thailand:

- Andreas William och Lukas ska vaccineras (shit va dyrt, de gör vi nästa vecka)

- William måste ha ett pass och ja kanske måste göra om mitt, ska höra med dem inne på polisstationen.. Är det inte för övrigt skumt att ett pass som man gör på en bebis är giltigt i 5år? Lukas har ett pass som gjordes innan han blev 1år, han är ju i princip bebis då och nu är han ju en liten kille.. man förändras ju kanske lite mer på fem år än en vuxen.. men men..

- Vagn behöver vi skaffa..

Är ju typ bara två månader kvar nu tills vi åker till paradiset i tre veckor! yeeiii!




Längtar...........


Frisk morgonluft..

Andreas tog bilen till jobbet imorse och då fick de bli promenad för mig och barnen till dagis.. De va VÄLDIGT friskt i luften kan jag meddela.. Nästan lite ruggigt i vinden.. Men nu ska ja och William va inne och mysa hela dagen tills vi ska hämta Lukas på dagis igen =) och då måste vi först gå och köpa en chokladrulle, för det är standard när det är fredag =D




Lukas favorit =)


Vagn sökes..

Någon där ute som har någon eller vet någon som har en gammal vagn som bara står o skräpar nånstans.. Skicket får gärna vara kasst ;) är nämligen ute efter en vagn att släpa med till Thailand och lämna kvar där.. De enda kriteriet är att den INTE ska ha såna där minihjul för de hade vi på vagnen vi hade med när Lukas va liten och de va värdelöst.. SÅ lite större hjul, GÄRNA vilo/liggläge.. Nån??????

Väntar på tänder och bankmöte idag..

Jag väntar o väntar på att William ska få fler tänder eftersom de verkar som det är de som är på g, med tanke på allt bajs och så =) men än så länge har han 4 små söta tänder.. Det kommer när de kommer men de vote skönt att återgå till ca en bajsblöja om dagen.. ;)

Har vart på banken idag och lagt iordning våra lån och fixat finansiering till källarprojktet som nu kan ta sin början, vilket känns underbart! Efter att ha tagit ut lite mer lån och pantbrev har vi nu billigare månadkostnad än tidigare =) de känns ju rätt så bra =) man känner sig alltid nöjd efter bankbesök när man gått igenom allt ekonomiskt, blir ju extra glad när de blir billiga än tidigare =)

För tillfället sover alla mina grabbar, barnen i sina sängar och Andreas ligger och snusar i soffan bredvid mig, men honom ska ja försöka få liv i, känns lite för tidigt att somna halv sju...

Imorgon blev de en lietn spontandejt med tjejjorna =) vilket blev en glad överraskning =) mysigt och gå ut o äta lite..

Nu operation väcka Andreas, brukar gå sådär kan ja meddela..

Tyg beställt =)

Jag väntar på lite tyg som ja beställt, lite fleece och lite velour.. Tänkte göra lite myskläder till barnen.. Så beställde ja overlocktrådar, kommer inte ihåg hur många färger de blev men 3 eller 4, och 4 rullar av varje.. Ska bli kul o sätta igång, måste bara skaffa tillbehöret till maskinen som inte fanns med.. =/

Utanför dörröppningen..

Nattar Lukas, vi har precis läst saga och ja sitter nu på en stol utanför hans dörr.. Och han hade inga invändningar så har börjar nog bli redo att somna själv snart, tänkte ta ett sista steg precis där han knappt kan se mig, men se stolen typ, innan ja sitter i soffan när han somnar.. Ska bli riktigt skönt när de funkar sen.. Nu har han inte sovit middag på ett par dagar heller och då somnar han toksnabbt.. Hoppas han ska bli van att inte sova på dagen för han ber fortfarande om att få sova, så han är ju trött...


Julklappar till barnen..

Funderar på att köp ett sånt här till Lukas, han leker ju såååå mycket med sjörövarskeppet han fick..





ska kolla ullared när vi är där..



Bondgård skulle nog oxå va uppskattat av Lukas.. Den här va fin och TOKDYR 1349:- sen ska man ha massa djur till oxå.. Finns ju billigare varianter.. Skulle kunna va en idé...

William är ju inte så lätt att köpa till.. Men ska kolla lite mjuka byggklossar och lite småsaker, även det på ullared =)

Snart ska jag och William dejta far i huset på en lunch =) mysigt!

Hur mycket kan man egentligen bajsa?

Igår byttes 6st blöjor på minsta mannen i huset (ja det är ju bara hans om använder blöjor i och för sig haha) som va fulla med bajs.. Hallå? Hur är det ens möjligt att bajsa så många gånger? Idag har ja hittills bytt två med bajs och gissa vad?! han bajsar precis just nu sin tredje gång idag.. Jag fattar inte.. Men men.. Då ska vi se om rekordet på 6st kanske kommer att slås idag, ojojoj va spännande.. (eller inte)


Det går åt många blöjor....


Första projektet på min nya "räääsermaskin" =)

Jag satte igår igång med första klädesplagget som ska sys på mina nya supermaskin.. Upptäckte dock när ja studerade instruktionsboken och satt och skulle ställa in den söm ja ville använda, att det är ett litet tillbehör som ska va till maskinen som ja inte fått med.. Vilket då gör att ja inte kan sy den sömmen.. Hmmmm! Skulle åka in idag och fråga, annars måste den beställas för ja måste ju ha den liksom! Som tur va kollade ja öppettiderna innna ja åkte, vilket visade att det är stängt idag, åhhhh, men tur ja inte åkta in!! Får bli, nja inte imorgon kanske, inte frivilligt med två barn med sig...

Jag ville ju sy idag.. Det blir för övrigt ett par byxor till Lukas, svarta med röda detaljer, röda knälappar, rött inuti fickorna, och funderar på att köpa röd tråd så kan ja sy lite snygga sömdetaljet med rött oxå =) är såå laddad.. Är ju fyra stycken trådrullar på maskinen så måste ju alltid köpa fyra rullar av varje färg, en rulle kostar runt 50kr tror ja.. Men de räcker ju länge så de blir inte så ofta man behöver nya =)



Är en sån här supermaskin =) detta är dock inte min utan en exakt likdan..


Farsdag annonsen som uteblev..

I torsdags lade ja in en annons på nätet som skulle publiceras i tidningen den 13nov till farsdag givetvis.. Kom annnonsen med?? NEJ! det kunde man ge sif f*n på.. Jahapp tråkigt värre.. Så nyss ringde ja annonsavdelningen och sa att ja vill ha mina pengar tillbaka för min annons har inte varit med.. Hmmmmm!!!!!!!!!! Så efter lite utredning på deras redaktion visade de sig att den blivit typ bortglömd, okej!! Fick iallafall mina pengar tillbaka...



Så här skulle den sett ut iallafall, publicerar den här iallafall så syns den någonstans.. Fick den ju skickad till min mejl när den va godkänd..

Egentligen firar vi inte varken fars el mors dag något speciellt i de här huset, vi kör taktiken att bry oss lite extra om varandra mest hela tiden vilket vi tycker är mycket bättre..


Hälsenan "ur funktion" =(

Jag hade ju tänkt ta mig en promenad på förmiddan och sedan ett träningspass.. Allt gick åt skogen... Jag har nämligen fått sjukt ont i hälsenan, åhhhhhh varför liksom? så ja kan inte gå normalt och de gör bara oooont.. så tråkigt!

Annars har dagen bara gått, har inte gjort nått vettigt och Andreas kommer inte hem förrän efter kl 20 =( William har precis somnat och snart ska Lukas och jag mysa med saga i hans säng innan han kommer somna på nån minut.. =) skönt..

Ullareds resan närmar sig med stormsteg =) bara en och en halv vecka kvar nu, ser verkligen fram mot det! ska bli kanonkul =D

Tråkiga söndag!

Jahapp, klev upp strax efter halv åtta... Ca 10min senare pussar Andreas familjen hejdå och ska va borta heeela långa dagen, faaaaaaaan va tråkigt.. Bilen har han förstås oxå.. Så de blir att promenera för min del när ja ska förflytta mig och barnen från huset.. Men de är egentligen inga problem, ja tycker om att gå, de är bara de att man måste planera lite, det tar ju lite längre tid än att åka bil..

Ska ta mig ett träningspass idag.. Ylva ville gärna vara barnvakt då de va länge sen hon träffa barnen.. Så då blir de träning och kanske en simtur i bassängen efteråt? de får vi se..

Sen drar vi vidare till mina parents, kanske man kan äta där? eller kanske Andreas vill ha matsällskap i Nyk? men då måste ja ju ha en bil.... Aja de löser sig..

Maskerad idag..

Efter en promenad i regnet är Lukas nu på dagis och där är det maskerad idag =) mycket fina barn fanns det där och Lukas va såååå laddad, han tyckte verkligen det där va JÄTTE kul =) så han får nog en bra dag på dagis idag =)

Blir en innedag idag, har ingen bil och flera promenader än lämning och hämtning på dagis känns ju sådär.. Men plocka undan lite och sånt där kul kan man ju alltid göra =)

För övrigt fick ja min efterlängtade overlockmaskin igår =) mina föräldrar är de bästa! synd bara att ja inte har nått tyg så ja kan toksy lite, har lite snuttar så ja kan bekanta mig lite med maskinen innan ja ger mig på kläder =) känns riktigt kul iallafall..

Nej nu måste ja ha isvatten, va skulle ja göra utan ismaskinen???


Vila i frid...

En stjärna på himlen har slocknat.. Vila i frid....



Farmor Elsa <3


BVC...

Idag är de dax för besök på bvc för minstingen, vikt o längdkontroll bara.. Lukas lär ju tycka att de är kul o åka dit iallafall, så himla mycket leksaker som de finns... =/ Jag däremot är mindre uppspelt, tycker inte alls om att vistas på öppna förskolan, men men en liten stund klarar man kanske..

Skulle behöva handla oxå, men inte med två barn, det gör ja bara inte.. Ska kolla upp om Ylva kan ta barnen en stund så kan ja handla, annars får ja göra de när Andreas kommit från jobbet..

Nu plocka undan frukosten och göra oss redo för bvc......

Framsteg..

Sitter just i dörrhålet mellan Lukas rum o hallen.. Det är där vi är i operation somna själv i sängen.. Det går bra, tror för övrigt att han somnar vilken sekund som helst, han har inte sovit middag idag och det gillar ja verkligen på kvällen när de tar bara några minuter för honom att somna.. Men ja lider med honom på dagen när han ber mig: mamma ja är trött, ja vill vila.. och så säger elaka morsan, nej du får inte sova.. Men ibland sover han och ibland inte, hoppas han ska vänja sig vid att inte sova snart..

Sjukt mycket att se på tv ikväll.. Ja som kollar på typ allt.. Blir att spela in hälften o kolla på den andra hälften =D

Jaha snart helg igen =) nice!

Julklapp till mig..

Igår ringde mina föräldrar och meddelar att de köper en overlockmaskin till mig i julklapp =) meningen va att vi skulle hämta den idag men de blev lite körigt så de blir imorgon istället.. =) tack snälla ni! det ska bli såå himla kul, ja är tokladdad för o sy.. Lite tyg och tråd o grejer måste inhandlas, sen vet ni var ni hittar mig =D synd att vi inte har ett extra minirum som ja kunde ha som syrum, kanske kan bli nått i källaren framöver.. =)

Tack snälla mamma o pappa! =)


Yeeiiii!

Fick för en stund sen ett väldigt positivt samtal som gjorde mig sååååå glad.. Mer om de imorgon.. =)

=) =) =)


Nyckelpigan Lukas

Så här fin kommer Lukas vara på fredag på dagis när det är dax för maskerad! =) Hemmakomponerad maskerad dräkt...





Det duger =) Lukas är nöjd och det är ju huvusaken!


Julklappsdrömmar..

Läste en bligg precis om julklappar, här är mina önskningar:


overlockmaskin ca 3300:- ny, inte så farligt ändå..
Stod att den va komplett så då borde den ju va de liksom =)


Ankarsrum Assistent Original AKM6120 Svart

hushållsassistent 4990:- helt sjukt dyrt..





massa roliga klädtyger =)
(de här tygerna va ju inte så roliga, men de va den enda bilden ja hitta på massa tyger)

Ja som sagt, vi får hoppas vi vinner pengar...



Nu får de f*n va nog!!!!!!!

William är sjuk igen... Eller sjuk o sjuk, men han hostar som en galning.. Lukas har förstås dragit hem en ny förkylning från dagsi för han själv är förkyld o hostar.. Så knappt att William hunnit äta klart penicillinen och sova ikapp den veckan som han sov skit så är de igång igen! Har kanske vart inne hon honom 10ggr sen läggning, som va 18,30, han hostar så han vaknar och vill ha nappen för o somna om.. Detta betyder alltså: han kommer inte sova inatt och de betyder ju självklart att jag kommer inte heller sova inatt...

Jag orkar verkligen inte mer............


Ingen vettig rubrik...

Förmiddagen har idag spenderats med Jessica och Sam, en promenad från Brandholmen till stan där vi käkade god lunch och gick sedan tillbaka.. William och Sam satt i soffan och pratade en stund med varandra, sååå söta.. De satt mitt emot varandra och inspekterade varandras händer och ansikten och allt möjligt, såg jättemycisgt ut =) Va riktigt skönt att promenera i de soliga vädret idag och det blev mycket prat om tyg, muddtyg, symaskiner, overlockmaskiner och så, så nu är ja ännu mer sugen o sy... Hmm och ännu mer sugen och köpa en overlockmaskin, hmmm.. Inte bra att vi har så sjukt mycket utgifter just nu! Vaccineringen till alla kommer gå på flera tusen, ska boka in tid för fotografering av William och syskonfotografering, och det är ju inte billigt.. Aja inte mycket o göra åt de, bara o inse att de inte blir nån maskin om vi inte vinner massa pengar förstås =) för de är ju troligt att man gör de! =/

Har inte skrivit nån matlista för veckan heller, får försöka använda det som finns i frysen.. Idag blir de biffar med ajvar relish och potatismos och kokta grönsaker..

Lukas maskeraddräkt är nu klar.. Den där kepsgrejen vi va på IKEA igår för o köpa va förstås slut, vilket ALLT ANNAT vi åkt upp för o köpa oxå va, ganska meningslös resa kan man tycka.. Aja så ja fick sy en nyckelpigskeps igår.. Lukas verkar tokladdad för att få klä ut sig på fredag =)

Nu dax o börja med middagen!








IKEA idag..

Imorse skulle ja få sovmorgon, kruxet va bara de att ja va såååå trött igår kväll att ja somna strax innan 22, hmm.. Så då kunde ja förstås inte sova så himla länge imorse, men huvudsaken är ju att man är utvilad, och de är ja =) Så när lillen vakna hämta Andreas in honom i vår säng (Lukas kom in nån gång inatt) och så låg vi och myste och busade lite i sängen innan vi gick upp o käka frukost innan Andreas drog iväg och jobbade lite.. Bestämde att försöka komma iväg runt kl 13 så de känns kanon..

Vi ska inte handla så mycket, lite småsaker som:
- handdukskrokar till badrummet, våra gav upp för ett tag sen..
- lite plastblommor till nya krukor ja fick av svärmor, och ja är kass på att håla blommor vid liv..
- en sån där grej man har i duschen och ställa all schampoflaskor o sånt på..
- en sån där nyckelpigsgrej till Lukas maskerad
- värmeljus till mamma och nått mer skulle hon ha
sen kan de ju hända att de blir nått mer som man inte räknat med =) de brukar kunna bli så..





Förresten..

Byxorna jag beställde från Kanada har kommit, de tog itne ens 5dygn från ja beställde de, vilket va frdagkväll vid ca 22,30.. På onsdagen vid lunch va byxorna levererade till min ytterdörr, helt sjutkva fort de gick!
Och brallorna sitter som smäck, toksnygga! =)

Snabba puckar!

Läggning sent, suck!

Sitter just inne i Lukas rum o ha läggning, vi håller ju på att försöka vänja honom att somna själv och vi tar de succesivt, så just nu sitter ja på en stol nära dörren.. Började ju i sängen med honom, sen på stolen precis vid sängen och nu är vi då strax innanför dörren.. Så snart blir de typ i dörrhålet och sen utanför, sen ska han förhoppningsvis kunna somna själv i sin säng.. och de ska bli såå skönt för de är ju verkligen urtråkigt att sitta i hans rum när han bara ska somna liksom.. är ju massa saker på tv som man skulle vilja se oxå (kanske itne just idag men andra kvällar).. Men som sagt, snart borde de vara förbi..

Idag har Andreas varit väldigt effektiv, isolerat vinden, vart ute på taket och fixat en tegelpanna och för tillfället håller han på att sätta upp vindstegen i taket.. Så de känns bra att massa såna här tråkiga saker blivit gjirda idag.. Imorgon är de som sagt IKEA och de ska bli nice, barnen får åka till mormor o morfar o leka under tiden, roliga för dem än att gå omkring i ett varuhus.. Och givetvis lugnare för mig och Andreas vilket oxå är skönt inne i ett varuhus =)

Har haft lite kontakt med vaccinkliniken i nyk ang vaccin till ungarna inför thailand.. Hmm.. de säger att barn under ett år inte behöver vaccin för att de oftast inte äter inhemsk mat. HMMMM? okej så man ska släpa med sig mat för tre veckor? tror inte de.. När vi va nere med Lukas (han fyllde ett där nere) så åt han allt precis som vilken mat som helst.. välling hade ja i och för sig släpat med en massa av ifall han inte skulle tycka om maten så hade han välling och äta iallafall.. Så de löser sig de där men ja tror nog de är lika bra att även lillskrutten blr vaccinerad.. känns ju säkrast så.. billigt de va förresten.. 450kr per spruta, och varje barn ska ha två stycken innan vi åker.... kul utgift, men nödvändig..

sitter o laddar för ett grlas vin =) hoppas min lilla Lukas kan somna så ja får slänga mig i soffan o slappa...


Har ni provat de nya vinet Native från Portugal? Mina mor tipsa mig om de och de va verkligen SUPER gott =) och jag är väldigt pepplig med viner så de kan ja tipsa om =)





Sol lördag..

Vädret strålar idag =) men vi har inte så värst mycket kul på schemat idag.. Andreas ska ut på taget o sätta dit en takpanna med avluftning från badrummet, sen ska han isolera vinden så vi lär inte se skymten av honom speciellt mycket =/ känns ju sådär nu när de äntligen är helg, men det är ju saker som måste göras så vi har ju inget val direkt..
Imorgon blir de en sväng till IKEA och det ser ja fram emot iallafall.. fast Andreas ska jobba ett par timmar först.. Jag skulle vilja träna oxå men ja vet inte riktigt hur ja mår egentligen, ja liksom nyser mycket och hostar fortfarande, men jag mår inte dåligt eller så.. Får se hur ja ska göra, är inte så lätt att gå dit och köra lugnt heller för man vill ju tokköra när man är där liksom..

Är sugen på att sy nått mer, men vad?


Hej o hå!



Igår kväll när ja sydde maskeraddräkt till Lukas hade ja plockat fram hans gamla mössa för att försöka sy nån huvudbodnad, vilket ja gav upp ;) Men Lukas tyckte hatten passade bra på William =) William ser för övrigt lite halvnöjd ut med ena ögat inne i hatten.. Söta är de iallafall, mina underbara barn! <3

Dagens projekt!



Jag har sytt två t-shirts av lite spilltyger ja hade.. Blev väl okej men jag är inte direkt överförtjust..


På väg...

Fick ett mail igår från Kanada, mina brallor är skickade, nice.. Undra hur länge de tar innan de anländer? Kanske ska höra med mor min, hon är ju ändå postexpert! =)

Idag blir de att lämna in barnvagndäcken för att få antipunk på de, orkar inte hålla på längre med punka HELA tiden..

Väldans vilket mysväder de är för övrigt, man skulle vilja ligga under täcket hela dagen och kolla film =)

Flygtur i lekparken o massa annat tjat..

Idag blir de fisk till middag, inte till Lukas glädje direkt men han har precis vräkt i sig massa makaroner så han är väl mätt tills i kväll så de spelar ingen större roll..

På förmiddan idag va i lekparken nere på vallsundsvägen med Emmy & co! De va kanontevligt.. Barnen lekte jättebra o de va inte för kallt eller så, så de va nice! De fanns nån sorts gungbräda grej som man skulle sitta på varsin sida och gunga och de gjorde Lukas o Emmy.. De hade jätteroligt tills helt plötsligt ser ja hur Lukas lyfter från gungan och gör en liten flygtur för att sedan landa på huvud/rygg, hmmm.. Det gick bra men de blev lite chokckartat..
För övrigt är de punka på vagnen IGEN, bytte ju de andra däcket till ett antipunk-däck så nu blir det alla byta ut de andra tre oxå så är det där problemet ur världens sen!

Har blivit riktigt sugen på att köpa en overlockmaskin, en sån som syr riktiga klädsömmar och de finns massa bra finesser på de när man syr kläder.. En begagnad ligger runt 2000, vilket vi absolut inte har pengar till för tillfället även om de verkligen skulle va kul, en ny maskin kostar från 7000 och uppåt, helt sjukt dyrt! Men tittat kostar ju ingenting =)

Måste kolla upp var man ska vaccinera ungarna innan Thailandsresan, nån som vet? har för mig att ja gjorde det på Dr Wigertz klinik innan vi åkte till Thai när Lukas va strax innan 1år.. Och ska man ta havrix eller twinrix?

För övrigt letar jag bikini igen, den andra ja beställde va slut, hmm.. Vill ha en med hispter trosor och en vanlig bh till, alltså ingen trekantsbikini eller så.. De är inte lätt o hitta kan ja meddela.. Blir ju inte bättre av att har typ inte har nån rumpa heller men desto mer på överkroppen, så MÅSTE ju köpa delarna var för sig för att båda delarna ska passa.. Vilka problem.. 

Det närmar sig Ullared oxå, ska skriva en inköpslista, på vad ja ska kolla på, annars lär ja glömma bort allt när vi väl är där inne..

-nu dax att börja lite smått med middagen så den är klar när pappan i huset anländer från jobbet...

Måndag..

Måndagen känns inte lika tråkig som måndagar brukar, tror att det till stor del beror på att William verkar vara nästan frisk (fasen så underbart) vilket då betyder att jag fått sova inatt, heeeeela natten =) det är LYX!
Lukas är lämnad på dagis och William sover för tillfället, jag bakar brööööd, skönt o få det gjort! =)

Pratade nyss med Ylva, barnens farfars fruga.. De ska nämligen vara barnvakter när jag ska till Ullared eftersom Andreas jobbar och jag är borta torsdag, fredag.. Och hon meddelade att hon tar semester den dagen vilket betyder att vi kan åka tidigare än vi tänkt =) de är bra =) Så vi hade tänkt komma iväg vid 12 men nu kan vi åka direkt på morgonen om vi vill =) ska kontakta mina med-resenärer så får vi se vad vi ska bestämma =) ja är ruskigt laddad för resan iallafall =D




RSS 2.0