Venedig eller romantisk weekend i Sverige?

Jag och Andreas firar inom en snar framtid 10 årsjubileum.. =) Vi pratade om att åka till Venedig över en helg och bara ha det bra.. Nu är ju flygbiljetterna inte asbilliga och boendet är ju defenitivt inte billigt, inte de vi har hittat iallafall! Och över lag är det tydligen dyrt i Italien, så vi vet inte riktigt vad vi ska göra.. Kommer liksom hamna på över 5000 med biljetter och hotell, sen ska vi leva några dagar oxå.. Känns som lite mer än vi hade tänkt.. De andra destinationerna med ryanair va ännu dyrare, tror Venedig va de billigaste alternativet.. Så jag började kolla runt på olika weekends i Sverige vilket visar sig är jäkligt dyrt det med.. Men å andra sidan så ingår det mesta då, middagar (allt från 3-5rätters middagar), frukostbufféer och boende i två nätter.. Jag vet inte vad som känns mest lockande, känns ju rätt skönt o slippa flyga för det har vi ju gjort ganska nyligen.. Samtidigt är det ju alltid kul  o se nya ställen.. Barnvakt är iallafall redan fixad om vi kommer iväg nånstans =) så det är bara o kolla runt o leta o se vad vi bestämmer oss för... Nån som har några tips o idéer så välkommer att kommentera! =)



ser ju onekligen väldigt mysigt ut! men det kommer ju inte va sommar när vi åker dit, utan förhoppningsvis vår iallafall =)



som sagt, vi får fundera.............


Ta mig härifrån..

Vilket sjuuukt underbar resa vi har haft! Nu när man sitter här i snön o deppar inser man hur bra man hade det (det gjorde vi där oxå men nu liksom kommer det tillbaka till en igen).. Vi hade det såååå ruksigt bra i Thailand! Vill bara åka iväg igen fast med kortare flygresa tack!



Paradis!


Bakar bröd..

Vardagen är verkligen här igen.. Dax att baka bröd så de va bara att sätta igång.. Har snart bakat 2 satser deg tror ja tredje och sista imorgon förmidda.. Lukas har vart en extradag på dagis idag så han va hur nöjd som helst.. Så de blir dagis imorgon igen sen är det heeeeelg! Vi ska mysa till det med räkor vin och ost o kex i helgen... Och imorgon blir de hemgjord pizza! Mums! allt är så gott när man inte ätit det på flera veckor.. =)


Vardag, vardag......

Då va vi tillbaka i vardagen igen.. Känns väl inte asbra ännu kanske men de brukar ju ta en-två veckor tills man är inkörd i rutinerna igen.. De värsta nu är att ja orkar inte hålla mig vaken länger än 20 om kvällarna pga tidsomställningen.. Men det tar ju ett par dagar det där med..

Barnen har blivit förkylda nu när vi kommit hem.. Tokhostar och snorar.. Lukas fick en extratid på dagis imorgon oxå för att köra in sig lite efter flera veckors semester.. Så det blir bra.. Jag ska försöka baka bröd som är slut i frysen.. Så ska ja till tandläkarn på förmiddan oxå..

Måste komma igång med träningen oxå.. Får se när man är piggare på eftermidda/kväll så man har energi till träning.. Det kommer det med...


Thailand -11



Resan dit gick som jag nämnt tidigare hur bra som helst, William fick en egen stol för det fanns platser lediga.. Luka kollade film och det sovs litegrann för båda barnen.. Inga tårar eller gnäll.. Vilken dröm start! =)



Första doppet i poolen på första hotellet vi bodde på.. Första dan blev lugn och alla somna tidigt! Lukas ville bada helda tiden.. =)



Så här såg första hotellet ut..



En dag åkte vi o titta på elefanter.. Lukas matade en med bananer, det va spännande =)



En glad William busar med en mindre glad Lukas.. =) retsticka..



Munkar är gott! =)



En av alla glassar som denna mage fick under semestern.. Snittet låg väl runt 4,5 glassar per dag =)



 Storebror matar lillebror med melon under bordet =)



Köpte ny bikini, fast kastade den när vi åkte hem och köpte en ny fräsch med lite roliga färger på =)



Efter en liten bajsinsident på en rastaurang fick William bada i ett litet fotbad.. ( han hade ju aldrig blöja på sig nästan så det hände lite olyckor emellanåt, haha)



Lukas hoppa hoppborg!



Dax för bananpannkaka.. Smidigt att båda barnen fick plats i vagnen =)



Mys i solnedgången.. Lukas ville inte va med på kort så han fick man försöka lura, och det gick inte alltid..



Modell-William =)



Speedboat ut till Raya Island..



Skönt med pool =)



Skapligt läge på poolen =)



Kvällspromenix...



Ute på äventyr, sand är inte gott men han skulle promt äta det heeela tiden..



Lukas o mormor matar fiskar med bröd..



William o Lukas fossingar..



Skönt i skuggan en stund..



Tillbaka på fatslandet flytta vi till Karon Beach.. Mycket bra hotell..



Bada på NaiharnBeach..



Phuket Zoo... va rätt kasst men Lukas va nöjd o de va ju huvudsaken.. William stanna hemma med mormor o morfar..



Ett huvud i krokodilmun, kändes osmart!



Lunch på zoo..



Gunga på Surin Beach..



Lukas 3årsdag! =) paket o ballonger o sång =) han va nöjd!


 
På väg till LeamSing Beach..



Mys i strandkanten..



Lek i sanden...



Andreas ser hyfsat nöjd ut =)



Glada ligan =D



Ständigt leende William!



William fick så sjuuukt mycket uppmärksamhet av alla thailändare där nere.. de gillade hans ljusa hår =)



Tokshopping sista kvällarna!



Åt mat på Håkans Bar i Patong, va riktigt god mat! ingen från tv-programmet syntes inte till dock..



På flygplatsen på väg hem... vi verkar ju glada ändå =)



Pusskalas på planet.. Hemresan fick väl inte lika bra som dit men ändå bra.. Nu är vi glada o va hemma, TROTS att det nu toksnöar och ät minus 10 ute.. Men men, det är väl snart vår, eller???????????????????

Tackar mina föräldrar för att hjälp vi fått på resan så jag och Andreas kunnat ha ensamtid och slappna av ytterligare =) ni är guld värda! =)



Tisdag morgon!

Tidsomställningen från Thaitid till svensk brukar gå okej men att man vaknar sviiintidigt några mornar när man kommit hem.. Alla somna vi tidigt igår, William slog ihop strax efter 18, Lukas somna ute i soffan 18,30, jag somna i soffan i Andreas knä klockan 19,30 och han själv höll sig vaken till knappt 21.. Sen har vi sovit som stockar, william ville ha nappen några gånger sen vakna ja runt 03 och kände mig pigg men låg kvar o slumra.. Lukas fråga mig vid 05 om vi kunde gå upp o äta frukost? ja sa prova att somna om först, och william fick välling och de somna om båda två.. Ja gick upp vid 06,30 och pratade lite med Andreas som va på väg till jobbet, Lukas har precis kommit upp och Wililam sover fortfarande.. Ja tidsomställningen verkar ha funkat klockrent för barnen vilket är det viktigaste =)

Igår hade vi en ganska lugn dag.. Resan från arlanda gick segt, hamna i rusningstrafiken i sthlm och de tog en timme o bara ta sig ut sthlm.. Så efter två timmar va vi väl hemma igen.. Stannade på birgers o köpte köttbullsmackor som smaka mums.. Vi slappa lite hemma och vila lite lunch på soffan.. Sen ville Lukas åka snowracer... så vi klädde på oss och drog bort till backen.. Kändes ju halvskumt att från ena dagen bada i 30gradigt klarblått vatten och sola hela dan; till att åka snowracer samtidigt som snön faller.. hmmm.... Lukas va nöjd iallafall! =) sen beställde vi kebab och åkte hem o njöt av den =) sen va de bara slapp resten av dan, jag packade upp alla väskor och Andreas ställde ner de i källaren..

Snacka om att Lukas va sugen på makaroner o korv =) så igår när vi besällde kenan gjorde ja iordning det till honom =) han va helnöjd =) o nu sitter han o äter på sin andra macka redan så han tycker nog det är skönt o va hemma till vår svenska mat.. Han har ätit okej på resan men inte bra.. William har ätit allt, hela tiden =) oväntat, nej =) haha


Hemma igen..

Som ni kanske märkt har ja inte varit på internet många gånger på resan.. Men nu är vi som sagt hemma igen..

Resan har vart underbar! Barnen har vart hur snälla som helst trots värmen! Nu känns det skönt o va hemma igen..

Återkommer när ja är lite piggare med bilduppdateringar o mer om resan..

Idag blir de bara slappa, äta skräpmat och packa upp =)


En vecka har gatt..

.. och tva aterstar.. Vi har det GULD! fint vader, varmt i vattnet, glada barn som ar friska.. inte mycket att klaga pa fran paradiset i Thailand! =)

just nub bor vi Karon Beach.. Pa tisdag drar vi ut pa Raya Island och ska bo i nagra natter, ser underbart fint ut pa bilderna sa hoppas pa det basta =) sen far vi se vart vi hamnar..

William ar ganska popular kan man saga.. varenda thailandare bara tjuter nar de ser honom och babblar med honom pa thai.. och han bara garvar at alla.. haha de guillar hans  har som ar som silver o solen..
Lukas badar oavbrytet dagarna igenom.. han ar redan tokbrun (kul att morsan i familjen typ ar blekast, hmm) idag har han jagat krabbor pa stranden och haromdan mata han elefanter med bananer.. han har det bara bra men han pratar om dagis och Emmy.. sa han kommer nog tycka det blir kul o komma hem =) fast som sagt sa ar det ju tva veckor kvar.. underbart!

Nu ikvall har ja och Andreas en ledig kvall utan barn.. Mina foraldrar tar dem sa vi ska ut o ata mat i lugn o ro och sen kanske det blir fotmassage eller natt vi far se vad vi har lust med..

nehepp dax att bege sig,, kolla aslodt pa kontot och hamta ut pengar i automaten innan  middan.. hade allihopa, far se nar ja kan komma till en dator nasta gang.. internet ar for ovrigt sjuuuuukt segt  har nere.. suck..

bye

Pa vag till stranden..

jahapp nu ar vi inne pa femte dagen har i varmen och allt ar kanon! Resan hit gick battre an vi nansin trott.. Inget av barnen va lesa en enda gang trots brist pa somn.. kunde inte ha blivit battre.. Val i Thailand kan Lukas ina fa nog av att bada.. william ater precis allt vi ger honom sa det ar inte heller nagra problem.. Allt flyter pa kanonbra.. Nu pa morgonen flyttar vi fran KataBeach till Karon och till ett hotell utan pool.. Har haft pool fram tills nu.. Sen blir det stranden for massa sol och bad.. Barnen har inte brant sig nanting och inte vi heller.. Idag blir det att branna lite hud sa det svider ikvall =) haha

Allt ar kanon och hoppas ni har det bra i kalla och snoiga sverige! =)

Nu drar vi till stranden och badar o solar.. Kanske blir det natt gott att dricka oxa.. =)

hej sa lange!

RSS 2.0