Puckon!

Bilden på annonsen i SN har de ju vänt åt fel håll! suck.. att de bara inte kan sätta in bilden som ja skickade den! Puckon.. ser ju ut som Lukas trycker upp William mot en vägg, i själva verket ligger de på golvet.. Störande!

Annons i dagens tidning..


Frida Raasakka och Andreas Selander, Oxelösund, fick den 8 april en pojke som heter William. Vikt: 3 485 g. Längd: 51cm. Syskon är Lukas 2 år.
Frida Raasakka och Andreas Selander, Oxelösund, fick den 8 april en pojke som heter William.
Vikt: 3 485 g längd: 51cm. Syskon är Lukas 2 år.

Huhu

Natten till igår fick den minsta mannen i huset för sig att vakna vid 03 och sen inte somna om förrän framåt 06.. och när han passade på att somna igen så passade Lukas på att vakna och ville gå upp.. hmm lite lagom trött sådär... men va ska man göra.. segade mig igenom förmiddan tills Lukas skulle sova middag då ja la mig med honom.. ca 40 min senare vaknade den lilla igen o ville äta.. så igår kväll somna ja vid 19,30 skönt.. så käkade lillen vid 23,30 och sen vid 04 så de får man vara nöjd med.. så idag känner ja mig betydligt mer utsövd..

Nu är Lukas på dagis och ja sitter o väntar på Ida som ska komma på promenad och lunch =) nice..


Badpojkar =)



Mina två stora pojkar badar tunna.. Tråkigt att ja inte kan vara med o bada ännu, men snart =)


Lika?


William..


Lukas..

Nå tycker ni att de är lika? =)

Skrivarj*kel

Vår skrivare har blivit störd.. Färgerna blir jättekonstiga.. Jag har försökt med allt.. Gjort rensningar hit o dit och i systembilderna och plockat ut patronerna och putast och föröskt med allt men problemet kvarstår.. Det tråkigare är att den är använd ett fåtal gånger..
Men men de är väl bara o investera i en ny.. frågan är ju vad man ska köpa då.. vanlig? laser? jag skriver i princip bara ut bilder och använder skrivare inte jätte ofta.. aja får se va de blir..

Suck!


Sol!

Vilket underbart väder det är idag.. skönt! igår ville man ju bara hålla sig inne..

Lukas har ja lämnat på dagis, han blev överlycklig att få komma dit! ja och William åkte ner o träffa pappan i huset på en frukost på ica.. ja hade dock redan ätit så de blev ett glas vatten för mig =) haha

nu sover lillen i min famn o ja funderar på att sova en stund.. känns sådär när de är sol ute men måste ta chansen o sova när man kan.. kanske blir en promenad senare, de visar sig...

verkar som min far o bror får flyga hem från turkiet idag, nästan en hel vecka för sent.. hmm.. avundsjuk man är..

2 veckor..



Idag blev William 2 veckor.. Ojojoj va tiden går fort.. Andreas började jobba idag o kom hem helt slut.. Drog o träna gjorde han ändå..

Lukas är en väldigt stolt storebror och beskyddar sin "lillebor"...

Vackra barn <3

Hjortensbergsbadet..

Idag har jag, Lukas, William och Anna varit i badhuset.. Lukas tycker de är jättekul! Jag får inte bada ännu men Anna o Lukas körde ett ANTAL race i rutschkanan.. De badade i vågorna och värmde sig emellanåt i varmbassängen.. Blev glasspaus o sen fler race i rutschkanan.. Ja o William kollade på, eller han sov tills han blev hungrig, sen va de bara o mata.. hehe

Vilket jäkla väder de varit idag... blääää! iskallt och vidrigt!

Ny soffa?

Vi har länge velat ha en ny soffa, flera år.. Nu börjar vi känna att vi kanske har råd med en ny soffa.. Eftersom nu båten va hel o vi inte behövde köpa en ny motor för 50 000:-, så kanske vi äntligen slår till på nny soffa.. vi va o kollade runt lite på förmiddan idag..

Dover

Den här är riktigt snygg och precis en sån vi vill ha.. Tyvärr va den inte så himla mjuk, vi vill ha en som vi bara sjunker ner i =) ganska bra pris oxå 12900:- just nu, annrs 14900:-

Aja vi ska kolla vidare...

Tuff natt..

Inatt hade William bestämt sig för att inte sova.. Hmmm de gillade ja inte riktigt.. =/ mellan 01-04 va han vaken.. bökade och stökade lite, åt lite.. va bara allmänt vaken..


Busfabriken idag igen..

Ja Lukas har tjatat och tjatat och tjatat om att han vill åka tillbaka till Busfabriken sen sist vi va där.. Så idag drog vi dit.. Andreas börjar ju jobba igen på torsdag och imorgon är de ju dagis dag så vi tog de idag.. Och Lukas hade nog ännu roligare idag än sist, den här gången kände han igen sig och visste va han ville göra.. Ja hade en väldigt lugn och skön stund, hade en bok med mig o satt och läste medan William sov och åt lite grann..

Vilket jäkla bra ställe de är Busfabriken, för både föräldrar o barn.. Finns internet så man kan låna deras datorer el ta med egen laptop, maten är väldigt bra och inte alls dyrt.. Barnen ha sjukt kul o föräldrar får en väldigt lugn stund =)

Imorgon har ja planerat att baka bullar när Lukas är på dagis.. Får se om planen ändras el om de blir nybakt imorgon oxå =) mums.. fylla upp frysen med lite bullar är ju aldrig fel.. och bröd finns de en hel del av oxå ju =)

Min far o bror är fortfarande strandsatta i turkiet.. Men de går ingen nöd på de inte.. Och pappa lär väl vara kolsvart i nosen när han kommer hem, han som blir tokbrun av att se solen 2minuter! suck.. varför fick man itne det pingmentet för?

Bakdax..

Min kära mor kom och hjälpte mig att baka bröd (läs bakade brödet åt mig) =)



Lukas är en hejjare på att baka.. Mycket mjöl ska man ha tycker han.. =)



Behöver ja berätta att hela köket blev mjöligt, bara att dammsuga hela huset efter bakningen..



Resultatet blev de här! Mums! Har dock inte smakat ännu men väntar på Andreas som är o tränar, sen blir de macka och the.. =) smaskens.. är riktigt hungirg nu så hoppas han kommer snart!

Snyggve =)



Lukas testar hörselskydd =)

Lauantai..(lördag)

Idag har vart en lugn dag.. Andreas o Lukas gick upp vid sju och myste framför tv:n.. Ja och William låg kvar i nån timme, lite trötta efter natten amnings bestyr.. Sen blev de frukost och en lugn förmiddag... Lukas somna sittandes i soffan vod halv elva och sov ett tag.. Sen åkte Lukas till mormor och busade en stund (morfar är ju i Istanbul och de verkar ju inte som han kommer komma hem som han ska under morgondagen).. Jag och Andreas och William åkte då in till Nyk en sväng och käka lite lunch och handla lite bra o ha grejer till båten..

Nu är Andreas och Lukas ute i båten och fixar och trixar lite.. Jag sitter och slö surfar lite och William, ja han sover för ovanlighetens skull =) precis som bebisar ska..

Vilke jäkla vind det är idag.. Viner i knutarna på huset och allt flyger runt på altanen känns de som (inte riktigt kanske)..


Fasen så sjukt det är att en vulkan på Island har strypt all flygtrafik över Europa.. haha stört ju.. Min far och bror befinner sig i Istanbul, turkiet för att laseroperera ögonen.. skulle komma hem imorgon men sveriges flygtrafik skulle väl öppna tidigast måndag och då vet man ju inte hur de ser ut i resten av Europa.. får se när de kommer hem, men de lär inte gå nån nöd på dem inte.. 20 grader varmt och sol..

Ner mer..

Vägde mig imorse, vägde då 61,4.. Alltså ner mera, nice! =)


Älskade barn...



Så här mysigt hade Lukas ute i dyn-boxek på altan härom kvällen.. Behöver ja säga att han i princip vägra komma i o sova =)



En stolt storebror myser med: MIN bädis!



William är lite lagom avslappnad för de mesta =)

Bröd....

Alltså efter ett par års handlande i affärerna har vi nu upptäckt att de finns ju inget gott bröd att köpa i butik! Min mor är en hejjare på att baka bröd så nu ska ja ta en kurs hos henne så ska ja börja baka brödet i fortsättningen.. så kan man fylla upp frysen och sen bara plocka ut vart eftersom, GOTT BRÖD dessutom =).. så så får de bli! ska se när ja ska ha tid o baka bara ;) men de löser sig alltid..


Vårig onsdag..

Har fått sova hysat inatt.. Lillskrutt har ätit ett par gånger, kanske fyra gånger.. skönt att ja kan ligga och amma så ja kan sova under tiden iallafall.. =)

Lukas har vart på dagis idag.. Han va överlycklig när vi lämna honom på dagis idag.. De hade vart ute nästan hela dagen, underbart!

Jag och Andreas passade på att äta mysfrukost nere på Ica, william va förstås oxå med men hade gör inte så mycket väsen av sig.. sen bar de av till BVC för första kollen av lillen.. allt såg bra ut, han hade gått ner lite men de är ju som de brukar.. Imorgon får vi hembesök av Ulla och sen ska vi ner och väga på fredags igen för o kolla så han inte går ner mer bara..

resten av dagen blev lugn.. eftermiddagen bestod av såpbubblor.. mormor kom hit med de och de blev en succé.. kusin Rasmus va oxå här och blåste bubblor, de tyckte Lukas va kanon kul!

Viktnedgången efter förlossningen har gått i rasande tempo hittills.. vägde mig igår och vägde 63kilo.. för exakt en vecka sen vägde jag 72kilo.. så de är ju skönt! får se hur fortsättningen blir.. vill gå ner några kilo till, sen återstår ju bara de lilla problemet att stanna där oxå ;)

Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!

Idag fyller världens bästa pappa och sambo 25 år =) Jätte stort grattis till dig!

Vi älskar dig! =)



Världens bästa bild! =)

Busfabriken idag..

Hade visst totalt glömt bort att dagis hade stängt idag, så vi bestämde oss för att åka till Busfabriken istället för Lukas blev så besviken att han inte fick gå till dagis..



På vägen in fanns massa stora häftiga djur =)



En av MASSOR av ruschkanor.. Lukas gillade alla.. haha



Så här mysigt hade William under hela vistelsen typ.. Ja förutom när vi andra tog lunch för då blev förstås även han hungrig och ville äta tillsammans med oss =)





Jäääättelång kana.. Blev ett antal vändor i den här.. snacka om att Andreas va slut eftr dagen =)



Lunch och drinkpaus..

När vi sen kom hem hade ju det otroligt disiga väder vi åkte ifrån ändrat sig till strålande sol som värmde helt underbart på altanen.. Så Lukas gick ner till sandlådan på gräsmattan och lekte och vi satt i solen och njöt på altan..

Jättemysig och lyckad dag.. =)




Första dagen hemma..









Andreas sov ju hemma inatt så han lämnade Lukas på dagis imorse och kom sen in för o hämta mig och William.. Vi kom hem från BB vid lunch efter läkarbesök och allt möjligt.. Har vart en lugn o skön dag.. Har haft några nyfikna på besök men väldigt lugnt..

Nu är de matdags =)

Välkommen till världen!



Äntligen bestämde han sig för att komma ut, tack för de! =) Nästan en exakt kopia av sin storebror kom han den 8 april kl 05,37 till världen.. 51cm lång och 3485g tung.. 1cm längre än Lukas och 5g lättare.. Förlossningen gick snabbt, 5 timmar från första värken tills han va ute.. 1,5 timme inne på förlossningen.. precis lagom.. haha..

Gossebarnet heter William Selander, ska fundera på mellannamn..


Mhm..

Lukas hade en kanondag på dagis.. Skönt! Ja hade en kanonlunch med tjejjorna ute på Sailor.. Sen följde Ida med hem och sällskapade mig och Lukas på eftermiddan.. Mysigt!

Har inge vettigt o skriva.. så strunt samma....

Lunch-dejt

Idag har jag lunchdejt med tjejjorna.. svintrevligt kommer de bli.. =) blir finmat på Sailor som precis öppnat nu så lite fisk kommer sitta fint i magen..

har vart o lämnat Lukas på dagis så funderar på att gå o vila lite.. sovit kasst inatt.. så de kan ja behöva.. men vi får se hur de går..


well well..

Idag blev en bra dag fast ja hade lite rastlöspanik redan vid 09 imorse eftersom Lukas passade på att vakna när Andreas drog till jobbet i morse.. Men vi va ute en stund innan lunch sen tog ja vagnen och gick ens väng när Lukas skulle somna middag.. Så när han sov smet ja förbi dagis och lämna in semesterschemat, vågade inte när han va vaken ifall han väldigt gärna skulle velat stanna så hade de blivit lite knas.. Han ska ju ändå dit imorgon..

Efter promenaden vänta ja på att Lukas skulle vakna sen drig vi till Lukas farfar och ylva för lite lunch och bus.. Blev en sväng till lekparken i färjeläget, vilket blev väldigt uppskattat.. fast en lagom stor vattenpöl där fortfarande som Lukas hade race i.. =) mysunge..

Nu är vi hemma igen och väntar på mannen i huset som ska komma hem.. sen blir de äta nå lätt innan vi ska följa med Oskar på lägenhetsvisning.. intressant.. sen är väl den här dagen slut...

imorgon måste ja sätta mig i telefonkö ner till barnmorskemottagningen igen för att få komma ner på en extratid och ta blodtryck, så vi har lite koll på de där.. har ju inte tid hos barnmorskan förrän den 15! helt sjukt länge..

Igår var de iallafall vår..

Vi va ute hela dagen igår oxå.. Då va de soligt och nästan ingen snö..









Gräsklipparn gick igång utan problem.. haha

Lukas och Andreas tvättar kapellet till båten.. Lukas va GANSKA blöt efteråt, behöver ja ens berätta de?
haha

Tänker inte ens ta en bild på snö-åbäket som letat sig ner inatt för ja bara HATAR SKITEN..

Jodå så att...

Fan va less vi har varit idag.. Vi fick för oss att åka till McDonalds och käka frukost.. Men jaha, vi kommer dit och då serveras ingen frukost, utan vanlig mat? alltså hamburgare, vanliga menyn... WHY? vem vill äta det innan kl 09 på morgonen... ja fattar ingenting.. jaha ne så vi drog till CoopExtra för o handla lite bröd o sen fort som fan hem o äta.. Gott men vi va ju sugna på frukost från McDonalds.. aja..

sen har vi inte gjort mycket här hemma.. Vi har plockat iordning lite och förberett för dammsugning och golvtorkning.. Lukas sover för tillfället så vi avvaktar lite med fortsatt städning så han får lugn och ro.. Andreas gick ut i båten en sväng och skulle skruva fast nånting.. själv kollar ja för tillfället på PLUS, haha brukar aldrig se de annars, men finns ju inget o se på tv..

Jo förresten så har Lukas varit världens duktigaste lilla kille och setat helt stilla medan ja fick klippa hans hår.. han blev sååå fin och han va sååå duktig.. =)

NEEJ!

Idag va de INTE kul att vakna!!!!!!!!!!!!!!

Snön kan dra åt skogen....



Bebis kom uuuuuuuuuuuuut!

Grillar..

Har precis tänt grillen, har potatisgratängen i ugnen så snart blir de riktig mums måltid här... =) nice som fan.. Oxfilé är de som ska grillas.. har aldrig grillat de förut men de ska nog gå bra.. =) hoppas ja.. haha det är ju Andreas som är grillmästare så ja lägger mig inte i.. =)



tog nån bild från google, men paprika blir de för vår del oxå och lite annat små gott...

åh va hungrig ja börjar bli! =)


Bättre..

Efter 2 timmar inne på förlossningen på förmiddan idag fick vi veta att blodtrycket sjunkit något och de andra verka okej.. så läkarn såg inge problem utan skickade hem oss utan mer misstanke om nått just nu.. rätt skönt o slippa åka in i ut som en vante o bara ta massa prover.. Nu blir de istället vänta på att bebis ska bestämma sig för att komma ut.. och snälla snälla bebis KOM UT NU! ja är så tung och fy fasen så klar jag känner mig med den här gravidteten..

Lukas kom ju imorgon om man räknar exakt på dagen.. Men de känns ju väldigt avlägset måste ja säga.. men men de börjar ju rätt plötsligt när de väl är dax.. så spänningen stiger..


Underbara dag!

Hela denna underbara vårdag har spenderats utomhus i solen.. =) åh helt underbart! Andreas och Lukas har spenderat mest tid i båten på uppfarten, den har rengjorts och fixats inför sommaren.. =) jag har sytt ihop kapellet där de hade lossat lite i sömmarna efter all snö som legat på i vinter.. men de gick fint! hade bara av två nålar på maskin.. haha trots att de va extra starka.. men de blev klart iallafall...

sen har vi röjt i friggeboden.. lagt fram alla bebissaker lättillgängligt, liggvagnen, babygymmet och babysittern.. så är de bara o hämta fram när de är dax.. Bilstolen åkte ner från vinden igår så den är oxå redo.. och jag är så FULLKOMLIGT redo att föda ut den här bebisen.. Så snälla lilla bebis i magen.. bestäm dig för att komma ut.. snälla.............
ska in till förlossnigen imorgon kl 10 för nya prover.. känns sisådär lagom kul o sitta där inne om de ska va lika fint väder som idag.. men självklart måste vi ha koll på hur ja o bebisen egentligen mår..

bilder kanske kommer senare.. om ja orkar.. haha

Havanadeskapsförgiftning??

På förmiddan idag va ja på vanligt rutin barnmorskebesök, vilket visade högt blodtryck.. Hon barnmorskan ringde och rådgjorde med förlossningläkare och de bestämde att ja skulle in till förlossningen på kontroll.. Så på eftermiddan vid 14 åkte ja och Andreas in för massa provtagning..

Efter alla prover och tre timmar senare fick vi åka hem med vetskapen att de kan vara början till havandeskapsförgiftning.. Så på söndag blir de in till förlossningen igen för att ta nya prover och se va de visar då.. Men med tanke på att de va äggvita i urinen och blodtrycket högt och ont i övre magen så kan man ju börja undra..? aja vi får se va som händer..


RSS 2.0