Tack för igår!

Alla som va här och gjorde eftermiddagen kvällen till en kanontrevlig och skön julbordslördag.. Maten va kanongod och smidigt när alla gör lite var =)

Synd att de blev lite knas med tunnan men de kommer fler gånger =)

Bilder på spektaklet kommer men inte idag för jag är alldeles för trött idag.. Imorgon slipper jag ställa klockan på 04,55, underbart! Snälla Lukas ge mig sovmorgon..

Efter jobbet har vi vart inne på Lekia och köpt skaer till Lukas julkalender som han ska ha =) hitta en hel del bra saker men får fylla ut med lite choklad och sånt.. =)
Måste bara hinna göra klart kalendern till tisdag, nu jobbar ja ju två eftermiddagar så de kan nog bli lite tajt men men..

Som sagt bilder kommer så småningom.......

Tack igen allihopa!

=) =)

Idag va vi på ultraljud.. Va sjukt kul o se bebisen för första gången =) fast fattar typ fortfarande inte att den bor i min mage.. men men.. fick tre stycken jättefina bilder med hem..
Hon som undersökte va jätterbra, berättade och visade allt som hon tittade på.. Och allt såg normalt och fint ut.. =) skönt att veta det! Dessutom som blev datumet tillbakaflyttat ca en halv vecka, och de är ju alltid trevligt.. =)

Se nedan:

Min graviditet - BF Mån 19 apr 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 26 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 14 jul 2009.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 28 jul 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 136 av 280. (48,6%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 2 fulla dagar (v19+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 19 apr 2010
Du har 144 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tomorrow

är det dax för ultraljud.. hålla alla tummar för att allt ser bra ut..

återkommer..

Julfint, lite tidigt =)



Idag har jag och Lukas vart i skogen och sakffat lite grangris.. Sen på eftermiddan när Andreas piggnat till efter vaccineringen igår (han mådde ika dåligt som jag gjorde) så gick jag ut och pysslade iordning med granriset och lite lyktor och så.. Känner mig nöjd =)

Fattas det bara en tomte som ska stå med en lykta någonstans oxå.. Hittar den inte bara.. Måste leta mera..

Sen måste ja få upp allt julpynt i veckan så de är julstämning till julbordet på lördag =)

Målarna..



Andreas målar skänken, Lukas målar en gubbe på en pappkasse...

Mina fina hjärtan! =)

Städhjälp..



Lukas är en hejjare på att dammsuga =)

Toker..



Lukas klättra upp på tv-möbeln och lade sig o myste lite =)

Pickoladaktylen?

Lukas sitter och tittar på sitt favvo program "Små einsteins".. Och då handlar det om en liten flygande dinosaurie som är rosa, och ja den kallar de för Pickoladaktylen.. ehhh okej.. Jag fattar inte hur Lukas kan tycka de här programet är så bra?


Julbordet den 28nov..

Ni som kommer på knytisjulbordet den 28november, jag glömde skriva i inbjudan att badtunnan kommer vara varm efter maten för den som vill bada =) ser verkligen fram emot julbordet =) och gott blir det! =)

Välkomna!


Jobb idag..

Sitter och laddar för att jobba eftermiddag idag.. Känns sisådär men men, snart långledig, bara imorgon kvar oxå.. Har dock ingen matlåda så de får bli en sväng förbi Ica på vägen till jobbet.. Först ska ja lämpa av Lukas på dagis, vilket säkert kommer gå åt skogen för bara man nämner dagsi så skriker han NNEEEEJJJ! ja fattar inte varför, jag vet ju att han har det kul när ja väl gått därifrån? dem är bra lustiga de små liven.. Aja jobbigt som fan kommer det bli om han är ledsen, jag kommer säkert oxå börja tjura, vilket ja gör för de mesta nu för tiden.. För precis vad som helst kommer tårarna.. haha sjukt egentligen..

HAr fått tid för att vaccinera Lukas oxå, mot svininfluensan.. Asså ja är väldigt kluven för det där.. Jag mådde ju skit efteråt så man lär ju få räkna med några dagars VAB efteråt.. Och LUkas har ju vart sjuk två gånger de senaste två veckorna så de blir ju inte jättekul.. Så ont som ja fick i armen hoppas ja verkligen att han slipper..
Men antar att det är lika bra att han tar den.. men tänk om de skulle hända nått efteråt, då ör det jag och Andreas som har ansvaret.. Shit vilket jobbigt beslut! Känns ju inte som vaccinet är färdig testat för fem öre..


Ikea till helgen..

Ja det är en tripp till Ikea planerat i helgen.. Då ska de inhandlas handtag till vår köksskönk som är under ommålning.. 
LANSA Handtag

 
Förvaringslådor till Lukas alla leksaker:
SAMLA Låda
den där julbocken som fanns med i reklambladet, men den finns inte med på hemsidan..

kanske köper typ där istället? ja vi får se..

sen blir de säkert lite annat krimskrams gissar jag =)

Liten plutt...


Liten underbar bebisLukas =) med far sin =)

Vi har lite svårt att fatta att om ca 5mån ska de komma ut en sån här liten sötis, om allt går som de ska...

Hur liten får man va? såå fort man glömmer.. Är ju läskigt!

Skön kommentar =)

Igår var Lukas lite störra kusin här o hälsa på en sväng, Rasmus 9år.. Så helt appropå ingenting så säger han till mig: -Varför är du så tjock?
HAHAHAHA ja vart lite full i skratt o sa att jag har ju en bebis i magen.. Det hade inte han snappat riktigt.. Andreas sa till Rasmus: -De va tur för dig att hon verkligen har en bebis i magen =) hehe

Barn är ju bra söta =)

Bredband beställt, check!

Har precis beställt nytt bredband.. Vi har ju haft TRE:s mobila bedband, vilket vi inte är nöjda med så därför har vi beställt ett fast bredband med telefoni, så nu får vi ett hemnummer igen.. Känns kanonbra faktiskt.. För det bredbandet ska väl ändå inte koppla ifrån när det känner för det liksom! Så fick man telefonin i samma pris så då va de lika bra o ta de.. Har faktiskt saknat en hemtelefon ibland..

Håller på att försöka beställa abonnemang till min mobil oxå, de skulle ringa upp från tele2 men de har de inte gjort än!? efter 5min sa de, har gått typ 30.. Aja får se om de hör av sig.. Jag har ju nämligen kört med kontantkort fram till nu, men nu får tiden finns de ju så bra abonnemang så ja tror ja kommer tjäna på de.. Och det är ju alltid bra.. haha

Håller på med lite mat oxå.. Blir wokade nudlar med lite grönsaker som fanns i kylen.. Smaskens hoppas ja.. Andreas kommer ju snart från jobbet oxå.. =)

Vab igen..

Jaha min mobil ringde på jobbet kl 11,15 och det är dagis.. det visar sig att Lukas inte alls mår bra.. Han hade 39graders feber och behövde komma hem.. Så ja ringde och rådgjorde med Andreas men han va mitt uppe i måleri och tapetsering så de va bara för mig att packa ihop och åka till dagis och hämta honom.. Var nog lika bra för ja hade bilen..

Nu har Lukas fått i sig en alvedon och en flaska välling så nu är han liiiite piggare, vilket betyder att han sitter upp i soffan i kollar tv.. När ja hämta honom va han helt lealös typ, trött och hängig.. Lite alvedon gjorde susen en stund.. Får se hur länge de varar..

Funderar på att dra in till Nyk en sväng när Andreas kommer från jobbet o köpa nå tyg och sy lite juldukar och en julgransmatta typ.. Om ja nu ska va hemma med Lukas imorrn (antagligen) så vill ha nått för mig..  =)

Räkor o vin (not, jag är gravid)

Igår slog jag och Andreas på stort och köpte räkor och ost o kex för att mysa till kvällen lite extra! De va tokgott.. Fast självklart så kände Lukas på sig att vi ville att han skulle somna så det lät han bli med... Så han fick vara vaken lite längre och sprang runt här o käka ost o kex och va allmänt flummig, men jätterolig och underhållande! haha han satt till o med o sjöng blinka lilla stjärna i soffan och gjorde rörelser själv =) söööööt!


Nästa helg börjar ROBINSON igen! YES YES YES!


För övrigt så jobbar ja mer helger nu när ja jobbar förmiddagar istället för nätter.. Eller? ja tror det.. Nu jobbar ja två helger, ledig en.. Sen börjar de om hela tiden.. Kasst!
Förut jobba ja två helger ledig en, jobba en, ledig en, sen börja de om.. Ja ja blir snurrig av den hä ekvationen.. Men de känns som ja jobbar VARJE HELG HELA TIDEN! o de känns skit..
Med tanke på att Andreas BARA är ledig varje helg! snart går ja över på dagtid iallfall.. skönt!


NOT NOT!

Nej de va precis som ja befarade, ja kräks fortfarande! Fy fan.. Nu har ja kräkits två dagar i rad.. Men men de är väl bara o gilla läget, finns inte mycket annat att göra om man säger så.. Men de känns lite bläääää faktiskt!

Om ca en och ½ vecka ska vi på ultraljud.. Sen två dagar efter det blir det knytisjulbord här hemma.. Kul att näääästan alla vi frågat kunde komma! =) tror det kommer bli riktigt trevligt faktiskt!
Det va ju i princip det enda datumet som gick över huvud taget med tanke på alla skiftjobbare som prompt ska jobba på olika skiftlag.. Sen att Jessica o Erik åker ut o reser en gång i månaden typ (kanske inte riktigt) ,så då får man vara nöjd att så många kunde iallfall =)

Onödig graviditetsinfo:

(Direkt kopierat från Familjeliv.se)

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 11 nov 2009.
Din graviditet startade Fre 17 jul 2009.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 31 jul 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 118 av 280. (42,1%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 5 fulla dagar (v16+5).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 apr 2010
Du har 162 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ja vi ska på ultraljud om två veckor.. Så de ska bli väldigt intressant.. och NEJ vi ska inte kolla könet..
Jag har fått för mig att det kanske är liiiiite lättare att trycka ut den om de är en överraskning.. Sen kan
de oftast inte säga könet till hundra procent och då tycker ja att de är onödigt.. Det är min åsikt..
Jag HOPPAS innerligt att bebisen i magen är frisk och att allt ser bra ut!

Som sagt så mår ja lite bättre, illamåendet och så.. Tröttheten har gett sig en del oxå faktiskt vilket är underbart skönt.. Men ibland flyger den på som ett expressbrev på posten..

Mys i soffan





Lukas och ja låg och myste framför Tv:n igår.. Underbara unge!

De går inte att beskriva med ord hur mycket ja älskar den här grabben...
Mammas hjärta <3

Måste ju säga att de är lite svårt att förstå och tro att man kan älska ett till barn lika
mycket som ja älskar Lukas, självklart kommer de ändå bli så, men de är svårt att
förstå innan den lille är här..

Kräkmorgon igen..

Jaha, en och en halv vecka ungefär fick ja utan att kräkas på morgonen.. Idag va de dax igen.. Hoppas inte de kommer tillbaka nu, hade redan glömt hur jobbigt o äckligt de verkligen är att kräkas.. USCH!


Innebandyproffs?



Så här ser de ut mest hela tiden här hemma.. =)

De ska va riktig tecknat..

Lukas sitter just och kollar på spindelmannen, gammal hederig tecknat, och han sitter som klistrad.. Det gör han varje gång det är riktig tecknat.. De mesta är ju annimerat nu eller vad de heter.. Här har vi beviset på att riktig tecknat är bättre.. Måste för övrigt införskaffa en dvd snarast.. Andreas slängde ju ut vår gamla på baksidan i somras när den fungerade dåligt.. hhaha nej men nu börjar de bli riktigt filmväder och att bara kunna sätta på en Astrid Lindgren film till Lukas, de är ju helt underbart bra alla filmerna.. Hade ju sån tur att vi fick alla hennes filmer på dvd av mina föräldrar julen innan Lukas kom.. Det är guld värt! Nu är de tydligen dax att spela innebandy igen.. min mor var förbi med en riktig liten innebandyklubba igår med boll och allt.. och det går varmt här hemma.. han äslakr att spela bandy! =)

Lunch..



Lukas käkar lunch, kycklingbaguette från Ica.. Mums!

Han ser rätt nöjd ut!

Mysmorgon!



Så här mysigt hade Lukas imorse när han låg på golvet o kolla tv.. =) riktig mysunge!

Myspromenad på femöre..

Efter frukost drog vi på oss varma kläder och tog bilen till femöre för att strosa runt lite o kolla.. Lukas satt och myste i vagnen tills han somna.. Blåste en hel del där så vi gick i lä så mycket det gick..

Nu håller jag på med ugnsbakad lax på saltbädd med kokt potatis och kall räk/romsås.. så blir de och äta sen dra iväg och tillbringa resten av dan på jobbet.. fy fan så tråkigt!

nehe inget vettigt att skriva.. chao

Har de vänt?

Jag har inte spytt på en vecka (peppar peppar).. Mår bättre på mornarna, inte bra men bättre.. och har sluppit spy.. och det är ju helt underbart! Funderar på om de kan ha vänt nu? Är ju i vecka 17 så de borde ju vara på tiden i så fall.. haha nej men ja räknar ju med att kräkas genom hela 9månader, det gjorde ja ju i princip med Lukas.. så det är väntat.. Hoppas verkligen att ja ska fortsätta slippa spy =)

Kolmården..



Hitta en mysbild från när vi va på Kolmården i somras.. underbart...

Jag vill till värmen!!!!!!!!!!!

Han äter igen..

Efter mer än en vecka med i princip ingen mat förutom välling så sitter Lukas just nu och äter frukost.. Macka och yoghurt.. Underbart! Förstår att han inte velat äta när halsen varit typ igentäppt.. Men äckel-penicillinen verkar ju göra sitt så nu mår han mycket bättre.. Knappt nån hosta på natten och man hör hur slemmet börja släppa.. Så de känns ju kanon.. Synd bara att han måste fortsätta käka medicinen tills flaskan är slut.. Man får ju inte LITE dåligt samvete av att hålla fast honom som i ett skruvstäd och tvinga i honom flytade bläk som han vill kräkas upp.. usch va man känner sig elak.. han förstår ju inte att det är för hans bästa.. ska bli såå skönt när penicillinkuren är över!

För övrigt så va de fotografering på dagis igår.. Och vi åkte dit för att Lukas skulle vara med på gruppbilden.. Enskilda bilder skippade vi helt eftersom vi va hos fotograf i somras och fick helt underbara bilder.. eller fick och fick, de va ju inte gratis direkt =)
Ja tänkte ju följa med honom på fotograferingen men fick inte för de brukade inte funka sa fröknarna, så de va bara o vända och gå ut igen för att komma tillbaka 20min senare och få höra att det gick inte alls bra.. Lukas va sååå himla arg och ledsen att han inte kunde vara kvar där inne så de fick ta ut honom och så fick de ta bilden utan honom.. envis liten rackare.. men ja förstår att han va arg för ja hade lovat honom att ja INTE skulle lämna honom på dagis, att ja skulle vara med, men så FICK ja INTE vara kvar.. de kändes ju inte lite illa i hjärtat! usch..

Jobbdag, trevligt igår..

Ja idag är de dax att jobba igen efter 2 dagars vabb.. Lämnar Lukas hos min mor när ja drar o jobbar eftermidda, hon har nämligen blivit smittad av Lukas, så får Andreas hämta honom där sen.. Ska bli skönt att inte vara hemma hela dagen men samtidigt så känns de väl sisådär att jobba eftermiddagshelg när Andreas är ledig.. Men va ska man göra..? inte mycke..

Igår hade vi ju ett litet hemmaparty här med ansiktprodukter och smink och grejs.. va riktigt trevligt tycker ja! =) trevligt att träffa alla flickorna, som vanligt! =) vissa av dem gjorde slut på lite pengar, andra gjorde slut på mycket pengar =) haha jag köpte bara en mascara faktiskt.. =) så fick ja en hudlotion (för att ja hade fixat partyt) som lukta helt underbart friskt! så de va nice.. dessutom fick ja en lott som gör att ja kan vinna en diamantring, vilket inte skulle va helt fel.. =)


Allt samma dag..

Viss dagar finns inget o se på tv.. idag går typ allt bra.. samtidigt oxå! Bonde söker fru, stockholm-arlanda, och arga snickaren.. allt går samtidigt.. Sen är det greys anatomi..  De tråkiga är ju att ja somnar innan 22 jämt nu för tiden.. Så blir o spela in de som börjar 21..

Sysslolös för övrigt.. Nu när ja broderat klart julkalendern är ja uttråkad på kvällarna... Funderar på att brodera nått mer till jul.. Kanske en julduk, en löpare, eller en julgransmatta.. Allt är ju så j**kla dyrt bara! Suck.. aja får se hur de blir..

Nu är de mitt favvo program.. halv åtta hos mig =)

Snyggingar.. haha



Letade efter en fin bild på vår lilla familj.. Hitta dock ingen vidare bra bild utan de fick bli en dålig bild istället.. haha

Tagen i strömstad i september.. Mysigt hade vi iallafall =)

VAB..

Är ju hemma med Lukas idag.. Skönt att få ligga kvar imorse.. Och hans hosta har faktiskt blivit mycket bättre, vilket märktes inatt.. skönt! främst för honom men även oss.. Men de är värre att få i honom medicinen.. Inte alls lätt.. fy stackarn o ta de där äckliga..

Imorgon ska vi en sväng till dagis för de har fotografering.. så gruppbilden vill vi ju varra med på =) han mår ju mycket bättre, o ja tror inte att han smittar nu så de borde inte vara nån fara..

Måste en sväng till rusta och willys imorgon oxå.. ska handla inför kvällen då ja ska ha lite hemmapsa här.. testa på lite ansiktcremer och grejs.. bjuda på mat ska ja göra.. så de blir nice.. hoppas ja.. vet inte riktigt vart ja ska trolla bort andreas och lukas under kvällen men de löser sig =) haha

Andreas fick nå dampryck igår kväll.. blev väl efter att ha vart hemma med lukas i två dagar.. så han började måla här hemma.. ett element vardagsrumsbordet.. och en skänk.. haha
han är ju för rolig..

Nu är julkalendern färdig.. Lukas älskar den redan.. pekar på alla och säger vilka de är.. långben, mussepigg o så vidare.. =) bild kommer när ja monterat den på krok o allt är klart..


Penicillin blev de..

Vi som trodde att Lukas bara hosta som tusan.. Doktorn sa att han va helt tjock i halsen, nästan stopp.. Inte konstigt han har ätit så dåligt senaste tiden.. Stackars.. Dessutom fick han en flytande medicin som ska smaka frukt men den smakar USCH! kommer ihåg från när jag var liten och skulle ta den där, det gick inte..! Lukas är duktig ändå fast han absolut inte vill ta den.. den kommer ner iallfall och det är ju huvudsaken..

Igår kväll fick han dessutom feber.. åhhh... är väl den där jäkla svininfluensan! blir lite halvt orolig då, men de är säkert ingen fara.. ska nog ringa BVC idag igen iallfall bara för att höra..

Så blir det VAB för mig onsdag torsdag.. Andreas är hemma idag oxå men sen ska han jobba och jag får gå hem istället..

Nehe börja klä sig så man kan pallra sig till jobbet.. suck.. Lukas har hostat inatt oxå, dock mindre, men ändå mycket för att vara så liten.. =/ men imorrn får ja sova en liten stund längre på morgonen kanske.. =)

Stackars min lilla...

Lukas har hostat som en galning hela natten.. han och andreas gick upp vid 22 igår kväll när Lukas vakna och inte ville somna om... Så de gick ut o kolla på film så ja fick sova, jobbar ju förmiddagar nu igen.. Vi bestämde redan igår att Andreas fick vara hemma om det skulle bli aktuellt och det blev de ju ganska snabbt när lillprinsen inte kunde sova utan hosta så han grät.. stackarn..
Ringde ner till BVC på morgonen och Lukas va tvungen att gå till doktorn för att få nån hostmedicin utskriven..Prata med underbara Ulla där nere, hon är så himla bra och tillmötesgående och allt! Gillar henne skarpt! =)
 Så kl 11,30 får Andreas och Lukas besöka vårdcentralen och hoppas på medicin.. Men barnläkarna brukar vara riktigt bra faktiskt.. Dock har ja hört annat om resten av läkarna nere på vårdcentralen.. Men strunt samma..

Jag är trött som fasen.. Fick ju inte heller sova speciellt mycket när min stackars plutt låg bredvid mig och hosta och va ledsen hela natten.. Pallra mig till jobbet iallfall..


De tar sig..



Men de va inte lätt att få till en bra bild så det blev helt enkelt en dålig bild.. haha

Nej men det börjar ta sig som sagt! Ska dit en liten ram runt, siffror och ringar..
så det är väldigt lite kvar.. =)

Ikeafynd!



Är såååååå laddad för att julpynta och klä gran och allt sånt där! =)

Michael Jackson!

Ja och jag ska väl säga nått om filmen vi såg oxå.. För de första satt vi på bästa platserna i hela salongen.. Med extra benutrymme, gångväg mellan oss och stolarna framför.. Så hade vi ingen på varken min eller Andreas sida..

Filem va i princip ett ihopklipp av MJ:s repetitioner inför de sista konserterna.. Så de va i princip sista konserten man fick se.. Ja i den mån det gick att klippa ihop.. Sen fick man se hur MJ styrde och ställde med precis allt så han skulle få preecis som han ville ha de.. Häftigt o se! Och kan säga att hade de här konsrterna blivit av hade de blivit en SJUJH***VETES show! De hade vart kul o se.. Är man inget fan av honom tror ja inte att det är speciellt kul o se.. Om ja säger så här att ja hade ju tvingat med Andreas och han la sig ner och somna, eftersom han inte hade nån brevid sig.. haha

och hör och häpna, jag grät inte en enda gång i filmen.. väldigt otippat!

Julgranskulor!!

för lite mysmiddag och strosa runt lite innan bion som började 18,15..

Vi käka Thai-buffé på en avsides restaaurang vilket va kanonmysigt! Att sitta i gröten och käka på heron, där alla är samtidigt skulle inte alls vart lika mysigt.. Efter maten kolla vi runt lite inne på heron sen gick vi bort till Ikea och kollade lite.. Jag var BARA intresserad av julpyntet! =) så vi gick runt alltihop lite snabbt och sen ner i heminredningsbutikerna.. Så hittade ja helt underbra kulor som ska hängas i granen och lite överallt i jul.. så kul!
Köpte 2st jättefina lyktor oxå som ska stå ute på trappen och lysa upp mörkret oxå.. Sen blev de lite inslagningspapper.. Har en känsla av att det kommer behvövas =) åhh va ja vill att det ska bli första advent nu!

Andreas ligger fortfarande och sover.. Ja va tvungen att gå och upp äta så ja slapp kräkas, yes! Oj, va gjorde jag med texten nu då? tröck visst på nån knapp.. hehe
Sen ska vi dra och hämta underbara sonen som sovit hos mina föräldrar.. Saknar**


RSS 2.0