Ut ut ut..

I helgen åker julpyntet ner.. Vet inte hur länge man brukar ha det men de börjar kännas som de är ver nu så lika bra att ta ner de innan man börjar jobba..
Granen barrar ju så in i norden, inte för de gör så mycket men blir ändå skönt att få ut de..

Måste dock införskaffa mig några små lampor att ha på fönsterbrädorna nu när julstjärnorna åker ut.. Är ju så himla mysigt att tända i fösntret nu när det är så mörkt ute..

GNEJS Skärm

Den här skärmen va ju rätt fin, från ikea.. Men tror ja vill ha en röd.. ja vet inte riktigt..

Dirty Dancing..

Lukas har vart lite sisådär med att somna om kvällen den senaste veckan.. Igår försökte vi med att väcka honom efter 45 minuters middagssovning.. Jag trodde det skulle göra susen, och att han skulle va toktrött på kvällen.. Men icke.. Så nästa steg är väl att testa ta bort middagssovningen helt.. eller ja vet inte.. Nu kommer han snart börja gå på dagis full tid eftersom både jag och ANdreas kommer gå dagtid till mars ut.. Så då lära han behöva sova på dagis iallfall.. Aja det där får bli ett senare problem..

Nu sover han iallfall en sen middag för de kommer ju ändå tok med sovningen ikväll eftersom vi inte ska va hemma och då vill man ju inte sova..

Så satte jag på TV:n och så är det dirty dancing! en av mina favoritfilmer =) nice.. så nu sitter jag bara och njuter i soffan med lite godis och Andreas drog och träna..


Gott Nytt År!

Hoppas alla får en trevlig kväll med god mat o allt de där..

Vi ska till Andreas mor med familj och käka och så där.. Så får vi se hur sena vi blir med lilla
skrutten.. Antar att han inte kommer sova sig igenom raketerna det här året som han gjorde sist..

Men men de visar sig..

Hörs nästa år =)

Jordgubbsttårta..

.. är jag så sinnessjukt sugen på! Med färska jordgubbar vilket gör det helt omöjligt att genomföra.. !!

Buss-tur kanske?

Funderar på om jag och Lukas ska ta bussen in till stan lite senare och möta upp Andreas.. Gissar att Lukas skulle tycka de va jättekul att åka buss, han har aldrig gjort det nämligen.. Själv har ja i princip inte åkt buss sen ja skaffade mig körkort för snart 7 år sen.. Nån enstaka gång kanske.. Aja vi får se hur vi gör..


Töväder..

Va tråkigt att det nu är plusgrader igen och snön smälter.. trotsade vädert och släpade med mig Lukas och hans racer-bil (snowracer) till björntorpsbacken.. Vägen dit va snorhal och tokblöt I backen gick de bra o åka, men ja blir ju så himla trött i både rygg och resten av kroppen av att dra upp Lukas för backen efter varje åk så vi blev inte så långvariga men ja tror Lukas va nöjd iallfall. Han verkligen älskar att åka snowracer.. Hoppas verkligen att det kan få vara snö resten av vintern.. Men de är nog lite för mycket att hoppas på...

Igår var vi hos min mormor och morfar och åt kalkon.. Det va gott! Alltid skönt att bli bjuden på mat så här i juletider när matlagningsinspirationen ligger i botten.. Köpte oxfilé billigt häromdagen så de kan de nog bli nån kväll här.. Dock inte nyårsafton för då är vi bortbjudna..


Tacos!



Kväll blir de tacos! Muuuuuuuuums!

Julafton..



Julaftonsmorgon börjades med lite pingisspelande i tomteluvan =)



Framåt eftermiddagen blev de julmiddag..



Sen kommer tomten på besök, ojojoj vilka ögon Lukas fick!



Tomten hade massa paket med sig till Lukas i sin säck..



Och till sist kom det ett JÄTTE paket till Lukas.. ojojoj



Lukas säger hejdå till tomten, han va liiitw rädd nån sekund men inte alls som ja trodde..
Han fick däremot inte någon hejdå kram =)



I de stora paketet va de traktorn med släp.. Sen var det ju en hel trave paket till som
han inte riktigt kunde koncentrera sig på.. sprang mellan traktorn och alla andra paket..
Mysunge!



Har ni sett världens sötaste timtenisse? =)


Klart en kanon jul! Lukas var hur nöjd som helst och vi andra med.. Lugn och skön dag utan stress..

Hoppas ni haft en lika bra jul som vi =)

Nu väntar ett par dagars ledighet och jag och Andreas ska försöka komma ut och äta på restaurang nån
dag, kanske kolla bio oxå.. Mysa till det lite..

Förresten, fan så tråkigt att snön regnar bort nu! =(

GOD JUL!

Hoppas alla får en lugn och skön jul =)

själv har ja rätt mycket att stå inför julmaten som ska ätas kl 14 sen tror ja nog att tomten
är på väg hem till oss.. ska ta en massa bilder och även filma Lukas första möte med tomten.. =)

Allt ska bli så spännande idag..

God Jul allesammans!


HALSBRÄNNA!

Som förra graviditeten så har jag nu fått en riktigt jäklig halsbränna.. KOmmer förmodligen sitta i tills bebisen tänker komma ut vilket känns lite sisådär.. Det är riktigt jobbigt asså.. Orkar inte ens försöka med alla receptfria läkemedel som finns för förra gången fungerade inte ett enda, så det känns lite onödigt.. Får härda ut, kan ju glädjas åt att det va några vckor sen ja spydde senast nu.. Men som alltid räknar jag med att det snart kommer tillbaka..

Ryggen känns kass den med.. Ser ut som en krokig gammal pingvin när ja går omkring.. Riktigt sexig känner jag mig.. fyyyyy..

Ser fram mot julafton nu =) ska bli så kul och se Lukas när tomten kommer och ska dela ut alla paket.. =)


JUL...

Ja då är allt förberett inför julafton.. Granen står klädd sen i fredags och alla klappar inhandlade och inslagna.. Maten inhandlad ska bara göras iordning på julaftonsförmiddag.. Tomtedräkten är redo för julklappsutdelning =) och julstämningen är på topp i vårt röda hus =)

Försökte ta en bild på julgranen men de blir inte alls bra.. känns som man borde införskaffa sig en systemkamera som tar ett foto på själva verkligheten utan att lägga till ljus eller mörker.. aja

Imorgon jobbar jag sista dagen i skiftgång.. Sen blir ja julledig till 4 januari då jag börjar på nya avdelningen där ja ska vara max tre månader.. Känns tråkigt att ja inte få jobba med mina kollegor som ja tycker väldigt bra om.. Men de ska bli kul o testa ny avdelning och ska försöka visa mig oumbärlig så de vill ha tillbaka mig efter mammaledigheten.. =) drömma kan man ju..


Bak igen..



Chocolat crackles.. Har inte smakat än, ligger på svalning för tillfället.. tråkigt nog är jag inte sugen just nu heller..

Sitter här helt ensam, Andreas och Lukas gick o la sig vid halv åtta.. Så ja fick en egen kväll med lite bak och tv..
Imorgon går jag på o jobbar igen.. Suck.. Men de är sista skiftcykeln.. sen är det jul och sen är det ny avdelning och dagtidsjobb som gäller..

Och nej det fanns ingen gran att köpa idag heller!!! imorgon blir det nyköping om ingen säljer här i ockle.. trött man blir!

Snow-racer åkning!



Vi började med att åka till Isbergsbacken, ehh de va lite för mycket snö där, och lite för litet uppkört av andra pulka och snowracers.. så de va bara o vända och åka till en backe där det gick att ta sig nedåt.. Lukas tyckte inte de va så kul i den här backen..



Här är det andra miner när det går fort som attan ner för backen! =)



Överlyckliga grabbar!



Lukas ville inte gå hem!



Du är kul när pappa puttar oxå..



Mindre kul när vi faktiskt va tvungna att gå hem o äta.. Så snowracern fick parkera i vardagsrummet för att lillen skulle bli nöjd.. Vilken perfekt julklapp av mormor och morfar nu när det är såå mycket snö oxå..

Imorgon blir det mera åkning =)

Julgran..

Idag ska kläs julgran! Kommer gå i silver, svart och rött.. Bildbevis kommer senare..

Hoppas att Andreas får med sig en gran hem idag.. Vi har försökt köpa gran i två dar men utan lycka..
så får se om de blir nån idag...

kom just på att ja inte sytt julgransmattan ännu, men de går ju fort så de får bli ikväll i så fall..

nu ska ja dammsuga sista om ryggen håller.. sen får NAdreas torka golvena för då har nog min rygg gått av
vid det laget.. suck..

som sagt...

denna graviditet är HELT annorlunda..

Idag har ja julstädat.. För det första så säger ryggen ifrån direkt.. Dammsuga och stö böjd framåt är snart omöjligt.. ändå är magen inte speciellt stor ännu..
idag när vi satte oss ner för att äta lunch fick ja sammandragningar.. antar att det är kroppen som säger att ja ska ta de lite lugnt.. känns helt udda för när Lukas låg i magen hade ja inte en enda sammandragning, kände inte ett jota förrän de va dax för förlossning.. ja asså fick ju verkar ca 18timmar innan han föddes.. Men aldrig nått inann det..

aja får väl sitta och vila en stund och se om kroppen blir nöjd.. Andreas ska komma hem lite tidigare från jobbet idag så de blir pulkaåkning på schemat.. men jag får nog mest titta på.. ska ta massor med kort för jag kan inte minnas när det var så här MYCKET SNÖ senast? särskilt inte innan jul.. skulle vara sååå himla mysigt om snön kunde få ligga kvar över jul! =)

Nån som ska gifta sig?



titta vilken underbar klänning =)



mycket fin..

En sak är säker, om någon (läs Andreas) någon gång friar till mig och jag ska bestämma vilken brudklänning ja ska ha så kommer det gå åt skogen.. haha


Julbak..

Sitter och planerar vad man ska baka inför jul.. Är ju nämligen så tråkigt att ja varken tycker om knäck eller ischocklad.. så får bli nått helt annat..

Har bestämt mig för två olika recept iallfall. Båda från Leilas jul.. Har aldrig testat nått av recepten så de ska bli spännande.. Det ena är rocky road, här skulle komma en bild med av nån anledning så sammarbetar inte datorn..

O de andra är chocolate crackles.. Får se om bilderna kommer in lite senare..


Har julskinka i ugnen.. Börjar dofta muuuums! får nog bli en julvörts-macka med nygjord julskinka till kvällsmat idag.. =)


Räääser bil!



Lukas åker racerbil... haha.. man kan ha kul med de mesta tydligen =)

Dagtidsjobb KLART!

Ja då var det klart att jag ska jobba på logistik avdelningen som administratör/sekreterare typ.. Det känns bra!

Börjar 4 januari och har tänkt jobba till slutet av mars, men får se hur de blir med det.. För det första har kroppen börjat säga ifrån redan nu, ryggen är kass, känner mig som 80 år.. För det andra så blev datumet lite tillbakaflyttat vilken kan innebära, om den lilla har lika bråttom ut som Lukas hade att ja kanske kommer få runt månadsskiftet mars/april, strax därefter.. Och då innebär ju det att ja i princip kommer föda på jobbet.. haha nej inte direkt men lär inte få många dagars vila.. Aja man kan ju inte veta och det visar sig hur jag mår framöver..


Have I....

.. told you lately that I love you?

 

                  Ni är ALLT för mig =)

Lucia helg..



Kom just på det att det är ju Luia helg.. Kom att tänka på att de va ett tag sen jag var Oxelösunds Lucia..
Vilket år va de nu? kanske 2001 eller nått sånt.. De va kul =) Har alltid velat vara Lucia med levande ljus i håret så de va en kul upplevelse.. sen att det rann sterain i hårbotten och gjorde skit ont fick men bortse lite ifrån =)
Så gick brandlarmet när vi lussade på biblioteket, haha bra planerat liksom.. =)


Middagsdax =)



Att äta sin egen mat är väl inge kul, roligare om man kan sitta hos farbror Oskar och äta hans mat =)

Märkte precis va sjukt snabbt det gick att ladda upp bilden med ett riktigt bredband.. Tog kanske 5 sekunder..
Med de gamla mobila skiten vi hade tog de säkert 3 minuter o ladda en bild.. vi är sååå nöjda med nya bredbandet!

Eftermiddagshelg..

Känns så jäkla tråkigt att ja ska jobba eftermiddag hela helgen! faaaan.. vill vara hemma och mysa med familjen ju! Dessutom missar jag idol-finalen idag och robinson imorgon.. inte bra.. tur vi har en inspelningsbar digitalbox =)

Imorgon bär de av till Norrköping på förmiddan för att handla lite julklappar o sånt.. Blir jag och Andreas så får Lukas vara hemma hos mormor o morfar och busa istället.. roligare för honom och de bir lite enklare att handla utan en liten galen söt-unge..
Imorgon ska Andreas på firmafest oxå, började väl redan vid kl 15 el vad de va? o ja ska ju som sagt jobba så Lukas kommer tillbringa hela dagen och natten hos mormor o morfar..


blääääää

jaha idag kom frukosten upp! suck.. de är ju så vidrigt att spy när man precis ätit... FYYYYY!

Hej jag heter Frida och är 89år!

Asså fy faaaaasen va min kropp beter sig annorlunda den här graviditeten jämfört med när Lukas låg i magen.. Förra gången va kräkandet de "enda" problemet i princip.. I och för sig har ja inte krärks nu på ett ett tag igen men räknar som vanligt med att de kommer och försöker njuta lite extra när de är lugnt.. ''

Min rygg har ballat ur! Går i princip som om ja vore 89 bast, med ryggen lite kuvad, och benen beter sig typ som en pingvin... Nice.. Har ju precis passerat hälften med nån vecka så känns sisådär lagom kul om de ska vara så här resten av tiden.. Kan inte ens packa upp varorna ur kundvagnen utan att ryggen låser sig.. ujujuj, stackars mig!

Bebisen är helt vild jömfört med Lukas, ligger inte still en sekund känns de som, men de är ju bara positivt =)

Precis som förra gången så snarkar ja tydligen nått så in i norden! stackars Andreas.. Lukas störs inte av de tydligen.. Inatt har man väl fått ett par smällar av ett ben eller arm från andra sidan sängen.. DET om nått lär väl inte försvinna i första taget.. ujujuj stackars Andreas..

Fy fasen va jobbigt det är att gå upp kl 04,50.. suck! de är inte kul o jobba massa förmiddagar, dock mycke bättre än att jobba natt.. så ja ska inte klaga egentligen.. Men speciellt kul är de inte..

Dax att klä sig o dra till arbejtet, chiaooo!

YEEAAH!

Luftslottet som sprängdes va kanonbra!

Jag är nöjd! =)

Lukas lagar!



Farbror Oskar skulle ut igår kväll och hade ju tagit på sig ett par trasiga byxor..
Lukas tänkte vara snäll och laga.. De blev ju kanonbra! =)

Underbara!



                              KÄRLEK <3

Blå näsa på ingång..

I förrgår så fick jag en riktig nock av Lukas skalle på  min näsa.. AJAJAJAJAJ! va ont de gjorde! är helt sjukt öm i näsan efter det.. Men itne nog med det så igår kväll när Lukas bökade runt i soffan råkade ha smälla till mig på exakt samma plats med sin hand, AJAJAJAJAJ IGEN! så nu är ja ännu mer öm.. Får se om de utvecklar sig och blir till en blånäsa.. Snyggt som fasen i så fall.. haha


Fan va gott det är med ostbågar som legat i en öppen påse över natten! liksom lite sega och kknapriga... mums! kanske skulle äta lite frukost istället.. mpste väcka Andreas först, vilket brukar ta ca 30-45mín, tröttmössa alltid! får se hur länge de tar idag =)

Mys idag..

Idag ska jag och Andreas åka till Heron City och kolla på Luftslottets som sprängdes! Ser jag verkligen fram emot.. Meningen va att vi skulle gå på julmarknad en sväng oxå, på gröna lund men de har tydligen ingen julmarknad i år.. Så alternativen blev skansen eller gamla stan.. Och då känns ju gamla stan mycket mysigare.. Men får se hur de blir och när vi kommer iväg o så..
Lukas ska vara hos mormor och morfar.. Gissar att det kommer bli en hel del bandyspelande.. Lukas är helt sjukt galen i att spela innebandy! duktig är han oxå! särskilt ska han spela antingen med farbror oskar eller morfar, då är de som bäst.. =) söta!


Bakdag!







Igår så slog och Lukas till på att baka en massa.. Jag bakade bullar och lusskatter..
Lukas bakade pepparkakor =) fast de blev inga färdiga att grädda, han gav upp innan..
Men han hade riktigt kul, och de blev lite o städa efter kan ja säga =)

Men de va mysigt!

Lukas julkalender!



Så här blev de färdiga resultatet.. Lite mycket paket som skymmer bilden , men vad gör de!? =)

Ja är nöjd och de verkar Lukas oxå vara och det är ju huvudsaken =)

Julbordet!


Smaskig mat =)


Lukas gillade Jessicas köttbullar =)


Åka täcke va kul, haha


Lukas ville aldrig sluta åka..


Kvällen avslutades i en lite för kall tunna, men de gick tydligen bra ändå..

Som sagt, tack för en trevlig kväll =)

RSS 2.0