Vinter......

Lukas kollar på barnen i bullerbyn, där har de vinter o jul.. Fy faaan säger ja.. Sommarn får inte ta slut!!!!

Större båt!

Vi behöver en större båt.. Måste ha en med kök och kylskåp och många sovplatser.. En sån här skulle vara perfekt:

Klicka för att se nästa bild
(bild lånad från blocket) 

Dock lite dyr: 295 000:- men väldigt mysig..

Eller nått sånt här:

Klicka för att se nästa bild
(bild lånad från blocket)

220 000:-

Eller:

Klicka för att se nästa bild
(bild lånad från blocket)

Synd att den kosta 358 000:- =D

Aja vi får se va de blir till nästa år!

Myslunch på Sailor!

Hade lite beslutsångest över vad vi skulle äta till lunch idag, de fick bli görfilé på sailor.. Mums va gott!



Gös =) innan den blivit slaktad =)


Usch vilken mardröm!

Ibland kan de faktiskt vara bra att drömma om det man absolut inte vill ska hända, då får man en liten tankeställare att inte ta saker för givet hela tiden.. Annars kan de lätt bli att man gör de..

Jag är så otroligt lycklig över vad jag har i mitt liv.. 


Bakmarathon..

Idag har jag bakat tre satser deg, vilket resulterar i ungefär 120st frallor som ja fyllt upp frysen med.. Bra jobbat av mig.. När ja sedan bakat klart allt satte ja igång och gjorde en hem-pizza.. Den blev för övrigt ruskigt god =) mmmmmummms!

Nu händer de inte mycket, slappar i soffan.. Helt slut i axlar o fötter av att ha stått upp typ halva dan..

Imorrn vill vi ha sol så vi kan göra nått vettigt =)

Regn!

Igår va de riktigt mysväder måste ja säga.. Men de behöver inte fortsätta idag.. Uppehåll kan vi väl få ha iallafall så man kan göra nått roligt än att bara hålla sig inne.. Vi får se va vi kan hitta på egentligen..

Nehe in o väcka den sovande familjen (Lukas och Andreas) ja och William gick upp får ca en halvtimme sen.. sen blir de frukost, ja är vrååålhungrig!

Havet..

Vi tog med oss Ida och drog ut på sjön idag.. Synd att de blåste typ KALLT så vi i princip bara åt svingod lunch (grillade kycklingfiléer och pastasallad) och sen drog vi hemåt igen.. Va inte alls roligt med vinden!

Imorgon känner jag verkligen för en dagstur nånstans, det ska ju dessutom bli dåligt väder så då är de ju ändå inge kul o vara hemma.. Får se va vi kan hitta på! Andreas har ju ofrtfarande en och en halv vecka kvar på semsetern men de känns som de börjar dra ihop sig..

William somnade utan att äta sitt sista mål med mat för natten så får se hur han tänker göra inatt.. MEn ja ska sova hela natten för de är Andreas matarnatt =) fan va underbart det är när han har semester och vi kan dela på nätterna.. De gör så himla mycket när man får sova på nätterna iställer för att vara uppe o mata..

Nu ska de mysas i soffan för ja somnar snart.. Nattinatti......

Hmm va blir de idag?

Undrar vad vi ska hitta på idag, hade planer på att åka ut med båten men det verkar inte bli så himla varmt idag.. Vi får se.. annars hade en dagstripp nånstans vart kul.. Vet inte var bara.. Kolmården va vi ju vid nyligen, i och för sig kunde man ta safariparken men om solen gassar kanske de är lite varmt.. Astrid lindgrens värld hade oxå vart kul men undrar om inte Lukas är lite liten ännu.. Aja får se va dagen har att erbjuda, ska snart väcka pappan i huset som sover fortfarande =)


Barnfritt..

Igår kom Lukas och Williams farfar och Ylva och hämtade barnen för en tripp till skansen.. =) Väldigt uppskattat från alla håll, Lukas blev väldigt förväntansfull när de skulle dra iväg, vi ar nämligen aldrig varit på där.. William hade oxå varit nöjd även om han inte får ut så himla mycket av skansen men de spelar ju ingen roll..

Jag och Andreas drog in till Nyköpingshamn och åt lunch och strosade runt lite. Åkte och handlade i lugn o ro och bara va helt slappa hela eftermiddagen.. 
Strax efter 19 kom barnen hem igen och Lukas hade mycket att berätta, dock hade de bara hunnit med halva skansen men han va lik nöjd ändå.. Kom hem med ballong och gosedjur och hade åkt karusell och himla massa =) kanonmysigt! glömde fråga om de hade haft nån kamera med, de måste ja kolla upp! =)


Skriv+ut+din+egen+Skansenkarta


Sugen?



Som ja nämnde håller William på att få tänder så han biter och suger på allt som kommer i närheten, här kom visst pappas ölburk lite för nära.. =) tur att den va tom =D

Finlandsresan..



Hela familjen laddar för att åka över vattnet med Silja Galaxy som syns i bakgrunden..



Pappa o Lukas kollar in vågerna ute på däck..



En jordgubbsdrink med lysande rör drack Lukas..



Första doppet i ån på baksidan =) mysigt!



Lukas fick ett eget fiskespö med drag och allt (utan krokar) som han älskade från första stund.. Han lärde sig fort och kommer bli en riktig storfiskare han (som far sin) =)



Jag fick en BAMSE gädda jag =)



När jag och Andreas bastade så badade Lukas i en balja =) mysunge!



William och jag myser.. Han börjar nog få tänder redan för han tuggar och gnuggar munnen som en galning..



Fisketur..



Moraf kör Lukas i pulka bakom fyrhjulingen, han ville aldrig sluta åka de där pulkan så vi fick köra honom i omgångar =)



Jag och Andreas är nybastade..



Mysbebis, väldigt nyfiken kille! 



Pappa och Lukas på tur med fyrhjulingen..



I bilen på väg hemåt igen..

En vecka gick fort och vi hade de riktigt lugnt och skönt.. Men de va riktigt skönt att komma hem igen..

Nu återstår två veckor av Andreas semester så vi hoppas på bra väder, då drar vi ut med båten!

Home at last..

Ojoj vilken jobbig hemresan.. fy fan.. Men fy fasen så skönt o vara hemma nu.. kom igår kväll vid halv nio typ.. Efter ca 21 timmar på resande fot va vi hemma.. snacka om underbart! Men vi har haft de KANON! som vanligt men alltid känns de perfekt o åka hem efter knappt en vecka.. Några stycken stanna kvar till onsdag.. kommer en riktigt uppdate om ett tag men orkar inte nu, Andreas är o handlar frukost sen drar vi en sväng in till Nyk o kolla ny plånbok till Andreas, jag fick en helt underbar plånbok av Adndreas på taxfreen på båten.. Tack älskling! =)

NU skriker William..

Packa!

Ikväll ska vi dra till Finland.. Har inte börjat packa än så de blir de idag.. och så städa så man kommer hem till nystädat hus, annars får jag tuppjuck(?) hatar när de är ostädat.. Men de ordnar till sig.. Man behöver ju en hel del grejer med oss, v í blir borta en vecka.. Så de tar nog en stund o packa.. ujujuj

Igår hämta vi en Hammock som vi fick alldeles gratis, sånt gillar vi =) den va jättefin med nya dynor och allt.. Lite ranglig bara men de fixar Andreas med lite skruv =)

William sov hela natten igen, vakna 05,30 och åt lite sen somna om och han sover fortfarande Lukas väckte mig kvart i åtta och skulle ha välling.. Tok ungen älskar välling =D

dax att ta tag i packningen...

Lukas i klackstövlar..



Härom dagen kom Lukas springades som ett yrväder iförd mina klackstövlar.. Såg ganska kul ut faktiskt, har retuscherat lite på den nakna lilla killen.. Han är ju bara för söt min stora Lukas!

Idag..

Vi har inte så mycket planerat idag.. ser att de är lite molning ute vilken känns rätt skönt.. Skulle behöva tvätta och fudnera lite över packning och så dör inför fredag.. Och de är ju aldrig kul när solen steker.. Men solen kommer väl fram ändå om en stund, känns som den har för vana att gör de nu för tiden.. Men de är ju underbart med sommarväder =)

För övrigt så lyssna ja på P3 här om dagen och min fråga är: Hur kan de sätta en person i radion som pratar finlands-svenska?? låter ju för taskigt tycker ja.. ännu värre i radio när de sitter och maler flera timmar i sträck..



De här programmer orkar ja inte kolla på heller för den delen.. haha

Hole night long!

Igår kväll somnade Lukas vid 20, han slog ihop som en fura.. William ville inte riktigt somna i värmen men runt 21,30 somna han.. Vid 01 hör ja Lukas vara ledsen i sitt rum o ja går in dit, då står han på golvet i mörkret och letar efter nån polisbil?? han håller i två andra leksaker.. Jag tar in honom i vår säng och han fortsätter grina om den där polisbilen och ber mig hämta den, ja säger Nej klockan ät mitt i natten och vi ska sova, efter kanske 20minuters grin somnar han om.. hmm? han gjorde likadant natten till igår, kommer in till oss med massa leksaker i famnen och vägrar släppa de och är allmänt ledsen? ska ha de i sängen när han sover oxå? skumt de där..

Men William sov till 07 imorse utan ett pip.. =D va faktiskt tvungen att gå in o kolla så allt stod rätt till vid 06 imorse för de har aldrig hänt att han sovit så länge.. Men självklart uppskattat av mamma som hade nattpasset =)

William har precis börjat upptäcka att han kan röra vid saker.. ligger i babygymmet och koncentrerar sig som en galning för att få tag i spöket laban gubbarna som hänger där och dinglar.. Jösses vad tiden går fort!!

Today..

Idag drog vi ut på sjön igen vilket va tur för de har ju varit ruskigt varmt idag.. Har vart en tjej här o köpt en av barnvagnarna ja har ute på annons, kanske lite för billigt men skit samma, ville bara bli av med den, står ju bara o tar massa plats.. Så nu är de bara en vagn till som ska bort så har vi bara två vagnar kvar sen.. Dubbelvagnen och en sulky..

För övrigt drar vi till SuomiLand på fredag, finland för er som inte fattar =D Ska bli skönt att bara slappa en hel vecka med en himla massa barnvakter så man kan få både sovmornar och hjälp mest hela tiden =D underbart!
Lukas lär ju tycka de blir lagom kul o åka JÄTTESTORA båten istället för vår lilla plutt om man jämför...




Min familj <3



Älskar er mest av allt! <3 <3 <3

Havet i helgen!

Fredag morgon packade vi in oss med alla grejer i båten och drog ut på sjön, va ute till idag.. Väfret har ju varit kanon och sjukt varmt.. Tur de fläktar lite på sjön =D



En piggelin i båten på vägen ut är friskt och gott =)



Så här skönt tyckte William att de va att komma ut på sjön i ligga i skuggan och få lite vind på sig..



Mys med kusin Rasmus framför brasan på kvällen..



Mysigt att somna framför brasan..



Frukost på berget, smaskens!



Lukas betraktar morbror Fredrik och kusin Rasmus som ska bada, Lukas ville INTE bada, men ja förstår honom, ja doppade mig en gång, burrr va kallt =)



Korvlunch..



När åskskuren kom på besök blev de mys i ruffen, Pippi på rymmen på TV:n fick de bli!



Rasmus och Lukas fiskade med hov, några fiskar fick simma i hinken..



Lukas diskar våra bestick med sjögräs, han är så duktig så =)

Jösses så varmt det var när vi kom hem i eftermiddags, man ville nästan packa om och dra ut med båten igen.. Men vi drog o käka lite mat och sen har vi tagit de lugnt hemma.. Lukas har badat vattenspridare..

Fan va underbart de är med SEMESTER!

Kolmården..

I veckan drog vi till kolmården.. Lukas tyckte de va kanon kul, men varför har de inga giraffer kvar?




En skymt av vargarna fick vi se..



Björnarna tyckte de va varmt, vi oxå =P



William hängdé i bärselen när han va vaken.. Nöjd bebis!



Klappa djuren va kul =)



Glasspaus och mjölkdax =)



En liten sväng i den stora lekparken fick de bli..



Avslutade med en åktur i linbanan som bår runt kolmården, rätt värdelöst tyckte vi.. Banan gick typ utanför så inte mycke djur fick man se..



Fruktstund!

Lyckad dag =)

Döva öron??

Ja säger dessamma som de stod på en blogg ja läser, för ett tag sen.. känns lagom tråkigt att blogga för döva öron.. igår va de ca 60 personer som läste min blogg men INGEN hade en endaste kommentar.. ? finns de ingen som tycker något?? i så fall känns de som ja lika gärna kan låta bli!


SävöKrog!

Igår lämnade vi barnen hos mina föräldrar och drog till SävöKrog och käkade mat med Fredrik och Matilda.. Maten va god och de va himla mysigt.. Skönt att åka båt dit, fast de är ju en bot bort men man njöt ju av lugnet utan några barn ett par timmar =) jag fick ju dessutom köra båten hem eftersom Andreas drack öl =)



Så här fin va Andreas, glömde dessvärre att ta mera kort.. =/ Men de är sååå mysigt där ute! Vi hade en underbar middag där ute =)

Tvättberg..

Jag håller på att beta av världens största tvättberg, vilken är sisådär kul men väldigt skönt när de är klart.. Tur att de inte är så fint väder idag.. Sen har ja rensat ut Williams garderob och plockat undan de han redan växt ut och plockat ner större storlekar från klädlagret i garderoben.. Tur man har alla kläder från Lukas sparade =)



Som ni kanske förstår så är det här inte min tvätt =) lånade bilden från google..

Starten på semestern..

kunde inte blivit bättre! Vi har spenderade första helgen ute på sjön med Andreas bror Fredrik och hans tjej Matilda.. Och vi hade det hur bra som helst! Vi åkte ut vid 18 tiden på fredagskvällen och när vi kom fram grillade vi hamburgare, mums! Sen blev de brasa och mys innan vi somna i båten.. Lördagen började med frukost i båten och sen lite solning på dagen för att sedan börja puttra in mot Trosa hamn.. Ungefär kl 17 va vi framme i Trosa och gick en lite stros-runda längs ån och myste.. Sen gick vi till en rastaurang precis bredvid ån där vi käka middag.. Lukas va hur duktig som helst och William satt o sov i bärselen på mig så de funka kanonbra de =) Hade en riktig mysig kväll sen i gästhamnen där vi satt och åt snacks och drack vin, Lukas låg inne i ruffen och kolla på Pippi på rymmen, helt perfekt med DVD fram i båten! Sen somna han gott och vi va vakna en stund till innan även vi slog ihop.. På söndag morgon gick vi och käka frukost innan vi fick panik i de soliga vädret och drog fort som fasen ut på havet igen.. Skönt när de börja fläkta lite..!! Sen la vi till vid en mysig ö och grillade lite och Andreas och Lukas fiskade, fick några gäddor och några abborrar.. Sen framåt kvällen packade vi ihop och åkte hemåt för maten började ta slut och man sover inte jättebra i båten.. Den är för liten, vi måste köpa större =) Här kommer lite bilder..



Framme första kvällen, inväntar hamburgare..



Gott som tusan va de med Matildas hemgjorda hamburgare!



William myser hos pappa! <3



Brasan är spännande, Lukas hämtade massa pinnar o kastade på..



Nybadad, dax o fiska..



I lekparken i Trosa Hamn..



Lukase (skurt) hade jätteroligt!



Mys i kvällssolen..



Vin och tända ljus fixade stämningen på kvällen =)



Lukas o pappa myser.. =)



Jag och William i ruffen på väg ut från Trosa..



Vi åkte genom ett helt underbart mysigt sund!



Lukas fixar o donar..



På väg hemåt.. Lukas älskar att åka båt och ville egentligen inte alls åka hem..



Han somna sen i ruffen med sin båt som pappa köpt i trosa =)



Och William låg och kuckilura =) Underbara ungar!

Barnen har vart hur snälla som helst och inget har varit jobbigt.. Ja förutom att båten är för liten och jag vill ha en ny nu, =) men de får nog bli till nästa sommar!

SEMESTER!

Idag jobbar Andreas sista dagen innan han ska vara hemma med oss i FEM VECKOR! fy fan så underbart.. Vädret verkar han ju ha tajmat rätt bra måste ja säga.. 30grader hela helgen.. så vi packar väl o drar oss ut på sjön.. fasen så nice!

Om två veckor drar vi över till farmor i finland och slappar i en vecka, UNDERBART!

Annars blir de nog bara dagsutflykter lite hit och dit.. Typ Kålmården och lite sådana saker.. Så de ska verkligen bli skönt.. tråkigt för Lukas bara att vara borta från dagis i fem veckor, han älskar ju verkligen att vara där och busa.. Men då blir de extra kul när han ska tillbaka sen igen..


RSS 2.0