Feberbebis.. igen..

Igår fick den lille feber, varför vet ja inte.. Och han sover sådär, fast ingen mat inte men han vill ha nappen ett par gånger på natten.. Det blir nog bättre när febern sticker.. Känner mig ändå utsövd, fick sova till 07,20.. Skönt!

Idag kommer Emmy med familj hit o leker =) vi hade egentligen tänkt att ta oss till en lekpark men eftersom lillskrutt är sjuk blir vi hemma istället..

Ikväll ska ja på dejt med Ida, Elin och Jessica =) de ser ja verkligen fram emot =) ska bli skönt att bara få tänka på mig själv en liten stund och deusstom få god mat och trevligt sällskap =) mysigt!

Nsäta helg ska vi ut o resa och jag vet inte vart!!!!!!!!!!!!?????

Så småningom..

När vi har fått alla barn vi ska ha =) haha ja vi vill ha iallafall ett till =) så önskar jag mig ett sånt här smycke med namnen på alla barnen =) Andreas namn har ja ju i ringen på fingret =)

Klicka för att stänga fönster
(Bilden lånad från familjesmycken.se)


Hjärtat och kedjan är i 18k guld och kostar 3970:-

Underbart vackert!


Paniken smyger på...

Igår fick vi hem en till lapp om resan vi ska iväg på den 7okt med Andreas jobb.. Vi vet inte vart vi ska utan har fått veta detta: vi ska ta med handduk, badkläder, varm tröja, bra skor, sandaler, kläder för både varma och kyliga dagar & kvällar, ett litet paraply, varsin mössa (ej för tjock).. Sen vet vi att vi ska samlas 11,30 på torsdagen och vi blir hämtade i grupp.. Hmm.. tror att det där med mössan bara är lurendrejeri för att vi inte ska kunna gissa vart vi ska, ja tror de är Malta, möjligtvis Alicante men tror mer på Malta.. Aja, lär inte få veta nått mer innan torsdag när vi kommer till flygplatsen, för vi ska flyga det vet vi oxå..

Mitt finska blod..

Haha ja vilken rolig rubrik =)

Det ja menar är att ikväll så tävlar Elin Blom i Idol, ja ni vet hon finskan =) Ja håller stenhårt på henne! Hon ser ascool ut och hon utstrålar nått som ja gillar.. Dessutom är hon ju finsk oxå =) haha



Hejja Elin!


Hmm..??

Vet inte va som hände på andra halvan av dagen? Familjen hade lunchdejt, eller Lukas sov sig igenom lunchen och William satt och tittade =) i hade jättemysigt!
sen kom vi hem och lillen va lite allmänt grinig så han fick gå o lägga sig.. Sov och vakna och va grinig igen och sov o va grinig och höll på fram till han skulle äta middag.. Vilket han inte vill äta utan skriker som en tok men trägen vinner så till slut fick han i sig maten (va väl för hungrig o ville bara bli mätt omgående).. Till råga på de så under tiden ja försöker ge honom mat lagar ja mat på spisen och får springa fram och tillbaka, telefonen lyckas ringa två gånger, ja tappade passerade tomater på köksgolvet.. Ojojojoj, smacka om att humöret va på topp när Andreas kliver in genom dörren efter jobbet.. Har inte min bästa vecka på månaden heller som grädde på moset, tack så mycket!

Jag tänker nu göra mig en kladdkaka och svulla lite, kanske humöret blir bättre?


En klar, en kvar..



Ena broderiet är klart, nu är de bara en ram som behövs.. =) Jag är nöjd!
Nu är de bara en kvar, sen ska ja lära mig sticka! =)


Älskade barn...





Mina myysgrabbar! Världens finaste <3


SÅ DÄR JA!

Japp, William har sovit hela natten utan att ha velat äta! SUPER! Han har fått nappen kanske 3ggr men va gör de när han somna om direkt? mig gör de inget iallafall.. =) Ja är sååå nöjd.. Och de va ju kul att de funka, har ju bara läst om att de tar tre dar att bryta en vana.. Med Lukas gjorde vi aldrig nått sånt här för han ville inte äta flera gånger per natt.. Men nu får vi hoppas att de håller i sig bara =) Ja känner mig rätt utsövd iallafall, skönt! Gick upp kl 07..


Ser ut att bli en gråtrist måndag.. Ja måste skriva matlista och handla, vika tvätt, SUCK! Lukas ska till dagis och röja gärnet =)

Nu: ge vildingen gröt, sen väcka Lukas =)

Natt nr3..

Jag har ju haft "ledigt" inatt så full koll har ja inte riktigt, och ANdreas kan sova sig igenom en del så vi vet inte exakt hur mycket lillen har skrikit inatt.. Men de har iallafall vart en bra natt.. Tror att han skrek bara en kort stund max en kvart, sen har han sovit.. Så han gör framsteg vilket känns KANON =) snart kanske han sover hela nätterna hela tiden.. Längtar tills dess =)

Håller på och tvättar, har dammsugit och torkat golvena.. Så nu är de fint EN LITEN STUND här hemma.. Men är övertygad om att de är lika stökigt ikväll igen, men så är de ju att ha småbarn..

Trevlig söndag på er!

Natt nr2..

Inatt vaknade inte William förrän kl 03,30 och ville äta, men han fick ingen mat utan fick skrika tills han somna igen vilekt va 1,5timme senare.. kl 05.. Hmm ska bli intressant att se hur de tredje natten blir.. Skönt om han kunde hajja rätt snart att de inte blir nån mat, hur mycket han än skriker.. De återstår o se..

Ikväll blir de tacopaj med philadelphia ost och cremefraiche.. De blir super gott de..

Nu blir de nog ett bad för hela familjen.. sen bara massa myyyyyyyyyyyys! =)


Trött kille..

Verkar som minsta herrn i huset är lite trött idag efter nattens skrikfest.. Han ligger och vilar för tredje gången idag.. Men klart man ska sova om man är trött.. SKa bli intressant och se hur kommande natt blir.. De blir iallafall ingen välling..

Min kära mor ringde förut och ville låna barnen när Lukas slutar dagis.. Absolut! =) De skulle gå på promenad och greja.. Lukas blev tokladdad direkt =) så det lär inte bli svårt att få med honom hem från dagis idag, vilket det brukar vara.. "Du kommer för tidigt mamma, jag har inte lekt färdigt, JAG VILL INTE GÅ HEM" så brukar de låta, och hur bra betyg är inte det egentligen.. Det känns ju verkligen toppen i mammas hjärta..

Jag o ANdreas kommer ta en liten tripp till Nyk o kolla lite grejer när barnen är iväg, mysigt! =) Så är de ju helg oxå, UNDERBART! =)

Operation- "nu är de slut med välling på nätterna!"

Japp igår helt utan att egentligen ha bestämt oss i förväg så trotsaade vi den lille mannens vilja att äta på natten.. Han har ju kommit in i en ond cirkel efter sjukdomen då han åt på nätterna istället för på dagarna.. NU är han typ frisk och äter jättebra på dagarna vilket betyder att nattmålen bara är en idé den lille har för sig.. Men nu får de va slut med de.. Igår kväll trodde han nämligen att han skulle få äta välling strax efter 22, då vi VET att han klarar sig utan mat hela natten.. NEJ de blev ingen välling och de resulterade i 50minuters SKRIK, sen tyst i 10min, sen skrik 20min till.. Sen sov hán till 04 och då tog de bara ca 5min innan han somna om.. Så nu är vi på god väg.. Det brukar ju ta tre dygn att bryta en vana eller va säger man.. Men nu är den värsta natten gjord, nu kan de bara bli bättre.. =) Och könner mig riktigt nöjd över att första natten blev så pass lugn ändå.. Kunde ju ha vart värre..
Mister William sov sen till 07 och ville upp, käkade gröt vid halv åtta.. Där se du lilla vän, du klarar dig hela natten utan mat =)


Nameit.com

Det finns såå himla mycket toksnygga kläder på hemsidan... Det här till William tex:

Mini iso knit

Mini kilo anti fit jeans
Mini storm snowsuit

Den här overallen är ju sjukligt snygg, nu har William äran att få ärva i princip ALLA sina kläder från storebror..
Annars hade det lätt blivit den här overallen till vintern!

De här till Lukas, tex de här:
Kids ebbe sweat
Kids ebbe sweat
Kids sun top
Åhh va mycket fint det finns..  JAG VILL HANDLA JU! =(



Sprutor idag..

Idag har William tagit sin andra vaccination eftersom han hade feber på läkarbesöket.. En spruta i varje ben.. De blev ett kort illvrål men sen gick de över.. Lukas va hemma hos Emmy och lekte under tiden.. Hade han följt med hade ja alrig fått med honom hem från öppna förskolan, och jag fullkomligt h*tar att vara där.. Men han hade jättekul med Emmy istället =D idag har för övrigt Lukas och Emmy gift sig =) Lukas tredde på en ring på Emmys finger, hihi.. Såå söta de där två!

Va på hyllan igår och sprang 5km på bandet.. Gick kanoners.. Skulle kört lite roddmaskin efter men den va upptagen så får bli nästa gång, fick bli att träna mage istället...

Just nu är de Tjorven och Skrållan som går het här hemma =) Den är ju underbart bra =) hellre de än Bamse eller Små Einsteins!

Idag blir de köttgryta på menyn, med ris.. Igår gjorde ja en rätt för första gången, med Thailändsk röd currypasta, oj va de blev starkt.. Även fast ja gick efter receptet (hade kanske i en gnutta mer än de stod haha).. Lukas kunde inte äta det alls, Andreas frusta och hosta om vartannat men annars fick vi oss litegrann =) Idag till lunch gick de bättre, då hade ja en brödbit till =) Till nästa gång vet ja precis hur ja ska göra =D

Mister Knas =)







Lukas rev i våran låda med underkläder.. Haha
Tokiga barn! =)


Mysgrabbar!

Lukas är en himla mysig kille (nästan jämt ;) och han vill gärna kramas och pussas med "lillebor" hela tiden =)
William är alltid med på noterna =) Han blir såå glad när Lukas ägnas sin uppmärksamhet åt honom!







Älskade barn! <3


Brödbrödbrödbrödbröd..

Här bakas de bröd som bara den! Det blir ungefär 120 frallor när de är klart.. Det är bra att fylla upp frysen med =) Lika bra när vädret är tråkigt som fasen..

För övrigt ska ja springa ikväll.. Va på hyllan igår och toksvettades på crosstrainern och cykeln.. Skönt! Idag blir de löpning på jogersö!

Nej nu till ugnen...

Middagstips..

Det här åt vi till middag idag. Biffar av nötfärs med ajvar relish (smak av lök och tomat), vitlök och koriander.. Till de couscous sallad och hemgjord tzatziki..




Hole night long!

Inatt har William sovit hela natten utan mat.. Har dock varit inne och gett honom nappen ett flertal gånger men man får va nöjd att han somnar om omgående.. Så fick han gröt när han vakna vid 08 =) skapligt länge han sov oxå =) så ja är helnöjd.. Ska proppa i honom mat idag med så kanske han inte behöver äta på natten!

Idag ska vi rösta, ta upp båten och äta stek hos mina päron.. Kanske återkommer senare.. hejpa

Lyxmiddag på Studsarvägen..

Idag käkade vi trerätters och Ida kom och myste med oss =) Det här bjöds de på:



Toast Skagen med söderlundsröra..



Potatisstrudel med oxfilé och pepparsås..



Vit chokladmousse med jordgubbssås...

Åhh himmel va gott allting va =)

Mysfredag..

Idag har de varit en skön dag fram tills nu.. Hade gott om tid imorse när Lukas skulle till dagis.. William har ätit lunch beståeende av gröt i och för sig men han har ätit iallafall! =) Jag och Ida tog en promenad till stan och handla lite.. sen hade ja och william myslunch med pappa och Ida... Trevligt som fasen! =) Just nu tar den lille en powernap innan vi ska dra oss mot dagis o hämta Lukas om si så där en halv timme.. år se om han vill följa med hem men om ja nämner att han ska till farfar och Ylva och sova där så lär ja få med honom fort =)

Ikväll har vi allafall bestämt att vi ska gå på bio i Norrköping, Inception blir det.. Innan de blir de restaurangbesök och lite kik på stan om vi hinner.. Barnen lämnar vi runt 16 och de känns så lyxigt att få han en hel kväll bara vi och så sova hela natten utan nån som vill äta och sovmorgon på de =) Underbart!


Pappa och son..



Tokiga pappa kan väl inte ha nappen heller =)

Myyys! =)

Syskonmys..



De värmer i hjärtat coh se hur mycket barnen tycker om varandra =) William älskar när Lukas leker med honom eller bara tittar på honom =)
Och Lukas brukar säga, att han tycker såå mycket om Wimjam =)


Race!

Här äe William och Oskar på gång =) haha



De måste va fotografen som gör att de ser såå himla glada ut ;)


Besiktning och två tänder!

Imorse va ja och besikta vår bil, den gick INTE igenom.. Förra året gick den igenom så fint utan npn anmärkning.. aja de va inte så mycket att klaga på ändå, lamporna till regskylten bak va paj och sen nn låsgrej på dragkroken.. Men vi måste iallafall ombesikta, suck.. ajja bara att boka tid hos nån bilmek!

William har fått två tänder, vilket ja glömt nämna.. Framtänderna i nederkäken.. Lukas fick sina vampyrtänder i överkäken först så ja väntade mig att de skulle komma men icke.. Två små riskorn i nederkäken sitter där så fint! =)

Imorgon..

Vi har fortfarande inte bestämt va vi ska hitta på imorgon kväll när vi är barnlediga =) Kom på nu att Andreas bad mig kolla va de går för filmer på Bio så de kanske ja ska göra så ja har ett svar när han frågar sen =)

För övrigt så åt William bara en gång inatt =) bra där! Men man kan inte va säker på nått så mycket som de ändras hela tiden.. Idag har ja iallafall lyckats få i honom lunch bestående av gröt.. De andra dagarna har han verkligen ratat lunchen och iställer ätit två ggr på natten.. INTE OKEJ! Han v ainte direkt medgörlig när han skulle äta lunch men efter mycket skrik och vel så åt han upp en hel portion iallafall.. SKÖNT!

Snart ska vi dra hem till Emmy och leka lite.. De blir bra de =) vi har inte gjort mycket vettigt idag så Lukas kommer bli riktigt glad när ja avslöjar de typ 5min innan vi ska åka för annars får ja höra tjat tills huvudet sprängs och det vill vi ju inte ;) haha
Sen blir de middag och senare träning.. Yes! Hoppas de går bra, har nämligen börjat hosta? ja trodde ja typ va frisk, nästan iallafall... Barnen tokhostar de oxå, på kvällarna när de ska sova.. Stackarna.. Och alla den där hostmedicinen man får ut, fungerar den ens???!!! Har aldrig märkt nån skillnad när vi använt de på varken Lukas eller nu William..

Info om ansökan om dagisplats..

Jag har nu haft kontakt med Ulla Blåder nere på kommunen här i Oxelösund ang mina funderingar och här är svaret:

Det gick bra att skicka in ansökan nu trots att de är ett år kvar tills dess..

Jag frågade oxå om en kommentar jag fick att syskonförturen bara tillämpas i augusti, och så va de inte.. Hon sa att syskonförturen tillämpas året runt däremot tas det in barn från överflyttningskön bara 1 gång per år dvs. i
aug/sept..

Så där har vi info om hur de ser ut i oxelösunds kommun.. =)


Ljudbang från Gripen..

Skaket va alltså från ett Gripenplan som testkördes över östersjön här utanför, de blev nån sorts ljudbang.. Sjukt som fasen va de iallafall...


Big Bang?

Idag vid lunchtid, strax innan 13 började vårt hus o skaka, rutor och golv och allt vibrerade?? va fasen va de för nått? Har ni oxå känt de? Är de nån som vet va de kom ifrån?

Dagisplats?

Undra om man ska va ute i GOD TID och skicka in ansökan om dagisplats till William eftersom vi vet när de är dax att börja.. Och de MÅSTE ju bara ordna så man får samma dagis som Lukas.. Hur svårt kan de va egentligen? De får ju säga nej till ett annat barn som inte har syskon på samma ställe.. Men i den här kommunen verkar de inte som de lägger ner speciellt mycekt tid för att försöka ordna saker och ting till bästa för barn och föräldrar.. Men som sagt söker vi nu, och han ska börja i september -11 så får de faktiskt se till att lösa så vi får på Peterslund! 

För övrigt så har William börjat sova så jäkla korta middagssovningar.. bara 30min.. Man hinner ju knappt andas två minuter innan han är på gång igen.. Men men.. Idag kommer Lukas behöva sova middag iallafall.. Han skulle promt upp kl 07 även fast han va jättetrött, fattar inte mig på honom riktigt..

Natten har vart okej, ätit två gånger men somnat om direkt sen.. skönt för mig! och honom med förstås!


Friday babyyyyy!!!

Åh yeeaaas!! På fredag blir de myyys på hög nivå.. Lukas ska nämligen sova hos farfar och Ylva och William ska sova hos mormor o morfar så jag och Andreas ska bara rå om varandra en hel kväll =) Undrar va vi ska göra? kanske gå på bio coh restaurang? vi får se.. Känns lyxigt som tusan iallafall! =)

Kom just på att idag ska jag ner till hudhälsan på ansiktsbehandling.. Vilket jäkla tur ja kom på det! hade vart snyggt om ja glömde de.. Men nu kom ja ihåg och de ska bli intressant för ja har aldrig gått på ansiktbehandling.. Fick ju present kort från jobbet när ja va utlånad till extern logistik när ja va gravid.. Så de ska ja anväda upp nu! =) nice!

För övrigt blir de lax på saltbädd idag... Mmmm.. de va länge sen.. Med potatis och kall räk/rom sås.. Gott!

Känns kanon i kroppen efter träningspasset igår.. Trodde ja skulle va mer slut men hade tydligen lite ork kvar i kroppen trots förkylning och uppehåll på nästan två veckor.. Undra om ja ska försöka springa en runda idag? men andreas ska träna idag, för han hann inte med de igår när ja va borta.. Aja de visar om ja får lite tid över eller ej..


Idag blir de träning!

Ja nu får de va bra med den här förkylningen, idag blir de träning =) nice!

För tillfället lagas de mat, kycklinggryta på grillad kyckling och ris.. William sover, skönt för honom, han är inte helt gundra för han vill inte riktigt äta men han är på bättringsvägen vilket är huvudsaken! =)

Lagom mysigt väder för övrigt.. Tokregn mest hela tiden.. De är mysigt tycker ja =) bara man slipper bli blöt.. haha

Spisen kallar..

Äntligen!

Har fått sova lite mer inatt.. SÅ SKÖNT! visserligen åt lillen två gånger men han somna om direkt och sov till 08.. Han käkade ju bara två mål mat igår så förstår att han va hungrig.. Men bara att få sova mellan gångerna han åt va underbart!


Välkommen!













Fint va!? =)


Skitnätterna fortsätter..

Som tur va fick ja sova inatt.. Eller sova o sova, men iallafall slippa gå upp när william skrek.. vilket va ETT ANTAL GÅNGER! ungefär som natten innan, vakna en gång i timmen.. Men men han är ju sjuk så hoppas VERKLIGEN att de är nått som går över när grabben frisknar till! Det är ju synd om honom, han skriker ju av en anledning, de jobbigaste är att inte veta varför...

Just nu sover barnen.. Lukas somna sent igår, typ 21,30 och ändå vill han gå upp runt sju? förstår inte riktigt varför, men men.. Andreas är i källaren och grejar.. Man se mer och mer hur mycket yta vi egentligen går minste om för varje dag som inte källaren är bebolig.. Är ju lika stort som övervåningen, de vill säga 112kvadratmeter.. ska bli helt UNDERBART när man kan gå ner för en trapp, till en riktig tvättstuga, och en relaxavdelning med bastu oc jacuzzi och allt sånt där.. Ett stort lek/hobbyrum som barnen kan röja runt i hur mycket som helst! VILKEN LYCKA!

ska nog smita ner o ta nån bild o visa hur de ser ut för tillfället =) de kommer bli en ruskig förvandling.. SÅ SPÄNNANDE!

Märker för övrigt att H på tangentbordet fungerar kasst, så är de nån bokstav som uteblir i mina texter så är de förmodligen den, och ja orkar inte glo igenom allt hela tiden så då vet ni varför =) (onödigt vetande, ELLER) haha

Räkor och vin!

Har precis slumrat lite middag, skönt.. Inte för ja känner mig så mycket piggare men om ja ska orka mysa ikväll så va de nog nödvändigt... William sover, dra på trisso! Lukas slog ihop oxå i en alldeles för sen middagssovning men gick inte att hejda så han får vila en liten stund.. Andreas är i källaren och sågar ner den påbörjade trappen som satt där.. låter som han kommer upp genom golvet snart, men de får vi hoppas han låter bli..

Jag och Andreas lämnade barnen hos mina päron förut och åkte till ica och köpte lite färska räkor, aioli, bröd, ost och kex, och så hade vi köpt vin lite tidigare.. Så ikväll blir de en himla massa mys =) nice!!

För övrigt har ja tvättat all vår tvätt så ar lite att vika.. fy faaaaaan säger ja.. Tvätta må va tråkigt men hur kul är de egentligen och vika allt?



Ha en mysig lördag allihopa!


Skjut mig, eller nått!

Okej igår va vi hos doktorn oc vi fick lite medicin och grejer så då tänkte man ju att de här kommer bli bättre o bättre.. SKULLE INTE TRO DE! Igår somna han vid 20, vakna första gången strax innan 22 och ville inte ta nappen, ville bara vara missnöjd! När han väl somna om så vakna han igen strax innan 00 och de sluta med att han fick i sig en flaska mat iallafall.. Bra tänkte ja, nu sover han till imorgon bitti.. NEHE DU! kl 01,40 vakna han igen och va missnöjd.. så höll de på ungefär en gång i timmen till kl 06,15 då han promt skulle kliva upp.. hmm.. behöver ja skriva att ja är helt totalt mongo i huvudet idag!!!!!!

jaha nu skriker han igen....................................

Fredagskväll...

Ja de blev pizza på menyn idag, smaskens! Hyrde en film på ica oxå så de blir de ikväll.. Efter idol som tydligen va idag oxå.. =) trevlisch!

UNDERBARA HELG! vi ska röja ur källaren, såga isär och plocka ut oljetanken som står där nere.. Sen är de bara fritt fram för den som vill gjuta lite golv och greja =D

Klippa alla tujjer runt huset.. de blir kanonbra de! alltså ansa de lite bara..

nej nu intar vi mysposition!

Välkommen helg!

Underbart med fredag! Här ska mysas! =) och de bästa är att ja slipper laga mat, för fredagar står det hämtmat på vår matsedel =) undra va vi ska beställa?

kanske en flottig pizza?


el kebab?


el hamburgare?


gott kommer de bli iallafall =)



Hotell bokat!

Nu har vi bokat våra fyra första nätter i Thailand.. Kommer bli kanon! =)

Här kan ni hitta mer info o bilder för den intresserade:

http://www.sawadee.com/hotel/phuket/sugarpalmkaron/


Farbror doktorn nästa...

Efter en övervägning med Ulla på bvc kom vi fram till att de är lika bra att en doktor får kolla på William.. Han har fortfarande feber och an har MASSA slem i halsen, låter som han knappt kan andas.. Hoppas de kan hjälpa honom på nå vis.. Tycker så synd om stackarn!



Så här glad vill vi ha vå bebis! =)


Förmiddan..

Jessica och Sam kom hit i förmiddas och dejtade mig och William (Lukas va på dagis).. Verkligen jättemysigt.. Jag bjöd på kycklingsallad vilket blev ganska bra eftersom de visa sig att Jessica hade födelsedag idag! =) Grattis till henne! =) William och Sam verkade förstå varandra bra, de hade en konversation vilket lät riktigt kul.. Ja kan tyvärr inte återberätta hur de lät och ja kan inte översätta språket.. ;) men men..

Lukas följde med farmor hem en sväng och ja tar hand om febrig bebis.. William har fått feber, vet inte om de beror på förkylningen el om de är nått annat på g, men han är lite lagom missnöjd mest hela tiden.. Nätterna är värst just nu, fy faaaaan! Hoppas de går över snabbt!

William va nere på fem-månaderskontrollen idag, men fick inget spruta pga febern men annars va de okej.. Doktorn hörde på hjärtat och lungerna att han hade feber, hjärtat klappade lite snabbt och de rassla i lungorna, men de va inte farligt.. skönt!

Skönt väder idag för övrigt!

Motivation..

Jag har lust med så mycket just nu! JAg har lust ATT TRÄNA, vilket går skit eftersom ja är förkyld, SKIT! Känns som ja kommer få börja om sen igen och de är så tråkigt när man känner att man har kondition och de liksom går lätt att ta sig runt två varv på jogersö.. Men nu blir de uppehåll på över en vecka och de är inte bra! SUCK! Men va ska man göra.. De är bara i köra hårt när de är dax igen.. Orkar inte vänta längre, men vill ju inte bli värre heller så får hålla mig ett tag till..

Sen vill ja sy massa saker.. Jag håller på med broderi just nu, sen har ja ett till som ja måste göra.. Sen vill ja verkligen lära mig sticka typ tröjor o grejer till barnen! Så de ska ja försöka ta i tu med! Sen måste ja ha en till åkpåse till vagnen.. Har ju en men nu har ja ju helt plötsligt två barn ;) så då tänkte ja att ja ska sy en till, liknande den ja har.. Borde inte vara så svårt tycker ja.. Men då måste ja hitta nå form av ulltyg, eller va de är inuti den andra ja har.. Aja får åka in o glo lite i tygaffärerna.. Har fått sug att sy käder till ungarna oxå, så kanske ska kolla lite tyg till de med i så fall.. Men men som sagt så kör vi operation TOKSPARA här så, så himla mycket kan ja inte handla..



IDOL..

Fasen så underbart att Idol har börjat igen, ja satt klistrad framför tv:n igår.. Men är de bara jag eller har de tagit med mindre kassa människor, alltså i tv:n? annars brukar de ju va massa, men igår tyckte ja att de flesta va duktgia och fick sin biljett.. aja..

Halv åtta hos mig har oxå börjat.. yes! Nu är mina kvällar i soffan räddade! =)

Nu dax att fixa iordning oss och åka mot dagis om en stund..

Feberbebis..

Igår fick William feber helt plötsligt.. Så har han strulat massa med maten senaste dagarna.. Undrar om de är tänder på gång? JObbigt är det iallafall för alla.. William kan inte sova är gnällig och trött.. Och vi andra får lyssna på skrikande bebis hela natten och själva inte sova.. suck! hoppas de går fort över!

Idag vankas de dejt med Jessica och Sam, de ser vi mycket fram emot! Lukas ska till dagis ÄNTLIGEN, de va stängt i måndags och både han och jag klättrar på väggarna när han inte får leka av sig..

Sen har vi tid på BVC för femånaderskontrollen.. Ja för William fyller ju 5 månader idag! egentligen ska han få spruta men vet inte hur de blir nu om han har feber.. Men de visar sig när vi är där..  Kan va bra att en doktor kolla lite på honom nu när han är så tokförkyld oxå, känns skönt i mammas hjärta..


Skit natt oxå..

Jaha efter skitdagen igår fortsatte det med en kass natt.. ÅÅÅÅHHHHHHHH!! William vakna första gången strax efter 23, jag hade sovit i kanske 30min.. Gallskrik och han va tydligen HUNGRIG??? Hur fan de kan va möjligt, ananrs äter han ju iallafall inte innan 02.. Men men.. mat fick han och somna om.. Så vakna han igen vid 03,30 och ja proppa nappen ett par gånger, även då slutar de i gallskrik, och HUNGRIG IGEN?????? aja mat fick han och sov tilll nästan halv åtta iaf... Men varför inte bara sova istället??? Ja blir så trött!

Till råga på allt har min smarta smabo tagit bilen till jobbet även fast ja sa att ja sa till honom igår måste ha bilen idag.. Ska luncha med hans mor och sen hade vi tänkt åka hem till Emmy på eftermiddan.. Men får helt enkelt bli så att vi skippar leket på eftermiddan och så får Andreas mor hämta oss här.. suck! Punkan på vagnen gick ju inte o laga heller så måste köpa ny slang.. SUCK DÄR OXÅ! KOmmer liksom ingenstans utan vagn el bil.........

Får hoppas dagen blir bättre än gårdagen och natten iallafall!!!!!!

Nu frukost!

Sprängladdning..

Mitt huvud vill sprängas efter dagens skrik, gnäll och oglada barn.. Jag säger upp mig för dagen!


Fy f***n........

Lagom jobbig förmidda kan jag meddela.. Emmy med familj har vart här och lekt och det va förstås inte jobbigt utan bara kul och skönt att Lukas fick leka av sig lite.. Synd bara att han va trött och gnällig.. Så har William vart skum på förmiddan, ätit jättekonstigt, typ inte alls.. fick precis i honom en flaska så nu hoppas ja han ska sova en stund.. Båda barnen sover och ja pustar ut en stund..

Helgen förbi..

Jaha då va de måndag igen, helgen bara flög förbi! Kändes som vi har fått massor gjort men vet i fasen om de är så riktigt.. Vi har iallafall lagat punkan på vagnen, vilket va jäkligt nödvändigt! Så har vi skrivit matlista och handlat för veckan.. Dessutom har vi haft en byggnisse här o kollat på vår källare, så nu har vi gjort en platritning på våran källare, vilket känns jäkligt spännande måste ja säga.. Så nu väntar vi på offert, hoppas de går fort o få den! =)

Förkylningen håller i sig i hela familjen.. Barnen hostar som tokar och ja och Andreas är lite snroiga.. Skit att man inte kan träna, men snart är ja igång igen.. Har väldans lust och springa men går avvakta nån/några dar till..

Nej nu blir de snart frukost..

Vinter-outfit!

Vi drog till Norrköping o kolla vinterkläder.. Och vi hitta kanonfina på Lindex.. Sart och turkost.. Så allt gick i svart o turkost! =) Mössan är från NameIt..



Tillsammans kosta allt de här 1074:- Det är inte farligt!

Såååå fint! =)


Risgröt el havregröt?

Ni med småbarn, va använder/använde ni för sorts gröt? Ris eller havre? När Lukas va liten använde ja bara havre till honom.. Nu har ja köpt både havre och ris, men eftersom jag är så inbiten i havren tyckte ja risgröten verka lite sådär.. va har ni använt o va har barnen tyckt om?

Ris. (eller är det myrägg?) USCH! 

Limma pärlplatta????

Lukas och jag pärlade ett jättefint hjärta härmdagen så skulle ja limma de som ja kommer ihåg att man gjorde när man va liten så man kunde spara den där.. Men de gick inte speciellt bra kan jag meddela! Först och främst va de ju i princip omöjligt att få på limmer utan att ta bort alla pärlorna, va ska man ha för lim? hur breder man ut de över hela figuren utan att pärlorna lossnar? Så skulle ja iallafall försöka få bort de ja hade lyckats få lim på, lycka till! Jag trodde liksom att man kunde ta i ena kanten så följde hela figuren med, men icke! Utan de lossnar typ två och två pärlot åt gången.. Helt omöjligt att få bort!

Nått proffs som kan dela med sig om tips? =D


Lördagsmorgon..

Natten har vart helt okej.. William vakna första gången vid halv fem imorse och käkade (vilket är onödigt eftersom han har visat att han kan sova nästan till halv åtta utan mat) men han somna om direkt vilket är huvudsaken.. Sen vakna han kl 6 och ville ha nappen.. spotta ut den tre gånger och varje gång hade jag redan hunnit tillbaka till min säng och mitt uppvärmda täcke, men han somna om sen iallafall vilket va huvusdaken där med =) sen vakna Lukas strax efter sju så då va de bara o kliva upp iallafall.. Och William vakna strax efter.. Men ja somna rätt tidigt igår, tror klockan va runt 22 nånstans, låg i Andreas knä och myste somna =) Så ja känner mig pigg, till skillnad från igår morse när ja knappt kunde ha ögonen öppna!

Håller på o läser om folk som köper vinterkläder till sina barn, att man måste göra de nu innan de tar slut.. Är de så el? va fasen! känns ju tidigt att man MÅSTE handla vinterkläder i början av september för att man ska få några.. Lukas måste för övrigt ha en ny overall, han hade en såååå fin förra året och de är så syns att han inte kan ha den längre, men som tur är kan ju William använda allt som Lukas växer ur =)


Trööööött!

Har gett William nappen ungefär 8grr i natt.. dessutom åt han klockan 01,40! Men blir ju trött.. Om inte annat så är jag RIKTIGT trött nu eftersom lillgrabben promt skulle ur sängen 06,15 oxå! suuuuck! Hoppas de beror på förkylningen så han inte har andra idéer för sig!

Känns som de här skulle kunna hända mig idag:



Varför ska barn vakna så tidigt på mornarna? William somnar runt 20 på kvällarna, då tycker man att han borde sova utan problem till ca 08...? Men icke!


Yes please!



Den här tröjan gillar ja massor.. Synd att vi kör operation TOKSPARA här i huset eftersom vi åker till paradiset i vinter, men de är det värt! =)

Försöker för övrigt att hitta ett stickmönster till nått liknande så kan ja lära mig sticka efter mönster, men de va inte lätt o hitta, men ja letar vidare!


Familjen förkyld!

Nu har även jag och Andreas blivit förkylda så vi kör hela familjen på samma gång, är väl lika bra i och för sig.. Så jäkla tråkigt när man kommit igång med löpningen och kommit igång på hyllan, men de är bara o komma igen när kroppen repat sig tillräckligt! Blir alltså ingen sväng till hyllan idag, suck! Men sprang ju 5km igår iallafall, vilket förmodligen utlöste förkylningen, men som sagt lika bra att de bryter ut så man kan bli frisk så fort som möjligt!


Resa nånstans..

Det slog mig just att det bara är ca 5 veckor kvar tills vi ska ut och resa, jag och Andreas.. Andreas jobb bjuder på resa nånstans, vi vet inte var? Men de ska bli riktigt msyigt iallafall! Lukas och William ska vara hos mormor och morfar i fyra dagar, HUR SKA JAG KLARA MIG UTAN MINA BARN I 4DAGAR?? Men jag vet att de kommer bli skönt och avkopplande för mig och Andreas att bara ägna oss åt varandra i några dagar.. =) Undra vart vi ska åka nånstans?

RSS 2.0