Fy fan vilken dag..

Båda barnen hade en dålig dag.. Lukas är väl inte helt frisk än, inge feber men allmänt GRINIG och GNÄLLIG.. Man blir ju tokig.. Sen den lilla rackarn ville inte sova.. Utan sov typ 10min och sen skrika, ungefär från 11,30 till 16,30.. hmmmmmm!

Mitt huvud är TOTALT SLUT!

over and out..


Soliga söndag..

Inatt fick jag sova för de va Andreas matar-natt.. Fick dessutom sovmorgon till 09, åh va skönt! Sen en mysfrukost på de.. Lukas va mycket piggare idag, skönt! Vi gick ut på en promenad till båt o motor och tillbaka.. Sen gjorde jag lasagne för första gången, blev riktigt gott faktiskt, ja är ju lite anti pasta.. Efter maten drog ja till Jysk o köpte en svart rullgardin till Lukas rum.. När ja kom hem åkte vi en sväng med båten men de va lite kallt..

Lukas är som sagt piggare idag, ingen feber, men har sovit middag i ca tre timmar i är allmänt grinig.. Så frisk är han inte.. Blir inge dagis för honom imorgon heller..

Nja..

Natten va sådär måste ja säa.. William åt en gång vilket är helt okej men Lukas vakna ett par gånger i feberyran.. Halv tre åt William.. Vid halv fyra kräktes Lukas och de va bara att ta in ungen i duschen o bädda om i sängen.. Sova en stund.. Vid 06 ville William äta igen.. Sen sova till 08 då Lukas ville upp..

Lukas har vart helt däckad hela förmiddan, sovit på soffan och yrat till o från.. Vart pigg en stund efter lunch men nu bärjar han säcka ihop igen.. stackarn..

Ja har storhandlat, sprungit och nu är pizzan i ugnen.. och ikväll blir de massa snacks eftersom att igår va vi sugna på allt.. idag har ja köpt allt =) då är man väl inte sugen på nått istället..  =)

Nu är de dax för myyysss..

Premiärtur..

Har kört första åkturen med nya vagnen idag.. Lukas tyckte de va kanon =) o vi med.. Hel nöjda! Den minsta grabben sov halva resan och skrek sig hela vägen hem.. aja de va inte vagnens fel utan lite hungrig som vanligt på kvällarna =)

Nu har Lukas somnat på soffan helt utslagen.. varm som sjutton, vet inte hur varm han är för han vägrar ta tempen, även under armen?? men men.. han sover gott iallafall och den minsta har lite skrikmaraton som vanligt på kvällarna de med.. haha men förr eller senare får väl även vi en lugn kväll, kanske?

Hur kommer det sig att när man köpt godis till kvällsmyset så är man sugen på allt annat, chips, nötter och så? och de spelar ju ingen roll va man köper, man är alltid sugen på nått annat? eller ja är så iallafall..


Hela natten.. weiiii!

Inatt va William en exemplarisk lite bebis =) han sov hela natten utan mat.. För man får ju inte kalla vid fem på morgonen för natt.. Så käka han lite vid fem och somna om.. UNDERBART! Hoppas han kan fortsätta så nu! =) men sån tur har man väl inte..

Undra va man ska hitta på hela dagen då?

Sjukling..

Igår helt plötsligt på kvällen fick Lukas feber.. Han lekte som vanligt hela dagen.. Precis innan vi åkte till Jessica, Erik och Sam blev han väldigt trött.. Sen när vi kommit hem blev han het som tusan och han fick feber.. Somna nästan direkt i sin säng.. Hoppas VERKLIGEN att han inte smitta ner Sam igår.. Hade vi förstått att de va feber på gång hade vi ju aldrig åkt dit! Men han satt ju mest i pappas knä så får hoppas de lilla klara sig!

För övrigt så va lilla Sam sååå söt! Vi jämförde med William som hunnit bli 7 veckor.. De va en SKAPLIG skillnad kan man säga =) han såg ut som en JÄTTE-bebis.. Men Sam kommer nog ifatt med tiden.. =) Jättegrattis igen till er alla tre!

Igår hämtade ja syskonvagnen som ja köpt (el ja har inte betlat den än haha) av Gralbergs.. Tror ja kommer bli supernöjd.. ska bara tvätta av tyget lite så är de bara o köra sen.. Tack ska ni ha =) ja har verkligen saknat en vagn som ja kan ta med båda barnen i.. så nu har ja den! =)

Lukas är alltså hemma från dagis idag.. Fick använda febertermometern som man har under armen och den visa 37,5.. Så de är ju inte så farligt.. Han leket lite men är väldigt slö.. Hoppas de går över fort!


mys..

har en sovande bebis på min axel =) mysunge! men han har bökat en stund här först.. allmänt missnöjd som vanligt på kvällarna.. skrikig o arg.. så va lukas oxå upp till ca 3mån så ja är inte förvånad eftersom i princip allt annat är precis som med lukas.. känns nästan som en repris för de är  så likt allting.. men ja tror den här grabben kommer bli vildare än lukas.. me tanke på hur han höll på att ta sig ut genom min mage.. haha aja vi får se hur de blir =)

nehe en dusch så här efter löparrunda skulle inte sitta fel, o en kvällsmacka.. ja så får de bli! hej hopp

Möööör...

Har precis kommit hem från dagens löp-pass på jogersö.. Mina ben är helt möra känner ja nu.. Men de är ju positivt.. =) är ju rätt kass på att strecha men har läst nånstans att de inte är så noga när man bara springer =) haha

Idag har ja vart i stan och köpt kalsonger till Lukas, så nu får vi se hur de ska gå med pottan och blöjor och allt.. några kalsonger va lite för stora så de liksom åker ner, fast alla hade samma storlek.. konstigt.. aja..

Köpte dessutom en (två) liten present till nyfödda Sam som vi ska hälsa på imorgon, är sååå nyfiken =)


Vika tvätt...

Nu måte jag ta tag i att vika tvätt.. Finns de nått tråkigare? skulle inte tro det faktiskt..... suck

Löparpass..

I lördags va jag och sprang för första gången på typ ett år.. Kändes rätt okej faktiskt.. Va ju väldigt jobbigt men de va ju rätt så väntat ;) nej men hoppas ja kan komma igång med löpningen ordentligt ogen nu! Jag brukar ju ALLTID bli tokförkyld när ja försöker komma igång efter ett långt uppehåll.. Så de är ju bara att vänta sig det den här gången oxå! vi får se helt enkelt..



Ungefär så här kände ja mig =) HAHA



Kommer Lukas från Stockholm???

Jag vet inte om det är nått de kör med på dagis men Lukas säger é till ä..

Mamma vart É du? Vart É den nånstans? Vart tog den vÉgen? haha de låter jätteroligt!

Mysväder!

Oj vilket mysväder vi har idag.. Rätt skönt känns de faktiskt.. Men gissar att Lukas kommer klättra på väggarna snart.. Men efter lunch drar vi till familjen Lilja så då får han leka av sig ordentligt! skönt!

För övrigt fick ja tillbaka in telefon som ja hade haft på lagning, igår.. Telegonen va utbytt, alltså fick ja en helt ny telefon.. fasen så skönt tänkte jag.. Men de verkar ju som det alltid ska vara nått krångel med telefonerna.. Den visar nämligen ingen täckning?!?!?! pcuko telefon.. Den ska va helt ny liksom.. så ja har fortfarande reservmobilen för den nya bara krånglar.. Men ha fått några tips om att kolla nån inställning så ska väl testa det, men tvivlar på att de är de.. Skit grejer!!!

Igår bakade jag bröd i massor.. Skönt att få det gjort! nu är frysen fylld igen.. Sen kom Ida igår och vi tog en promenad ner på stan och sen hem igen och käkade lunch.. Sen gick vi och hämtade Lukas på dagis..

Vi åkte förresten och köpte en ny dammsugare igår.. Har typ behövt göra de en halvår men har kört med vår gamla ruttna hög ändå.. Men nu så! En elektrolux ultrasilence för endast 1490:- på elgiganten TIPS för er som behöver en ny.. När vi kolla på en sån för några månader sen kosta den typ 2300:- och den fungerar kanon.. Världens sug och den är verkligen tyst.. Men då måste ja avslöja att vå gamla lät typ som jordbävning så det är ju de ja jämför med =) haha

ZUS3980P


This one!



Morrn..

Somnade vid 21 igår.. Vilket va tur då lillen va lite bökig inatt.. Åt typ tre gånger och ville inte riktigt somna om.. Men men, får va glad så länge man slippper sitta vaken i timmar när man är så trött.. Uppstigning vid halv sju kändes helt OK då ja va typ utsövd iallafall..

Blir visst frukost med Andreas på Ica när ja lämnat Lukas på dagis strax innan 09.. sen kanske man ska tillbringa lite tid ute i solen om de förblir fint väder.. Om lillgrabben tänker sova, men de kan man aldrig vara säker på..

Skulle behöva baka bröd igen oxå.. Men de får bli ett projekt när de regnar ute..

Påfyllning..

Man kanske skulle skaffa sig en spargris, det verkar vara en lönsam grej =) Både mormor o Anna ko m med mera småpengar till Lukas idag.. Den är redan halv full.. undra va han ska köpa för kul för pengarna sen?

Solen har visst tagit på mig idag.. lite (läs mycket) röd på axlarna är jag..

Om vädret blir skit i helgen ska vi fixa Lukas rum har vi bestämt idag! det ska verkligen bli skönt för nu står bara en jäkla massa grejer o ockuperar rummet helt i onödan.. jättefint renoverat är rummet så de blir kul o få lite ordning där inne =)

inom kort kommer ävem bild på soffan som ja lovat..


Just nu..



Live-bild från vår altan =) William sover gott!

Today..

Underbart väder idag! Har spendeart förmiddagen hos familjen Lilja där barnen toklekt som vanligt.. Himla kul att iaktta deras lek och studera hur de diskuterar om saker.. =) söta barn!
Sen blev de lunchdejt, hela familjen på Delfi.. Den minsta i familjen valde dock att inte sova utan skrika sig igenom lunhen vilket relusterade i en inte speciellt avslappnad lunch för varken oss eller de andra på restaurangen =) haha

Hade planerat att Lukas inte skulle sova middag utan bara vila lite i saccosäcken framför Tv:n.. Ja ni kan ju gissa hur de gick? han somna förstås.. men väckte honom efter ca en halvtimme så ska se hur de går med nattningen ikväll..

William ligger för närvarande och sover på ett täcke ute på altan.. Inget dög så Andreas gick ut o la sig med honom där och vips så somna han.. ja så varm som han är hela tiden tycker nog de är underbart att ligga ute i vindpustarna och sova =)

Andreas och Lukas är iväg och slänger skräp och ja ska förbereda maten.. De stod spagetti och köttfärssås på matlistan men vi ändra till grillning =) underbart väde roch usch va tråkigt med pasta och köttfärs!

Kan för  övrigt meddela att det känns som jag har blåmärken över hela ryggen efter massagen igår.. då vet man att de gjorde nytta iallafall =)


Vrålåket!



Här poserar Lukas med nya cykeln =) han äe lagom nöjd! cyklar heeeela tiden och han är JÄTTEduktig!


Sova middag??

Funderar på att börja skippa middagssovningen för Lukas.. Han är tok bökig att få att somna på kvällen.. Ikväll fick ja sitta en timme inne hos honom innan han somna.. Samtidigt som ja hade den lilla grabben över armen för att få honom nöjd (Andreas va o träna).. Så en timme senare kunde ja gå ut i vardagsrummet igen och inta soffan..  Kanske ska testa imorgon att inte låta honom sova? Men hur blir de på dagis? Kanske han behöver sova en stund då? Eller ja vet inte.. Hmm tål att tänkas på..


Spara i grisen..

Lukas följe igår med morbror Fredrik o Anna till stan en sväng och fick då en spargris som han gärna ville fylla omgående =) Anna sponsrade med några kronor sen ringde Lukas till mormor och berättade att han faktiskt fått en spargris och behövde småpengar =)


Ser inte riktigt ut så här dock, men den är blå och så står det Min Spargris på..

Så den som har några slantar över så finns de plats i Lukas spargris =)


Dax att slappna av!

Idag kl 17 har jag tid för massage.. =) underbart.. har inte varit på massage sen vi va i thailand februari 09 så de är välbehövligt kan jag säga =) sen hjälpte jag till när Andreas renovera mina föräldrars vardagsrum, med att måla balkar i taket och det var INTE skönt i axlarna kan ja säga.. fick tokont i axlarna dagen efter och känner att de kommer sitta fint med lite uppmjukning..

Va för övrigt inne på Intersports lagerrensning idag, de har ju varit påfyllning i några dagar där.. Och jag hitta en snygg Niketröja till mig för 80kr.. de kände ja att ja hade råd med även fast kontot står på noll =P haha
så slog jag till på 5st T-shirts som Andreas kan ha på jobbet, 20kr styck.. Lagom pris tycker jag..



 Sååå skönt de ska bli!


HÄXA HAHAHA

Häromdagen fick Lukas en tjugolapp av plastfarmor.. Han studerade tjugolappet en stund innan han säger: En häxa! haha han tycker tydligen att Selma Lagerlöf ser ut som en häxa =)




       



Häxa?                                                      Selma?




 


The sun i shining and the sky is blue..

Imorse kl 09 drog vi hem till Lukas favoritkompis Emmy (med familj) och Lukas och Emmy har toklekt med allt.. Fiska i en vattenpöl med pinnar, lekt i sandlådan och hoppat studsmatta.. William och Oskar sov och ja o Maria satt och titta på barnen och babbla som bara den.. Strax efter elva va vi tvungna att åka hem så Lukas fick äta lite och sen sova innnan tiden på BVC kl 13,15 som för övrigt är en kass tid när Lukas är hemma.. Willisam har första läkarbesöket idag och de ska bli intressant o se hur han gått upp i vikt, knubbisen =)


Grattis!

Grratulerar Jessica och Erik som igår kl 17,51  blev föräldrar till Sam! Åh va roligt o stooort grattis till er och den lille! =)


Barnen..

Samma man bakom kameran? =)




Lukas för ca två år sen. =)



William häromdagen.. Man ser att Lukas hade lite mer hår och mörkare än William..

Mina älskade små grabbar! =)

Knubbis =)



William sitter i soffan.. Lite lagom knubbig sådär =)


Sleepy heads..



Kolla on Lukas sköna stil när han sover.. Det kan man kalla avslappnad.. =)



William är oxå rätt avslappnad i soffhörnet =)
vi alla älskar vår nya soffa..



Shopping shopping..

Idag har det verkligen varit FULL RULLE.. Sov hemma hos mina förädrar inatt, de va i Tyskland och Andreas höll på att tapetsera om hemma hos dem igår kväll.. Så sov vi där för att börja städa på morgonen idag.. Fixk en sovmorgon som aldrig förr, 08,30 vakna Lukas.. Och William åt några gånger under natten men somna om på en gång.. Så skulle mina föräldrar landa vid 11 i Nyk så de blev att tokstäda när vi vakna.. Va precis att vi hann bli färdiga innan de kom hem.. och då hade vi inte hunnit äta frukost eller nått.. Så de blev en kombinerad fruksot/lucnh vid 12.. Sen fick vi en liten lugn stund innan vi drog mot Sthlm...

Började med Biltema där vi köpte en cykel till Lukas, ett extra batteri till båten och en vattenkokare.. Sen drog vi till en båtaffär och handla lite till båten, några sittdynor, lite annat smått o gott.. Vidare till Jula där vi köpte nått mer till båten.. Sen till IKEA, där blev de en ny dörrmatta och några filtar till båten.. Haha mycket till båten..

När vi kom hem va de bara o bygga ihop Lukas cykel snabbt som ögat och han har cyklat tills typ nyss då han blev så trött så han nästan stupa.. Nu sover han gott! =)

Hitta inte kameran men imorrn kommer bilder på Lukas när han tokcyklar!

Nått sånt här..



Den här va fin 995kr..
Barncyklar 12"
Den här va billig 595ke på Jula..

Aja vi får se va vi hittar.. Får hoppas de är öppet imorgon!


Mysväder..

Riktigt mysväder idag.. Jag och småkillarna ligger i vår NYA SOFFA och tittat på barnen i bullerbyn på tv.. =) mysigt värre.. Pappan i familjen är hos mina föräldrar och renoverar deras vardagsrum.. Han är så duktig så..
Jag va där och hjälpte till igår.. Jag målade balkar i taket och målade fönster.. Oj oj oj vad min axlar inte är vana vid såna uppgifter.. Är helt slut i axlarna..

Inatt har jag haft en kanonbra natt.. William åt en gång kl 04 och sov sen till 07.. så de va verkligen bra! kan nästan känna mig utsövd =)

Imorgon ska vi åka och köpa en cykel till Lukas, med stödhjul o allt.. han älskar nämligen att cykla =)

Har kommit på nu att ja behöver en syskonvagn.. Lukas tycker jättemycket om att åka vagn forfarande och för att ja ska kunna komma nånstans utan bilen med mina grabbar är de ju ett måste.. Så vi får se hur vi ska lösa det.. ja har ett alternativ som är bra, ska snacka med Andreas om de först bara ;)

Är helt underbart med en ny soffa för övrigt! Bild kommer när de är helt iodrning här.. fortfarande väldigt rörigt.. tv och alla sladdar till högtalare och grejs ska ju flyttas o så.. men snart så.. =)


Kortvecka nästa vecka då..

Varken jag eller Andreas hade nån koll på att de är röd dag nästa vecka.. haha ja har verkligen noll koll på allt sånt där när jag bara går hemma känner jag.. mig spelar de ju ingen vidare roll va de är för dagar =) så de blev en glad överraskning att Andreas bara jobbar mån-ons nästa vecka.. han tar ledigt på fredagen oxå.. skönt! får se va vi ska hitta på för kul då..?!

Imorgon blir de väl en sväng till Oxelömarknad.. Lär bli svinkallt.. Och gå med barnvagn där är ju inte det roligaste man kan utsätta sig för.. men men.. får se hur vi löser de där..

För övrigt ska vi tapetsera om i hallen igen.. nu har ju tapeten suttit snart tre år =) hahaha på tok för länge =D nej men vi har tröttnat helt enkelt.. precis som vi tröttna på den i vardagsrummet förra året.. det nya i hallen kommer bli ruskigt snyggt! lovar att visa bilder när de är klart..

Dax att dra till dagis och hämta min stora älskling =) den största är på jobbet och den minsta är ju här med mig =) (tänkte bara reda ut begreppen, skit samma, hahahaha)


Så här duktig har jag vart idag!



Hat bakat två omgångar med bröd och lika mycket bullar typ.. Smaskens! Börja strax innan sju imorse och blev klar runt 12.. fast då hade ja paus kanske en timme när Lukas skulle iväg till dagis o lite så.. Men ja är nöjd med mig själv idag =)



Så kan jag inte låta bli att bjuda på en skön syskonbild oxå =)

Istapp..

Vi hade bokat in en träff med Lukas bästis på dagis; Emmy och hennes mor och lilla bror, i lekparken i Färjeläget, idag.. Så vid 09,30 va vi där.. Efter nån timme började man känna sig som en istapp.. haha vi väntade på solen som aldrig kom.. Men Lukas o Emmy hade lika kul som alltid när de leker =) söta barn! Efter elva kände vi att de fick vara nog så vi åkte hem o käka lunch och sov middag.. Lukas sov två timmar och jag och William 1,5.. skönt som fasen!

Nu har jah precis vart och handlat för imorgon blir de bakning på hög nivå.. Bröd och bullar ska de bli.. Lukas ska till dagis och ja får hoppas att den minsta tänker sammarbeta med mig och sova när jag vill =)

Andreas är inne och lägger Lukas.. Lycka till säger ja! När jag klev in genom dörren efter ja hade handlat så drack Lukas kaffe.. hmm.. och de faktum att han sov 2 timmar gör att ja tror de kommer gå GANSKA segt att få honom att sova idag.. =) men men..

Nu är de halv åtta hos mig =) YES!


Mina fina...









Alla mina fina grabbar =)


Zzzzz

Även inatt fick minstingen för sig att vara vaken mellan 03-05.. suck! inget duger då, inte napp, inte mat, inte sova, ingenting.. Så de är bara o gilla läget.. Hmmm inte så lätt att gill alägget kl 03 på natten men man får ju försöka..

Tur att Lukas ska till dagis idag så ja kan sova en stund på dagen..

Har BVC koll för den lilla idag kl 11, så de va ju en rätt kass tid men men.. får sova innan typ..

Nehe lite frukost o fixa Lukas innan de är dax för dagis..


RSS 2.0