Nyårsafton ute i snön..



Vi drog med oss pulka, snowracer och allt som behövs för lite picnic i skogen och drog till femöre och åkte massa i backen..



Fixade en liten soffa och satt och myste i medan vi vänta på korv =)



William va nöjd i pulkan..



Lukas ville aldrig sluta åka snowracer =)



Bus i snön är alltid kul =)



Och ja, engångsgrillen fungera ungefär så bra som engångsgrillar brukar.. Alltså skit dåligt! haha
Tur att jag är gift med en som hade mvg i lumpen och kan de här med att fixa eld vilket väder det än är.. Så dce blev riktigt bra, korvarna blev grillade och alla magar mätta.. William fick i sig mer än Lukas (oväntat?nej haha) han år en korv med bröd + en halv korv =)



Mys framför elden =)

En riktigt mysig och lyckad dag på femöre.. Barnen somna i bilen på väg hem och nu har vi precis tagit ett hett bad =) skönt..

Återstår väl bara att säga Gott Nyy År till er alla..! Hörs nästa år =)


-------------------------------------------


Han har snöat in...

Lukas har verkligen snöat in på Spindelmannen.. Herre gud säger jag.. Han har ärvt en spindelmannen tröja och den vill han ha jämt.. Dessutom fick han ter par strumpor med spindelmannen i julklapp och det är de enda som går hem.. Han fick ett påslakan och örngott i julklapp oxå, jag behöver väl inte säga att det sitter på.. En spindelmannen dräkt (utklädnad) fick han oxå.. Den ska han ta på sig titt som tätt.. Han är rolig den där lilla grabben...

Inatt har han för övrigt drömt mardrömmar.. Jag hörde hur kan vråla innan han själv vakna.. Det handlade om nått att nån skulle ta William för han skrek: " neeeeeej du får inte ta William, neeeeeej! MAAAMMMMAAA!!!!" så när ja gick in till honom kunde han liksom inte förklara varför han va ledsen för han va verkligen helt förstörd, stackarn.. Han va väl knappt vaken.. Tog in honom i våran säng och han kollade med jämna mellanrum att vi låg där bredvid honom.. Sen somna han gott.. Efter att ha kollat med oss vart lillebror va nånstans!



syskonkärlek <3


NU har jag kastat ut den!

Idag har jag kastat ut julen.. Egentligen hade jag tänkt göra det i helgen efter nyår och så.. Men William drog ner granen över sig själv imorse och mycket barr ramla av granen.. Ja började med att skicka ut granen och sen åkte resten av julen bara med.. Så nu är det väck för i år.. Och det ser väldigt kalt och trist ut här hemma nu.. Är så mysigt med granen och allt som lyser under julen.. Men man vänjer sig väl..

NU ser vi fram emot Thailand istället.. =) yeeeiii!

Aj i rumpan..

Känner av spinningpasset i rumpan idag.. Det är inte skönt att sitta på de där sadlarna alltså.. Om ja tänker fortsätta måste jag nog investera i en sån där gummigrej man har på sadeln, gissar att de känns lite bättre.. Får se hur det blir.. Imorgon har jag bokat in mig på ett annat pass Latin Move heter det.. Kan nog bli kul.. =) haha

Har handlat inför nyårsmiddagen idag oxå, så nu är det klart.. Blir en hemmakväll för vår del med god mat o så.. Det känns skönt... Orkar inte släpa runt med barnen utan vill ha barnens sängar till hands och så.. Blir nog att vi värmer tunnan och sitter där och myser sen när barnen somnat =)


Busiz..

Fullt ös på Busiz igår..



Kan inte ens räkna antalet gånger han åkte i denna ruschkana..



På väg uppåt..



Fort ner igen..





William hade oxå roligt..



Bollarna va lite mysiga =)


Lekdag och spinning..

Japp vi har idag invigt Busiz.. Det var helt okej.. Lukas tyckte de va hur kul som helst.. Det enda negativa jag kan komma på va dels att de finns dpligt med parkering (vi kom tidigt och hade inga problem, men de va smockat när vi åkte) och sen va de dåligt med bord som man kunde äta eller fika vid.. Det va liksom fullt hela tiden.. SÅ vi lekte nästan 3timmar och sen åkte vi till McDonalds och åt lunch.. Nu är vi hemma, helt slut efter dagen och så har ja bokat in mig på spinning ikväll.. Hoppas ja inte får ont i huvudet ikväll, hade tokont när ja skulle sova igår.. Känner nu att ja är lite skum i huvet, men de är nog för att ja är trött.. Kanske kan slumra på soffan en liten stund.. Aja det ska iallafall bli spännande att gå på spinning.. Det va många år sen och ja är verkligen ANTI spinning, så får se om ja är av samma upfattning fortfarande eller om det är bättre nu =) Det visar sig...


Stora stormsteg!

Nu är det ganska exakt en månad tills vi drar till Thailand i tre underbara veckor.. Fy faaaaan så underbart det ska bli! Har liksom inte hunnit längta speciellt mycket förrän NU.. Men oj vad vi längtar nu!! =) vilket jäkla tur att vi har bokat resa alltså.. Åka i från metervis/tonvis med snö och dra till värme sol o bad.. =) kan de bli bättre.. Ja de kan det, vi har nämligen två barnvakter med oss =) haha nej då men mina föräldrar ska oxå åka så de kommer bli lite egen tid för mig och Andreas.. Det kommer oxå bli nice =) lite extra hjälp på flygresan är ju heller aldrig fel =D

Vi måste börja reda ut vad som ska göras innan.. Ena vaccineringen är ju gjord, den adnra blir 12januari.. nya skivor till videokameran måste inhandlas.. Sen måste ja tänka ut vad i matväg vi ska sälpa med hemifrån, typ välling, kanske gröt? det tål att funderas på..  till William alltså.. Han kommer få äta maten där till störta delen men ifall de skulle bli nå knas vill man ha nån backup.. det löser sig... förra gången vi åkte med Lukas var det enda ja oroade mig över solen, hans solkläder och om han skulle bränna sig.. Det enda ja glömde hemma var ironiskt nog solkläderna.. haha men de va nästan bara bra, hade juvart väldigt obekvämt att springa runt i de där kläderna blött o sandigt.. Vi smörjde honom ett par gånger om dagen och han brände sig ingenstans, trots att han va i solen stora delar av dagarna.. så det ska nog gå bra..



Here we come... (snart) =)


Lukas egna dator..

Lukas fick en egen dator i julklapp av sin farmor.. Snacka om att han är nöjd med den.. Eftersom han itne fåt röra våran dator är så stolt att nu ha en egen.. Den är ganska smart så man lär sig räkna och bokstäver o massa sånt.. Lukas kan ju räkna till 15 nånstans redan.. ibland blir de tokigt men ofta blir de rätt.. Sen kan han flera bokstäver.. Alltså han ser hur den ser ut och säger typ, de där är mammas bokstav.. Han kan en hel del.. Han kan Andreas, Frida, Lukas, Emmy, Maria, Niclas, Oskar och några till.. Alltså första bokstaven då.. Hoppas han får mitt läshuvud (ta inte illa upp Andreas ;).. hahaha



En sån här är det.. =)


Mer vild än tam!

Jo jag har ju redan sedan William låg i magen sagt det att han kommer bli en galen unge.. Han ville ju liksom typ sparka sig igenom min mage och de kändes som han va på väg ut genom magen ibland.. Nu när han börjat blivit mer rörlig så är mer vild än tam.. Han kan inte va still en sekund alltså.. Han kryper nu, eller kryper, han ålar sig och Lukas får inte ha några saker ifred längre.. Lukas i sin tur blir tokig... Hmmm... William ställer sig upp rätt som det är.. Står o håller i nått för att sedan falla hejdlöst åt något håll.. Men inga tårar utan bara försöker igen och igen.. Ja känner liksom att den här grabben kommer bryta alla sina ben i kroppen, han kommer inte vara rädd för nått utan kommer agera och sedan tänka, "hmm undra om det där va speciellt smart egentligen" aja det kommer iallafall bli en upplevelse att ha tokig unge oxå, för Lukas är inte speciellt vild av sig..

haha =)

Det är någon på taket..

Andreas är uppe och skottar taket.. Ja det har ju kommit lite snö i vinter så de kändes som vi vill vara på den säkra sidan.. Va gör man om taket rasar in liksom? Inte mycket antar ja..

Idag har vi varit i badhuset på förmiddan.. Vi va själva i hela badhuset.. precis när vi skulle gå om en familj till och skulle bada.. Snacka om att det va lugnt o skönt =) dessutom va bassängen uppvärmd oxå.. Av misstag tydligen men vi va glada, för det va ritkigt skönt i vattnet =)

Sen har vi inte gjort så mycket vettigt idag.. Man blir ju helt slut av att bada i badhuset.. Så ja känner mig sovtrött redan nu, trots att ja hade sovmorgon imorse..

Imorgon ska Andreas jobba igen (fast de är ju bara tre dagar) och vi tar med oss "plast"svärmor/farmor till Busiz och kollar läget där inne för första gången.. Jag tror att det är kanon där inne.. Så där ska vi spendera förmiddan imorgon.. Det ska bli kul.. Blir väl lunch och alltihopa där, det blir bra de =)


Men nått är väl skumt med hemsidan? Nån som vart inne o kollat.. Länkarna funkar itne som dem ska.. Man kan inte kolla menyn och lite grejs som de finns länkar till.. Aja de kanske är strul emd min dator eller så är de kanske bara tillfälligt..


Jul här i vårt hus..

Det blev middag, Kalle Anka och Tomte!



Han kom från baksidan och PULSERADE i snön som räckte upp till låren =)



Han hade MASSA paket med sig..



Lukas va inte ett dugg rädd och tomten fick en bamsekram när han skulle gå..



Lukas fick EN DEL paket kan man säga.. Morfar vakta alla paket innan de skulle öppnas..



William fick oxå MASSOR av paket..



Andreas hade piggat på sig massor och va till och med uppe på benen.. Ögoninflammation har han fått av William oxå.. William som för övrigt såg jättefin ut i sina ögon idag.. Skönt det! Oskar va tyvärr och köpte tidningen när tomten kom så han fick inte träffa honom till Lukas besvikelse, synd att tidningarna va slut oåx, typsikt! ;) Nästa år hoppas Lukas att Oskar oxå kan få träffa tomten! =) Söta unge! Tänker på alla..



Lukas va tokladdad när han öppna paketen.. Pippis hus blev verkligen en succé! =)



William såg nöjd ut i famnen hos mormor..

Nu är vi alla helt slut.. William har redan somnat för natten och resten av familjen sitter i soffan och försöker hålla oss vakna =) Eller nej Lukas sitter på golvet och leker med allt som både han och William fick.. Julafton blev helt perfekt och vi är supernöjda, det vrkar barnen oxå vara =)

Hoppas ni andra haft en bra jul.. =)

Merry Christmas...

Till alla som läser, God Jul...

Snart börjar förberedelserna för maten och sen kommer tomten.. Ha en bra dag allihopa...

Tjohej...

William, busiga unge..



Ja ögonen ser så här roliga ut.. Har fått ögondroppar och hoppas på bättring snarast!



Allt ska in i munnen som bekant.. =)



Honungsmelon är gott =)

Dagen före dopparedagen...

Dopparedagen... Hmm antar att det heter så för man äter dopp i grytan.. Finns det ens folk som gör det fortfarande? jag har i och för sig aldrig smakat men nja, inte speciellt sugen måste ja säga.. Ja som sagt dagen före julafton.. Vi har fixat iordning granen (läs jag har fixat allt själv för Andreas har halsfluss och ligger deckad typ, kass tajming men va ska mna göra), granen får nämligen inte alls stå ifred.. Finns en liten människa i det här huset som tycker den är sååå fin och vill gärna känna på den hela tiden.. Har försökt räta upp granen då den står lite snett, gick sådär men lite bättre blev de.. Får va som det är..




Alla paket är inslagna och ligger fint under granen..





Om en stund ska jag coh barnen till Andreas pappa med familj och fira och äta lite.. Synd att Andreas inte kan följa med men det kan vi inte göra så mycket åt..

Imorgon blir det som sagt ingen julmat utan det blir skagentoast till förrät, oxfilé och potatisgratäng till varmrätt och kladdkaka till efterrätt..  Sen kommer tomten =)


Sjukstuga...........

Idag är Andreas hemma med feber.. Ligger som ett vrak i sängen och sover.. Vilket inte alls är konstigt för jag va uppe och kissade inatt vid 03 och då låg han vaken i soffan och kunde inte sova pga febern.. Nu sover han iallafall.. dessutom ska vi till doktorn med William idag (nej men va ovanligt!) för hans egna öga är helt igensvullet och är jätterött.. Hoppas familjen kryar på sig till julafton och hoppas ingen mer i familjen blir sjuk.. Det värsta vore ju om vi skulle bli magsjuka till jul, det får vi verkligen hoppas vi slipper.. Sen får vi hopppas vi slipper när vi ska åka till Thailand oxå..

Skapligt kallt ute idag -16 så man lär ju inte gå ut bara för att gå ut liksom.. Skulle behöva skotta vårt tak som har typ en meter snö på sig..


Kvällen med damerna igår =)

Igår träffades vi med tjejjorna och beställde grekiskt och drack vin.. Mysigt som tusan.. Mycket snack om de mesta blev de oxå.. Mycket trevligare att ses hemma hos nån än att gå ut o äta, blev så mycket mysigare.. =) drack rosévin för första gången vilket va gott, och ett vitt vin som oxå va gott.. Ja som har hatat vin förut... Ja ja nu går de bättre... Sen åkte ja med snälla Elin hem , hons kulle o jobba natt =( stackarn.. inte mycket o göra åt det..

Hemma sen kolla ja och ANdreas Robinsonfinalen.. Det va väl okej..

Nehe kanske måste dammsuga lite barr efter julgransincidenten =) hihi


Juleeskinkan klar och så..

Jo men mina egna PollyRoad fick mer än godkänt.. Kul! att det smaka bra liksom.. Idag har vi köpt julkskinka och ja har precis tagit ur den ur ugnen griljerad och fin.. Doftar ju nice och de ska minsann bli lite macka med julskinka på ikväll..

En liten notis så här mitt i inlägget, William välte ptrecis vår julgran, ÖVER Lukas.. snacka om illvrål.. Det såg lite roligt ut även om de kanske inte va så kul..

Så skönt att alla julklappar har inhandlas för länge sen så ingen stress här inte.. Dessutom har vi bestämt att skippa julmaten på julafton.. Vi tycker inte det är speciellt gott.. Så här blir de nått smaskigare som oxfilé och potatisgratäng eller nått sånt =) mycket bättre.. =) blir förrätt och efterrätt oxå..




En variant av Rocky7Bounty Road..

Förra året gjorde jag Rocky Road till jul.. Jag tyckte väl att det smaka sådär.. De mesta fick ja kasta.. Men idag fick ja en liten idé.. Att byta ut lite saker.. Jag såg på leilas jul att hon gjorde Bounty Road häromdagen.. Bounty tycker jag inte heller om.. Så ja hade i en påse polly (bara ljusa) en dl salta/rostade cashewnötter och en dl sötmandel.. Sen smälte jag vanlig mjölkchoklad och blanda ihop med.. Det står nu i kylskåpet och stelnar.. Ska bli intressant o se hur de smakar när de blir färdigt.. Lukas va jätteduktig och hjälpte till att hälla i nötter och olyy och rörde om..


På väg... nästan...



William är i startposition, än så länge står han bara o gungar.. Men vilken dag som helst är han på språng =)

Världens finaste tomte!



SÅ här fin va Lukas på luciatåget på dagis.. Kameran laddade ju förstås ur så fort vi kom dit så de blev bara filmat..

Underbara barn <3

William älskar mat!



Skapligt bordsskick han har... =)



All mat är god, men äter helst det vi andra äter och får han inte smaka blir de liv i luckan.. Trots att han ätit typ en halvtimme innan.. snacka om matvrak =)


Luciadagen..

Idag har jag sytt ett förkläde =) äntligen.. haha.. Det blev okej.. Bild kommer senare.. Jag och William har precis vart iväg och matat brorsans katter och nu sitter ja och bara väntar på att få åka o kolla på Lukas luciatåg på dagis som börjar klockan 15.. William sover en stund.. Blir lite tajkon med maten för hans del för han brukar äta kl 15 men de löser sig.. Får släpa med oss välling i värsta fall så får han de om han blir hungrig när vi är där, tror inte ja kan få i honom nått innan tre nämligen.. Aja de visar sig..

Videokameran är laddad och ny skiva i så luciatåget ska filmas.. Systemkameran åker oxå med, måste ju få bild på världens finaste tomte =) han skulle prompt ha med sig en tomtesäck oxå och va lite förundrad varför han inte fick ha massa paker i.. Jag försökte förklara att säcken då blir väldigt tung att bära men de ville han inte riktigt tro på.. Men en tom säck fick han med sig, ska bli kul o se om han har den med i luciatåget eller hur de blev.. Va inte lätt att försöka reda ut vad han skulle ha för kläder under tomtedräkten, luciatåget ska nämligen hållas utomhus.. Aja ja la med en himla massa byxor o grejer så hoppas han inte ska frysa..

För övrigt köpte vi en gran igår på blomsterlandet.. En kungsgran =) de är ju så fina! Granen är dock inte klädd för de kändes lite väl tidigt men till helgen ska den kläs så vi hinenr njuta lite av den.. Snacka om att Lukas är laddad för julafton, pratar om tomten varje dag =)




Gog morgon söndag..

Fick sova till 07 imorse då Lukas kom in och ville ha hjälp att öppna ett paket i sin adventskalender, men ja slumra på soffan till William ville komma upp vid halv åtta så de blev okej.. =) somna runt halv ett igår typ.. Andreas kom hem vid elva och vi satt och prata lite innan vi somna.. Han har sin sovmorgon idag och idag ska vi  köpa julgran, lite för tidigt kanske folk tycker men de är just det, klär man granen dagen innan julafton så får man ju inte njuta av den.. Jag är nämligen en sån som helst skulle vilja packa ner alla julgrejer till nyår och då har man just satt upp julgranen, därför åker den upp tidigt i huset i år.. Annars har vi inte mycket planer för dagen.. Få lite småtjafs gjort här hemma blir de..

Julkalendern..

HOTELL GYLLENE KNORREN! Får 5 julklappar av 5 möjliga, av mig..



Har precis suttit och tagit igen de tre senaste avsnitten av julkalendern på svt/play.. När jag va liten följde ja oftast julkalendrarna men nu på senare år har ja inte tyckt att någon varit värd att kolla på, men i år! Vilket lyft! Riktigt bra är de =) nu ska ja fösöka komma ihåg att titta varje dag, jag har för övrigt blivit sjukligt senil på senare tid, fy de är nästan läskigt..


För övrigt..

Å är jag gräsänkling ikväll.. Andreas är ivög med jobbet och skulle bowla och käka köttbuffé, vet inte vad det är men de låter ju gott! =) Så jag och barnen myser för oss själva ikväll.. Lukas äter popcorn och William bökar runt i soffan här, han börjar bli trött och somnar ju runt 18 om kvällarna så sen hoppas ja Lukas kan somna rätt fort så får ja ha kvällen alldeles för mig själv.. Kanske ett glas vin och nån bra film =)

Idag begravdes min farmor i Finland.. Vila i frid..

 0


Selandergrabbarna..



I sina nya mössor =) Världens finaste killar!


Okej då..

Jag brukar som ni kanske märkt inte lägga ut speciellt myckwt bilder där ja själv är med, men här kommer en med mig och mina små grabbar:


Lukas myskväll..



Igår låg Lukas i sin säng och åt popcorn och kolla på Alfons Åberg =) han sa:
- Mamma, jag har myskväll! =)

Älskade unge!

Inte riktigt lika bra..

Syskonfotograferingen som vi va på igår gick sådär kan jag säga.. William ville vara med i planeringen på förmiddan så han skulle va utvilad och glad under hos fotografen.. Så vi kom dit och han va redan då svintrött, så de blev ett par bilder innan han gav upp och bara vråla.. hmm.. hon skulle kolla igenom bilderna och se om vi ska ta ett till fototillfälle eller om de räckte det som blev.. Det visar sig helt enkelt..


Fotografen idag..

Gick riktigt bra hos fotografen med William idag.. Hon som fota inne på bildproffsen tyckte han va jätteduktig och glad =) hoppas att bilderna blev bra.. Så imorgon slår vi till på syskonfotografering och hoppas att det oxå ska gå bra! Ska försöka ta en sväng till pulkabacken imorgon förmidda oxå..

Jag är trött.. Nu ska ja lägga mig i Andreas knä och få lite kill i mitt ansikte och hårbotten =) det blir grejer de =) det är vad jag kallar mys.. (undrar om Andreas håller med) hihi

jahapp..

Då fick man sota för att man hade en lång sovmorgon imorse.. Inte trött.. Hmm..... Sitter och letar bikini på nätet, hitta en skit snygg på Nelly men gick inte att kopiera.. Svindyr va den oxå.. Aja skit samma..

Försöka sova.. natti.......

Bra jobbat av oss idag!

Ja idag har vå fått mycket gjort! trots det finns de massa mer att göra men man måste ju leva och mysa oxå =) För de första hade vi ju sovmorgon, och sov till 09,40! herre min skapare! det va inte igår.. Men ack så skönt de va =) efter de en mysig frukost innan vi åkte för att hämta barnen.. Mina föräldrar och barnen hade haft de jättebra vilket va väntat förstås =) sen åkte vi till Andreas mor en sväng innan vi åkte till brors tjej på lite födelsdedagsfika.. Sen hem och göra massa nytta.. Städade undan och röjde bort massa skit som ligger o skräpar och som inte andvänds.. Skönt att bli av med de! Sen bakade jag tre satser bulldeg (det mesta ska till begravningen nästa helg, men nån påse får stanna i frysen) och lagade lasagne lite emellan.. Andreas skotta altan och fortsatte röjja..

Nu pustar vi ut en stund.. William har somnat och Lukas ska sova om en stund..

Imorgon blir de fotografen med william när Lukas är på dagis.. Ska bli spännade att se hur bilderna blir =)

Igår hade vi de för övrigt väldigt mysigt Andreas och jag.. Vi lämnade barnen så åkte vi hem och tog ett lugnt och skönt bubbelbad, utan lampor och utan barnskrik =) underbart! sen drog vi till Nyk och käka Kinamat, tokgott va det! Sen bort till bion.. Vi kolla på "the other guys" tror ja den hette.. Den va okej, lite rolig ibland men ingen jättehöjdare direkt.. Men kvällen va riktigt mysig och välbehövlig =)

Myskväll it is..

Fick ett sms av min mor att hon och far gärna tar barnen inatt om vi ville sova.. =) hmm.. de tackar vi inte nej till och drar in till Nyk och käkar middag och går på bio.. =) egentligen hatar ja att gå på bio i Nyk för de är så osköna stolar och kass lutning i salongerna så får man en lång framför sig ser man ju inte ett skit.. Aja det fick bli de eller inget alls och då bestämde vi att göra de..

Har precis vart vid Brevik och åkt snowracer.. Rätt lång backe och det gick fort =) Lukas älsakr det.. William åkte pulka fast inte i backen dock, men från och till bilen.. Han bara garva =) nöjd som han är.. Barnen blev trötta efter backen och de somna i bilen innan vi knappt hunnit starta.. Så de blir väl en uppekväll för Lukas ikväll men de tror ja inte mina föräldrar har nått emot, snarare tvärt om =)

Andreas är så duktig.. Han är ute och skottar altan från snö, där de ligger minst en halvmeter.. Och uppfarten har han oxå skottat =) nu hoppas vi de inte kommer mer uppifrån så vi (Andreas) slipper skotta mer..


Grabbarnas morgonmys!



Lördagsmorgon i Williams säng.. Mysiga pojkar =)


För övrigt har William lärt sig säga "mamma" =) han har dock sagt det en enda gång, och pappa säger han ju 200ggr om dan... hmmm hmm hmmm............. man får ju va glad för de lilla.. =)

Lyxfrukost på Studsarvägen..

Imorse fick ja ett litet ryck och tyckte de skulle va gott med lite nybakt bröd till frukost.. Allt bröd jag baka igår frös jag ju in och ville liksom ha äkta nybakt bröd =) resultatet blev det här, och gissa om det blev gott!



Va ett väldigt lätt bröd att baka men jäsning på en timme är ju lite länge men va gör de när man kliver upp 07.. Andreas hade ju sovmorgon till 09 vilket blev helt perfekt till de färdiga brödet =)


Mmm va gott!



En liten bit pepparkaksdeg är ju gott =) tur att han inte åt upp allt ;)


Bus på eftermiddan..



Ser ut som William behöver klippa håret =) litelångt över öronen.. Måste fixas innan fotograferingen på måndag..



William har brottat ner Lukas i en match på golvet =) Han ser hyfsat nöjd ut =D


Senaste projektet..

Sytt byxor till Lukas... Är rätt nöjd förutom att mudden runt magen blev lite för slapp så de pker ner lite när han har de på sig.. Annars helt ok..




Bakar bröd i parti och minut!

uppstigning strax innan 07 och då satte ja igång med att baka på en gång.. Så nu äter ja fruksot med nybalt bröd, mums! En sats deg är färdig, vilket innebär 40frallor.. Och ska baka två satser till idag, när Lukas är på dagis.. Frysen är helt tom på bröd, och full på älgkött =D gott! Men efter idag är de fullt med bröd oxå..
Ska baka en massa bullar till Finland oxå, till farmor ska begravas.. Men de får bli nästa vecka.. Ja blir så trött i axlarna av att baka hela dan så de får räcka med bröd idag..

För övrigt snöar de.. hmm! ja tycker nog de räcker med snö nu.. Men nu är de iallafall lagom kallt ute.. -5 är ju helt lagom =) hoppas Lukas och barnen få va ute på dagis idag..


En tagga tråd en tagga tråd, de är en tråd med taggar på....

Haha såg ni Bonde söker fru igår.. Haha.. Hon bruden är ju bara såå.. ja vad är hon? Flummig, rolig, skum? aja den där lilla visan hon sjöng sätter sig som berget i huvet.. Lagom jobbigt att gå omkring o nynna på den visan liksom, en tagga tråd en tagga tråd... haha

Idag på förmiddan åkte vi hem till Emmy och bakade pepparkakor.. Jättemysigt.. Jag tycker dock inte om hemmabakade pepparkakor (men köpta är goda) så ja vet inte om de blev gott men Lukas vräkte i sig och tyckte de va gott.. =) På eftermiddan har ja städat iordning, lagat mat och så gick jag och Lukas ut med snowracern en sväng.. Ja skulle köpa havregryn (ska baka bröd imorgon) så vi tog snowracern ner till Sunda och så gick vi till en backe och åkte ett par vändor innan vi gick in o Lukas bada innan han nu strax ska in i sängen och läsa saga sen sova.. Skönt att det bara är ca -6 ute nu, känns lite mer normalt än -19.. Kanske Lukas och de andra barnen får vara ute en stund på dagis imorgon.. Lukas älskar att vara ute!

Ikväll är de robinson, nice.. Snart är de heeeeeelg =)

Kvällsbestyr..

Lagat mat, badat hela familjen, sen gick ja ut och skotta fram våra sopptunnor så de kan tömmas imorgon (tror att det är imorgon).. Nu är de snart dax för Lukas att sova.. och imorgon åker vi till emmy och bakar pepparkakor på förmiddan =) det ska bli mysigt det.. Tror barnen kommer uppskatta det oxå =)

Nu väcka Andreas som tagit en sen powernap...

Nysmarathon..

Jag sitter här och nyser, har nyst typ 10ggr och de bara fortsätter, suck.... atthjoooo!


Allt jobb i onödan..

Klädde Lukas för utelek för det fick vi info om att göra varje morgon vi kommer.. Idag skulle de så klart inte va ute.. Alltså ja förstår att de är lite kallt att va ute i -19 men de finns kläder så man kan hålla sig varm, och leker man så blir man ju varm av det.. Om de minsta barnen fryser kan ju dem få va inne och de stora va ute EN LITEN STUND.. Som sagt ja förstår att de är lite för kallt, men ja är bara bitter för att ja fick klä Lukas med arton ton kläder för att sedan klä av honom allt igen när vi kom fram..

För övrigt, jag är förkyld IGEN! ja håller på att bli galen.. att ja inte kan träna är de värsta.. Men men.. bara att tillfriskna......

-19 burr..

Nu är de kallt kan ja tycka, -19 är lite i kallaste laget tycker jag.. Runt -10 är helt okej men helst inte kallare, nu är det typ dubbelt så kallt.. Aja de är bara att klä barnen med alla vinterkläder de äger och hoppas de inte fryser! Lukas ska till dagis och jag hade tänkt baka bröd, får se om ja orkar det, William har inte sovit speciellt bra inatt..
Fröknarna på dagis sa sist vi va där att de ska va ute varje morgon innan samling, alltså direkt när vi kommer ska de va ute, undra om det är ute idag när vi kommer? Jag TROR inte att Lukas kommer frysa i sina kläder, köpte ju termolångkalsonger på Ullared oxå som värmer som fasiken.. Men som sagt, får se om de ens är ute när vi kommer..

För övrigt har mrLukas blivit trotsig igen.. Inte jättefarligt men han liksom har små idéer för sig, att han liksom säger JOO-OO när man säger nej, och kan börja gallskrika bara för han inte får som han vill.. Men de är inte som förra trotsperioder att han vägrar klä på sig och sånna saker.. Vi får se hur de utvecklas..


RSS 2.0