Gaaaahhhh!

Idag drar Jessica med familj till varmare breddgrader! Ha de så jäklarns bra!! Finns ingen avundsjuka alls här borta!! grrrrr! ;) Vi ses om två veckor!

4års trots i huset!

Fyy fan säger jag! Lukas börjar närma sig 4år och det märks.. usch och fy.. Han är sur och tvär.. Gråter för ingenting, vrålar när han pratar och gormar nr han inte får som han vill.. Han vaknar till och med på nätterna och skriker.. När han trotsade strax innan han fyllde 2år så höll det på i bara två månader.. Hoppas det här inte heller blir så ihärdigt.. Aja det visar sig..
Men det är sjuuuukt jobbigt iallafall!

Trött????????

Igår somnade jag kl 21.. Helt förstörd!! Somnade på soffan och när Andreas gick in i sängen hade han sagt till mig tre gånger typ, jag har inget minne alls av det.. Vakna runt 02 och gick in till sängen.. Sov som en gris hela natten!
Just nu känner jag mig oxå sovtrött.. Men imorgon är de tidig uppstigning så ingen vila på dagen idag inte!

Play..

Fasen vad bra det är med alla kanaler som har Play på sina program.. Skönt när man vart borta och missat så kan man bara kolla när man har tid.. När man jobbar skift är de ju rätt svårt att följa saker på tv men inte nu längre! =)

Tröttare än tröttast...

Igår kväll strax efter 23 klev jag in hemma i vårt hus.. Efter två nätter på hotell i Tyskland där sömnen i princip blev noll så va jag rätt sliten.. Från början:
kl 18,10 på onsdagen lyfte vi från skavsta mot Frankfurt-hahn.. Resan gick kanon och framme i Tyskland satte vi oss i hyrbilar och åkte 30 mil till staden Spangenberg (stavning?).. Vi va väl framme vid hotellet ca 00,00 onsdag natt.. Först checkade vi in, och rummena visade sig ligga på andra sidan jordklotet ungefär.. Det krävdes två olika hissar, ett antal trappor och korridorer för att ta sig dit.. Sen va de bara tillbaka samma väg för en kvällsmacka och lite vindrickande.. Vid ca 02 gick den 18kilometrarna jagh ade till mitt rum för att sova.. Vilket gick skit! somna typ 04,30 och skulle upp igen 07.. Sen frukost, iväg till en fabrik som leverarar grejs till oss, där kolla vi på tillverkningen och lite grejs.. Lunchen bestod av lite mackor.. Men pga att jag sovit så dåligt hade jag svårt att äta.. På eftermiddan vid typ 16 kom vi tillbaka till hotellet, samlades några stycken och smådrack lite.. Sen drog vi till spa avdelningen, bada bubbel och simmade runt lite.. Sen upp och göra sig iordning för middag.. Sen middag och fest.. Lade mig att försöka sova vid 03 och somnade typ 05, upp igen 06,30.. Frukost (blev inte speciellt mycket frukost för min del) tillbaka till fabriken.. Lite småsnack där innan de va lunch, MACKOR IGEN! inte mycket hamnade i min mage här heller.. Sen styrde vi kosan mot flygplatsen igen..
Resan har vart jätterolig och bra, lite långdraget blev de igår eftersom vi lyfte så sent, 20,30.. Sen som sagt hemma efter 23..
Konstaterade imorse att jag gått ner 1kg, hmm.. känns ju bra! Men bristen på sömn gjorde min mage mätt.. Konstigt nog, jag som brukar äta som en häst i vanliga fall.. Aja jag är mycket nöjd med resan, men det va underbart att komma hem.. Till soffan, sängen och familjen <3

Snacka om förvånad!!

Idag hände nått som aaaaaldrig hänt sedan jag började jobba skift för 7år sen.. Jag sov till strax innan kl16 efter nattskiftet!! Jag brukar ha problem ha ens sova till 14, brukar liksom tvinga mig själv att ligga en stund till.. Men va skönt tänker ni! Och ja de va jäkligt skönt! Tydligen va jag rätt trött! Men så fanns ju de lilla kruxet bara att ungarna hade dagistid till klockan 15... Andreas ringde och väckte mig 15,40 och jag fick lite panik när jag insåg va klockan va! Så kasta på mig kläder och flög till dagis och ursäktade mig och sa att jag försovit mig.. Men det va inga problem, de bara skratta åt mig och sa gud va skönt, då måste du varit trött... Jotack! =)
Så jag lär inte behöva lägga mig nu ikväll för att orka med sista natten..

Titt ut!

Het kille!

Update i Lukas räkneverksamhet..

För tillfället räknar Lukas till 35 på engelska och 10 på finska.. Känns som det är läge att köpa på sig lite lek&lär spel till dator eller PS2.. Fanns ett från tre år där man lär sig engelska, vilket förstås va slut! Men det kanske kommit in tills han fyller 4 i februari.. Tror jag ska slå till på ett PC spel, fem myror är fler än fyra elefanter iaf.. Det är ju lärande oxå.. Han är så himla vetgirig just nu, vill lära sig allt.. Så då är det ju bara o köra på liksom..

Frisörsalong...

idag har jag haft tre stycken sittningar i min salong.. Min bror, Lukas och William har alla fått lite kortare frisyrer idag.. Leta som en jäkla tok igår efter strömkabeln till klippmaskinen.. Så plötsligt idag medan jag gick och plocka som vanligt så hitta jag den i kontakten bakom vitrinskåpet, hmm.. aja nu är den på plats iaf.. Igår va jag ledig från jobbet och vi va på farsdag midddag med mina päron och min äldsta bror.. De va mysigt, alla va såå sjukt hungriga bara.. Ni kan ju tänka er Raasakka familjen tokhungriga! + Ida oxå =) hihi Nu ska jag jobba två snabba nätter, sen är det Tysklandsresa.. Hoppas att det ska bli nice! Va i valet och kvalet om jag skulle ta med vinterjackan, nu har jag bestämt mig att jag gör det.. Blev ju kallt som fasen ute plötsligt

För övrigt..

Så gick fotograferingen igår hyfsat.. Som jag anade så hade William lite problem med att stanna framför kameran, han hade myror i brallan och vi jaga runt honom som bara den där inne.. Men ja är säker på att det blev många bra bilder! =) Sen sa mina underbara föräldrar att dem köper en säng till Lukas i julklapp.. Det tackar vi och bockar för!! =) Nu gäller det bara att hitta vilken vi vill ha! =)Ska bli skönt att få lite bättre ordning i hans rum.. Vi har inget bra förvaringssystem alls där inne så det ska de bli ändring på nu.. =)

Lauantai..

Dagen började tidigt, den här gången kan jag inte skylla på barnen! Vakande 05,15 och låg vaken tills William vakna kl 06... Varför gör jag så? åh va trött jag blir! Morgonen har spenderats med massa undanplockande och allmänt städande.. Bara dammsuga och torka golv kvar.. Får se om jag hinner det eller om Andreas får ta tag i det på eftermiddagen.. William är nämligen helt galen för tillfället.. Skriker och gapar och inget är bra.. Funkar fortfarande inte att lägga honom i sin säng dagtid.. Så nu är han lite lugn en sekund här i soffan, ja hoppas han ska somna en stund!

Fotografering idag!

Nu på morgonen ska jag till bildproffsen och fota William.. Det ska bli väldigt intressant och se hur de ska gå :) kommer ihåg när vi fota Lukas i samma ålder, problemet va då att få honom att stanna framför kameran, och då va ju han en lugn grabb i jämförelse ;) haha det blir nog bra! :)
Sen blir de eftermiddagsjobb för min del, är så jäkla tråkigt att jobba tre av fem helger när Andreas bara är ledig på helgen.. Men bara att bita i det sura äpplet tills ja får nått av alla jobb jag söker..

Ska försöka få till nått liknande på William, det här är ju förstås Lukas:


Säng med förvaring..

Jag och Andreas tycker att Lukas behöver en säng med massa förvaring under, här kommer några olika designer:

En vit säng med massa förvaring vore bra! =) det får bli senare, kanske till 4årsdagen eller när de kan bli.. det får vi se.. =)
Egentligen skulle vi oxå behvla förvaring under våran säng.. Andreas vill ju gärna göra om i vårat sovrum med nya tapeterer och möbler men det får han hållas med till vi gjort klart källaren.. Även om han är snabb på att göra om så kostar det ju lite stålars, särskilt med nya möbler... varför ska de va så dyrt!? suck..........

Mammans önskelista:

  • Har upptäckt att jag behöver en vettig ansiktscreme.. Börjar bli torr i skinnet och för tillfället kör jag på en avdankad aftersun som är det bästa ja kan komma åt här hemma =)
  • En frysbox.. Hmm, lite dyr julklapp, men ack så nödvändig.. Jag behöver en nere i källaren, så jag kan baka piroger, bröd, bullar och sånt! =)
  • Ett par nya löpardojjor är nått jag verkligen behöver.. Nu har ju inte snön kommit än så än så länge kan man ju kuta utomhus, men ja anvädner ändå samma skor om ja kutar på löpband så det är ju skit samma =)
  • Ett par spinningskor, är dock prio två i skofrågan..

Boktips!

Ett hett boktips Camilla Läckbergs Änglamakerskan! Jag började läsa häromdan, har ca 15 sidor kvar.. Den är i princip omöjlig att sluta läsa.. Men de är ju samma med alla hennes böcker tycker jag...

Bibblan idag, Stjärnholm imorgon!

Idag har jag Mia och alla våra barn vart på bibblan på förmiddan.. Barnen har lekt som bara den och jag och Mia har tagit ikapp lite snack efter att vi inte setts på över en vecka pga sjukdomar från båda håll.. Det va riktigt mysigt.. Barnen fikade lite, jag och Mia deffade lite =) hahahahaha.. Nej då men vi är båda lika bittra över att inte kunnat träna pga sjukdom och vi känner båda att vi svällt som en deg när vi vart hemma i sjuksängen.. usch o fy! Men de blir nya tag så fort vi är på banan igen! =)
Imorgon blir det gruppombudsutbildning på Stjärnholm med Elin och lite annat folk antar jag =) ska bli trevligt tror ja nog! =) Sen är det bara denna skiftcykel innan vi drar till tyskland.........

Välkommen Jessica!

Då måste jag välkoma Jessica till bloggvärlden! Bloggen kommer handla om hennes sy-bestyr, hon har nämligen (hennes egna ord) gått helt bananas med syandet (hur säger man??).. och nu kommer det visas på bloggen va hon pysslar med.. Gå in o få inspiration, för det ska JAG göra!! =)
samdesign.blogg.se

Haha va händer??

Okej jag nämde att Lukas räknar på engelska.. Nu räknar han till 18 på engelska, men håll i er nu!!: han räknar även till 5 på finska... haha undra om en viss morfar kan ha något med det att göra?! =) men va har killen för sifferminne? jag börjar fasiken undra på allavar.....

William vår William.......

William är en liten herre som är nästan läskigt stark för sin storlek.. Han är envis, beslutsam och lite allmänt knäpp oxå =) Det senaste är att han har fått för sig att han inte ska sova middag i sin säng... Och det är inte direkt några små protester han har för sig.. Han skriker sinnessjukt högt tills ja till slut ger upp och hämtar honom.. Det längsta jag försökt trotsa honom är nästan en timme.. Och han ger inte upp en sekund, förrän han ligger ute i soffan och somnar lugnt på en sekund typ...!? hmm.. Det borde ju va skönare o sova i sitt rum i lugn o ro, men icke...!
Man får inte mata honom, ser han en tendens på att man tar skeden för o hjälpa han blir han vansinnig! Skriker tills han tycker att nu borde dem fattat!
När Lukas hamna i första trotsen strax innan han fyllde två ville han inte ha kläder på sig.. Eller man fick inte klä honom, de va bara att hålla han som i ett skruvstäd och trä på en helt galen unge.. Sen på kvällen fick man heller ej ta av honom kläderna? hmm.. Det jag skulle komma till att om William nu får för sig att han inte ska klä på sig, så lär han få gå naken för hans styrka när han är förbannad den rår inte jag på.. Då är det pappa som får hålla i och när han inte är hemma så kommer ungen förbli naken......
William är en liten herre som är nästan läskigt stark för sin storlek.. Han är envis, beslutsam och lite allmänt knäpp oxå =) Det senaste är att han har fått för sig att han inte ska sova middag i sin säng... Och det är inte direkt några små protester han har för sig.. Han skriker sinnessjukt högt tills ja till slut ger upp och hämtar honom.. Det längsta jag försökt trotsa honom är nästan en timme.. Och han ger inte upp en sekund, förrän han ligger ute i soffan och somnar lugnt på en sekund typ...!? hmm.. Det borde ju va skönare o sova i sitt rum i lugn o ro, men icke...!
Man får inte mata honom, ser han en tendens på att man tar skeden för o hjälpa han blir han vansinnig! Skriker tills han tycker att nu borde dem fattat!
När Lukas hamna i första trotsen strax innan han fyllde två ville han inte ha kläder på sig.. Eller man fick inte klä honom, de va bara att hålla han som i ett skruvstäd och trä på en helt galen unge.. Sen på kvällen fick man heller ej ta av honom kläderna? hmm.. Det jag skulle komma till att om William nu får för sig att han inte ska klä på sig, så lär han få gå naken för hans styrka när han är förbannad den rår inte jag på.. Då är det pappa som får hålla i och när han inte är hemma så kommer ungen förbli naken......

Första dan på en vecka..

.. som jag inte har ont i halsen! Herre gud vad de skulle ta tid! Men förkylningen sitter som fan och ja vilar nog hellre än dag för mycket än blir sjuk igen.. Det jobbiga är att jag mår verkligen psykiskt dåligt inombords när ja inte kan träna..!! Det stör mig så mycket att ja blir förbannad på Andreas (fråga mig inte varför)helt utan anledningar.. Rastlösheten liksom kryper runt i min kropp och utlöser små utbrott lite då och då.. Hmm.. aja jag kan ju inte göra nått åt saken så de är bara att försöka stå ut tills ja kan svetta ner mig igen... Något positivt är ju iaf att jag känner hur gärna ja vill träna och hur bra jag mår när ja gör de..

Protein-boost!

William äter fortfarande välling på morgonen så han brukar inte äta så mycket frukost.. Men imorse slog han på stort, han käka 3st kokta ägg! Och så slicka han smöret av mackan.. Riktig kanon frukost ju :)


Dä ä som dä ä.... =)

Sitter för tillfället och kollar på mitt favoritprogram, halv åtta hos mig! Denna vecka är dem på gotland och man kan ju inte annat än att älska gotländskan! =) de låter såå mysigt och hemtrevligt liksom.. Dessutom va vi på Gotland i somras på semester och det va såå himla mysigt och trevligt!
Annars tycker jag om när folk som har engelska som sitt modersmål pratar svenska, de är en himla mysig brytning..
Och tyvärr måste ja säga att skånska är den jobbigaste och fulaste dialekten jag vet.. usch o fy! Dä ska va sööörmläääänska tycker jag =) hihi

Roadtrip it is...

Sen en vecka tillbaka är det inbokat att imorgon ska jag och Andreas till Linköping och gå på IKEA och biltema.. Mina föräldrar hämtar barnen på dagis och ska ha dem över natten.. Hoppas bara att jag ska va hyfsat pigg imorgon, är ju lite lagom tråkigt att ja lyckades pricka in o bli sjuk nu när vi ska ha barnvakt och åka och shoppa vilket är så mysigt! Men men, iväg kommer vi säkert, frågan är bara statusen på mig? men det få gå, så är det bara!
Det här ska handlas:
DRAGON bestick 24 delar, rostfritt stålIKEA 365+ glas, klarglas Höjd: 12 cm Rymd: 30 cl Antal i förpackning: 6 styck DINERA skål, beige Diameter: 14 cm Höjd: 6 cm GOSA ASTER Kudde Längd: 65 cm Bredd: 65 cm Fyllnadsvikt: 700 g
bestick dricksglas skålar kuddar handdukar.. mm....
Vi dock inte bestämt vilka bestcik eller vilka glas etc som ska handlas, nu tog ja bara lite bilder ja hitta =)

Sååå fina!

Om man nån gång skulle behöva va jättefin så skulle jag gärna ha nån av dessa fina klänningar!
Klänning   249.- kr Klänning   349.- kr Bandeauxklänning
Klänning   199.- kr Trikåklänning   279.- kr Klänning   229.- kr
Klänning   199.- kr Klänning   299.- kr Klänning   299.- kr
Alla från bonprix.se

Inge kul..

Jag är preecis kass på att vara sjuk, ligga hemma och slappa, inte göra nått.. Jag blir UTTRÅKAD sinnessjukt fort.. Det är jobbigt tycker jag.. Har liksom inte ro att va inne flera dagar i rad och kurera mig.. Det är inte jag riktigt.. Igår va ja hemma hela dagen.. Idag måste jag nog ta mig ut en liten sväng, få frisk luft o inhandla lite lunch kanske.. Jag känner dock inte nån smak på det jag äter, så det känns rätt meningslöst att äta men det måste ju göras ändå..

Kundresa med jobbet!

Göbels Hotel Rodenberg i Tyskland ska vi bo. Vi ska till Tyskland och kolla in en leverantrör som gör sågband åt våra maskiner som vi har på jobbet.. Då ska vi bo på detta hotell i två nätter.. Ser riktigt nice ut! =)
Göbels Hotel Rodenberg, Rotenburg an der Fulda, Tyskland
Göbels Hotel Rodenberg, Rotenburg an der Fulda, Tyskland
Göbels Hotel Rodenberg, Rotenburg an der Fulda, Tyskland
Göbels Hotel Rodenberg, Rotenburg an der Fulda, Tyskland

Till 11 på engelska..

Lukas vår lilla kille som börjar bli stor på riktigt nu, han tycker det är jätte kul att räkna.. Dels håller de väl på en del på dagis ovh dels så tittar han på barnprogram som är väldigt bra på att indtroduerca engelska för de minsta barnen.. Nu när tex Dora utforskarn räknar på engelska då hänger Lukas på direkt.. Han lär sig fort! För tillfället räknar han till 11 på engelska utan några problem alls.. Och han räknar allt han ser.. Jag frågade förut om vi skulle spela memory, nja de ville han inte, men han ville gärna räkna memosybilderna istället =) söta unge!

Det kan bli dyrt..

.. och ligga halvdöd så här i soffan.. Det enda man gör är ju o kolla typ kläder o grejs på nätet.. HAr precis klickat hem en ny bh.. Denna:
Bubbleroom / H Balconette-bh Vit på Bubbleroom.se
och em t-shirt:
VILA Broadway T-Shirt Light Grey Melange på Bubbleroom.se
Det blir nog bra de där =)

Sjuuuuk..... =(

Igår hade ja som sagt ont i halsen.. Blev ingen träning.. Och idag vaknar ja upp ännu sämre... Tokförkyld och halsont nu i hela halsen int bara halva.. skit oxå! det värsta är att ja inte kan träna! vill verkligen inte tappa allt jag byggt upp... =( åhhhhh.... gör mig frisk snarast!

SKITHALS!

Nått som gör mig riktigt irriterad är när jag får ont i halsen! Jag hade ont i halsen för typ två veckor sen, räcker inte det!?!?!?! Tydligen inte! Kände redan på jobbet igår eftermiddag att ja hade ont i högra sidan i halsen.. Och förstås så är det kvar idag och ja fick avboka spinningpasset som ja skulle kört vid lunch! Ska väl ta mig upp på hyllan istället och köra lite lugnt.. Sen är det dax för efetrmiddagsjobb igen.. Och löppasset imorgon bitti är väl bara o glömma............... suck suck suck suck suck!!

RSS 2.0