Fy fan säger jag!

Jaha då har domen kommit till vårat skiftlag på jobbet och utgången är inte bra!!! FY fan! Det enda positiva är att jag fick behålla jobbet.. Och ja det är väl det viktigaste av allt egentligen.. Men kan inte annat än att känna mig bitter av att tre stycker på vårt skiftlag blir förflyttade! SUCK! Så det blir jag kvar med 2 stycken gubbs på typ 58bast.. Inget illa mot dem för dem är jättebra men kommer vekligen sakna de andra! =( ska komma två nya oxå så småningom och det vet man ju inte vilka det blir, kan ju bli hur som helst det här.. Nej jag är inte glad (förutom att ja har jobbet kvar då)! Blääää

dött här..

ja har noll lust att blogga just nu som kanske märks.. =) hörs om ett tag..

Före- Efter bilder - Kök/Vardagsrum

Här kommer bilderna som ja snackat om.. Har tagit efterbilderna på precis samma ställe som förebilderna är tagna så man ska se exakta skillnaden... Se och njut =)
      
             

Andreas har jobbat på bra här kåken när jag har gått runt och vart gravid och så =) han är såååååå duktig!

Vila i frid...



Molly

Han springer......



Dem nya skorna som jag och Andreas köpte till Lukas idag är inte bara sjukt snygga, dem gjorde att Lukas börja springa oxå =) haha  han sprang faktiskt första gången idag, i de nya skorna.. Och det gick undan kan ja avslöja =)
han tyckte om skorna från första stunden han såg dem oxå, vill ha dem på sig hela tiden och går och tittar ner på dem hela tiden.. Så visar han alla hur fina skor han har =) kul att han uppskattar dem iallfall, var ju inte direkt gratis.. Men va gör det, Lukas är värd allt vi kan ge honom! Älskade unge!


Idag var vi vart på blomsterlandet oxå och köpt blommor till alla målade krukor =) hann plantera alla blommor på förmidda oxå och det blev riktigt bra.. Blev 4 styken rosbuskar (nu är det dock bara en rot och lite spröt på) och 3 rhodendron eller va de nu hettte och sen nån annan buskliknande blomma och jag är nöjd.. Nu ska bara alla växterna börja blomma oxå! =)

En till fiske-nörd? =)



Lukas har fått ett fiskespö i plast som han springer runt icg vevar på mest hela tiden när vi är inne.. Undrar just om den här söta lilla mannen kommer bli lika fiskegalen som far sin?? Mycket troligt!

Mycket pyssel ute igår..

       

Fick mycket gjort ute igår.. Jag målade klart alla krukorna.. Andreas oljade in stolarna och bordet, snacka om skillnad el va sägs!?
Luks grejade och donade med allt som finns typ, undebara unge!

Långledig och solen skiner!

Ja livet känns underbart! Jag har 5 dagars ledigt och vädret är soligt! Nice... Så efter jag vaknat vid halv tolv så åkte vi till Delfi och käka lunch.. Lukas åt hur mycket som helst (vilket inte händer jätteofta) sen åkte vi hem för att vistas ute på tomten.. Lukas gick omkring och pulade med allt möjligt medan jag satte igång att måla mina krukor svarta.. Andreas drog iväg till femöre för att dra upp mera lax, undra hur det går med det? =)


Nu ska Lukas sova middag så ska ja ut och fortsätta måla i solen! Chao!

Nya mobilen..



Idag har jag hämtat min nya mobil, toknöjd! Än så länge iallfall.. =)

Trött idag, trots sovmorgon!

Igår kväll försökte ja hålla mig vaken en stund för att sova lite längre idag med tanke på att nattskift väntar och att Lukas sov borta och jag hade chansen att sova ut.. Och ja det gjorde vi oxå.. Sov till 10,00. Andreas kom hem 02,00.. Men ända sen jag vaknade har ja vart toktrött idag.. Antingen har jag sovit för MYCKET , hur det kan göra en tröttare undrar man ju.. Eller så...?? vet ja fasiken inte..


Lade mig på en filt ute i gräset mitt på dan när ANdreas höll på och greja med båten och Lukas greja och dona med de mesta ute.. Förresten så drog Andreas upp en regnbågslax idag på femöre.. Han har gjort nått slags laxrekord i år, redan.. jaja jag tackar inte nej, älskar lax!


Jahapp då väntar två snabba nätter. sen är man långledig igen.. UNDERBART! Hoppas solen behagar komma fram oxå!

Bilder på gång!

Nu har ja öntligen börjat ta tag i det här med renoveringsbilderna eller snarare bilderna för och efter på vårt underbara hus.. Som dem flesta vet att det INTE ALLS va underbart när vi köpte det utan snarare liknande med drömkåken =) haha men för och efterbilder på gång så håll utkik närmsta tiden..


Har jag förresten nämn att Lukas sover borta inatt? Jag sitter här hemma  i huset och könner mig ensam (även om Lukas öndå sover vid den här tiden).. Andreas är iväg på grabbkväll så här sitter man.. Måste försöka hålla mig vaken länge oxå eftersom ja ska jobba natt imorron och inte har en son som väcker mig sju, trevligt med sovmorgon om man kan ta den alltså.....

Pirogrecept!

Pirogdeg:
4 dl ljummet vatten 37gr
1 paket jäst 50 g
4 dl mjöl
½ tesked salt
1½dl flytande margarin
4 ägg
7-8 dl mjöl

Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om till jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Smält margarinet och rör ihop med äggen och häll ner i degen. Tillsätt resterande mjöl. Baka ut direkt och lägg i en god fyllning. Grädda mitt i ugnen 225grader ca 10-15min..

Fyllning:
bryn en en lök, en tredjedels purjolök och 2klyftor pressad vitlök i en panna.
tillsätt 800-1000gram nötfärs 10%..
Häll i en burk krossade tomater.
Hacka 2 dl feferoni och häll i..
häll i en liten burk majs.
2 st påsar med tacokrydda..
smaka av med salt och peppar..
lägg på riven ost i pirogen innan den bakas ihop..

Fyllning:
bryn en en lök, en tredjedels purjolök och 3klyftor pressad vitlök i en panna.
bryn ett paket bacon på ´sidan och häll i med löken..
hacka rökt skicka ca 400gram och häll i..
häll i en burk krossade tomater
en köttbuljongtärning.
ca 2 matskedar oregano..
smaka av med salt och peppar..
lägg på riven ost i pirogen innan den bakas ihop..

Man kan självklart ha i precis vad man vill i fyllningen men det här är vad jag hade i.. Men gjorde 2 satser deg.. alltså en sats per fyllning... Mycket gott! Tänk på att inte gör fyllningen för rinnig, då rinner det ut massor på plåten när man gräddar och resultatet blir inte alls lika knaprigt och gott.. Chao.....


Andreas födelsedag!



Idag fyller Andreas 24 år.. Det har ju jag vart i hela 3 månader snart, han är ett riktigt lammkött =) hahaha Så innan jobbet idag så fixa jag iordning världens godaste tårta till födelsedagsbarnet =) okej den kan nog bli ännu lite godare när jordgubbarna är riktigt på topp.. Vet faktiskt ingen godare tårta...


Sen har jag bara jobbat idag... Inte speciellt kul men bra betalt pga storhelgen..

Grattis Älskade!

Glad Påsk lite sent... =)



Jag har jobbat eftermiddag hela helgen och eftersomvädret har vart bättre än kanon (förutom idag då) så har det inte blivit mycket tid framför datorn här...


Tunnbadningen i torsdags gick bra, maten blev hur god som helst... Vi åt inbakad fläskfilé med klyftpotatis och rödvinsås/bearnaissås.. Såååå himla gott! Till efterätt blev de hallon/blåbärspaj med vaniljsås.. Mmmmmm och den pajdegen som Ida gjorde själv va gudomlig =) Vattnet i tunnan var lagom varmt vid 20,30 så d klev vi i och myste en stund.. Sen blev vattnet för varmt så vi gick upp och dessutom höll ja på och somna där i eftersom ja hade jbbat förmidda..


Annars i helgen så va vi en sväng i Nävsjön med farmor Verena och hennes man Timo.. Lukas va helnöjd över att vara i natuern vid sjön och kasta sten och kottar i vattnet och gick och pulade med allt =) så himla underbart =) Sen grilla i lite hamburgar eochsatt och gassade i solen stund, Lukas sov middag en stund i  vagnen sen va det dax för mig att dra till jobbet.. Kul med eftermiddagshelg när vädret bara strålar!



Saaat****n!

Jaha nu har jag lyckats trampa på min mobil så displayen är helt svart, SUCK! Hur klantig får man bli?! Jaja nu vet alla att jag inte kan kolla sms på min mobil men kan svara som vanligt.. Har vart inne på netonnet och beställt en ny mobil men det lär ju ta ett tag innan den kommer eftersom det är långhelg nu.. Men det löser sig, maby...


Och det här med HOCKEY! Fy fan säger jag rent ut sagt.. Inte nog med att det är såååååå tråkigt och ointressant, så tar tar den sändningstid för en massa bra program på tv! Igår blev det ingen Desperate Houswifes och idag blev det varken Roomservice eller Greys Anatomy! Man blir ju upprörd!


Nehe dags att inta liggläge, ska ju upp 05,00 sharp, imorrn! Sleep well!

Värme kom tillbaka!

´

Bjuder på lite bilder från ett land där det aldrig blir så kallt som vi har det i sverige idag, burrrrr! Lukas går på marknad i blöja och foppadojjs =) snacka om het kille! Lite spagetti och köttfärsås smaka ju bra och hamna väl liiiiite överallt kan man säga.. Tur man slipper städa efter sig =)

Trött morsa!

Idag har jag vart riktigt trött och är det fortfarande eftersom jag inte sovit nått sen 05,00 imorse.. Dessutom fick Lukas för sig att vakna inat och skrika vid två.. Inte för det va mitt problem men j vakna ju ändå.. Men somna om fort och vakna fem och va sjuuukt trött! Dagen på jobbet gick rätt segt oxå, har ju slagit igen produktionen helt över påskhelgen.. Jag och Elin har målat 4 stycken tänger (ja ni som jobbar på ssab vet vad ja snackar om, till er andra så ser de ut som en stor klo som lyfter ca 40 ton och som hänger i kranar i taket)


På eftermiddagen har jag lagat mat: biffar med pasta och massa sallad =) gott.. Ja Andreas sa idag att jag gör världens godaste biffar, det är väl ett ganska bra betyg? =) Sen va vi och hälsa på Jakob och Julia en sväng, andreas ska ta med sig jakob ut med båten och fiska imorrn så Lukas ska till mormor.. Sen blir det tunnbad imorrn som sagt med god mat, förhoppningsvis =) oskar kunde tyvärr inte komma han skulle tydligen jobba.. Men de blir nog trevligt ändå.. =) Ida tar med sig systemkameran, eller hur? =)


Har fått ösnkemål om att jag ska lägga ut receptet på pirogerna jag baka häromdagen, så det kommer, inte just nu för jag är som sagt elt slut men inom några dagar.. Ska försöka få lite ordning och lägga in bilder på vårt hus före och efter renoveringen ( är ju GANSKA stor skillnad).. Men som sagt det blir oxå när jag orkar =)

Nu är jag på gång =)

Har avverkat ett löppass på förmiddan, 5km.. Känns hur bra som helst och det gick hur bra som helst att springa oxå.. Trodde det skulle gå riktigt trögt idag men icke! Andreas passa på att byta däck under tiden, skönt! Dessutom fick han experthjälp av en viss liten Lukas som var en hejare på att veva med fällkorset.. =) söta unge.. Måste jag skriva att ahn va kolsvart om händer, ansikte och fleecetröja när dem va klara? =)



På torsdag är det dax att värma tunnan igen för lite mys.. =) Jag och Andreas firar nämligen 8:års jubileum! Japp tro det eller ej men det är sant.. Får finbesök av Ida och Oskar oxå (nej dem är inget par), så blir det mat och grejs =) nice, längtar! =) Ida ska hämta sin systemkamera idag oxå så hoppas på en hel del fina bilder som kanske uppbenbarar sig här så småningom =)


Prata just med fisketoken Andreas som är ute på femöre och kastar efter havsöring IDAG IGEN! Det finns verkligen en sjukdom som heter havsöringsfeber.. haha nej men skämt och sido så har han precis fått 2 stycken laxar en på 2 kilo och en på 3kg.. igår fick han en liten rackare oxå.. så det är ju kul att han får nått när han ändå fiskar typ hela tiden.. Inte riktigt kanske hiihi...


Tomtplanering..

Idag har jag kommit fram till ungefär hur jag vill ha vår tomt.. Den ser ju såååå himla tråkig ut just nu men de ska det bli ändring på!
För det första så ska altanen bli klar, det blir såååå fint! Sen blir det stora krukor längs med sidan som är ut mot cykelvägen.. Sen blir garageuppfarten nytt grus, sen blir det större stenar som en ram runt gruset och så rakt fram och till höger på uppfasrten blir det stora krukor, vet inte riktigt hur många ännu.. Ja det är ju lite svårt att förklara men jag tror det kommer bli riktigt bra när det blir klart... =)


Förresten så funka löpardojjsen kanoners! tänkte inte ens på att dem va där och det är kanske är så det ska va, inte vet ja =)

Löpning och bakning

Ja igår fick ja mycket gjort även fast de va en tråk söndag med regn.. Åkte till Willys och storhandla, löpte 5km (på 26min, bra jobbat) och bakade både köttfärspiroger (taco) och skinkpiroger.. Suuuuupergott blev de! Lukas åt upp en hel så han va nöjd som fasen..


Idag är det tvättning på schemat (typ 3-4 maskiner,suck).. Klockan 15 ska vi in till banken och skriva på sista papprena för flytten..(av bank asså).. Andreas har klippt gräsmattan eller man kanske ska kalla det klippt sönder alla löv som låg på gräsmattan i mokriskopiska bitar så de inte syns längre, bra grej för att slippa kratta.. =) Jag och Lukas har vart ute på en liten cykeltur och testat cykelsitsen till honom, han älskade det.. Ville bara åka mer och mer, synd för mig att det blåser som fasiken ute.. haha
Så blir det flundra med dillsås till middag, blir nog nice.. I love fisk =)

Gaaahh

Såg ni Robinson igår? FY fasen vilket bra program =) nu är det en hel vecka till nästa avsnitt och inte nog med det så jobbar jag eftermidda nästa helg så jag kommer inte kunna se det iallfall.. SUCK! men det är ju repris söndag förmidda så det ska nog ordna sig...


Har precis vart och handlat på Willys... skrev ny matlista i morse för kommande vecka och då behövdes en hel del saker.. Lukas sover precis middag sen när han vaknar ska vi dra till mína parents för att löpa igen.. måste ju testa nya dojjsen.. Undra om man ska göra likadant som när man köpte nya fotbollsskor? alltså dränka skorna i vatten första gångerna man kör så dem formas efter foten.. jaja jag brukar ALLTID få skavsår iallfall så det är ju bara att invänta..


Sen blir det pirog-bak för min del (förmodligen resten av dagen).. Det är ju sååå himla gott.. =) ska fylla upp frysen så man har när det krisar.. Yeha..

Shopping idag..

Idag har familjen tillbringat dagen på olika håll.. Andreas har vart ute på sjön och fiskat hela dagen (utan napp, Pär fick en havsöring).. Lukas har vart hos farmor Verena hela dagen och jag har vart i stan med Ida och strosat runt och shoppat mycket.. Mina inköp blev som ni ser på bilderna nedan, ett par vardagliga skor, ett par nya löpardojjs (nice) och en cykelstol/sadel till Lukas men matchande hjälm till.. Jag köpte även en ny MP3 för min gamla va kass vilket jag upptäckte imorse när jag var ute och sprang en runda.. Så nu är jag riktigt redo att komma igång med löpningen igen, VI SKA JU SPRINGA VÅRRUSET i slutet av maj med tjejjorna och då måste man ju va tränad =) hehe

 
Har testat det här med klickbilder nu =) verkar ju funka bra..

Egna rullgardinen äntligen klar =)



Ja de tog sin lilla tid från att jag bestämde mig för att göra en egen rullgardi till Lukas rum, tills den blev klar... Men måste säga att det blev riktigt bra! =) Jag är helnöjd och det blev avsevärt mycket mörkare i hans rum, inte för att det verkar som det hjälper eftersom han vaknar mellan 6-7 varje morgon i alla fall.. Jaja fint blev de! Eller hur!? =)

Cooling..



Lukas låna mammas solbrills och va riktigt stekhet!

Lukas älskar att va ute!



Ja det är inge gnäll över huvud taget på Lukas när han får vara ute hela tiden.. Bara lek och springa omkring =) Här har vi tagit ut nya kojhuset och Lukas har sopat och städat runtomkring.. Här blir det en tur med bilen... Världens bästa unge!

Tunnan värms för kvällen..



Andreas har bytt vatten och tvättat ur tunnan innan han fyllde på nytt och börja värma.. Har ju vart helt underbart ute så vi har vart ute hela dagen lång såååå mysigt! Jag har ju inte lärt mig hur man lägger ut såna här småbilder tillsammans som man kan klicka på (hur gör man egentligen) så det får bli ett par inlägg..

Bytt bank och lite shopping...

Igår hade vi möte med en ny bank.. Så det slutade med att vi bytte, och det känns kanonbra.. Lukas va hemma med Anna så länge, vilket hade gått hur bra som helst.. =) inte för vi trodde nått annat.. Efter mötet med banken gick vi en sväng på stan och köpte galonkläder till Lukas och gummistövlar på Lindex.. Himla fina kläder och har redan idag använt de...

             
gummistövlarna hitta ja ingen bild på.. Men de är svarta med stjärnor på, som på byxorna.. Kollade efter nån fin vårjacka åt honom oxå men hitta ingen än.. Nehe locka ordning här hemma lite sen blir de att försöka sova lite innan nattskiftet, brukar gå sådär, men man kan ju alltid testa.. =)


Underbara dag!

Började med en skön sovmorgon eftersom jag ska jobba natt... Sen avverkade jag ett samtal direkt när ja vakna så nu har jag det ur världen.. Sen en mysig frukost med världens uderbaraste familj,MIN (nehe) =) Sen gick vi ut en jätteliten sväng innan Lukas ville sova lite middag.. Då gick jag in och sydde nya överdrag till båtdynorna.. Andreas har vårstädat båten och bytt olja och filter i motorn så nu är den på topp till sommarn =) han ska i och för sig ut och fiska i helgen (hur kul det nu kan va=) ) Sen blev det god lunch innan vi gick ut igen och har vart ute tills nu.. Lukas har grejat och donat och haft det riktigt bra... Nu sover han sen andra middag...
Snälla mormor och morfar var här med en koja till Lukas som man kan ha både inne och ute.. Den var riktigt populär direkt..

RSS 2.0